19.6.21

Το Σκάκι

 


“Πίσω από τις κλειστές θωρακισμένες πόρτες”



■ Πολλά «πυροτεχνήματα» έπεσαν για την πληρωμή των υπαλλήλων των βρεφονηπιακών σταθμών τα οποία συνοδεύτηκαν και από «ευτυχισμένες» δηλώσεις των αιρετών που θύμιζαν όλα αυτά τη λύση «ενός γόρδιου δεσμού». 

■ Ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης σαν μία «Πυθία» δήλωση είπε: «Πληρώθηκαν οι άνθρωποι των βρεφικών σταθμών που ήταν περίπου 10 χρόνια απλήρωτοι για ένα διάστημα 7-8-10 μηνών απλήρωτοι, πληρώθηκαν τους 7 πρώτους μήνες και αυτή η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να εξοφλήσει πλήρως τα δεδουλευμένα τους». 

■ Τη σκυτάλη πήρε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που είπε: «Σήμερα η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καστοριάς κατέβαλε στους βρεφικούς σταθμούς και σε άλλες δομές της ποσόν ίσον με 7 μηνών μισθούς». 

■ Άρα τα υπόλοιπα ανεξόφλητα δεδουλευμένα τους είναι ακόμα περίπου 110 μήνες, σύμφωνα με τη δήλωση αυτή του δημάρχου. Τα ανεξόφλητα χρέη που βρήκαν ως προς αυτούς τους εργαζόμενους ήταν προηγούμενων χρόνων, έτσι δήλωσαν. 

■ Τα προηγούμενα χρόνια πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καστοριάς ήταν ο κ. Λάζαρος Ζήσης, δηλαδή είναι αυτός που άφησε απλήρωτους τους εργαζομένους κατά τις δηλώσεις τους και ο οποίος έχει εκλεγεί και πάλι σύμβουλος με τον συνδυασμό του "Ώρα για δουλειά" και τον έχει τοποθετήσει ο κ. Κορεντσίδης στη θέση του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Καστοριάς. Πρωτόγνωρα πράγματα συντελούνται στην αρχόντισσα. 

■ Στη διαύγεια του δήμου Καστοριάς αναρτήθηκε ότι, οι μήνες που πληρώθηκαν στους υπαλλήλους των βρεφικών σταθμών είναι οι πρώτοι πέντε του 2019, δηλαδή περίοδος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και 9 μήνες της νυν δημοτικής αρχής. 

■ Άρα ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και για 9 μήνες από την τωρινή δημοτική αρχή. 

■ Πού είναι λοιπόν οι 7 μήνες που δήλωσαν; Υπάρχει ένα μικρό αριθμητικό πρόβλημα στη νέα δημοτική αρχή διότι δεν "βγαίνουν" τα λεγόμενα τους. Τον Ιανουάριο του 2020 τον πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 (και πάλι καλά να λένε) οι εργαζόμενοι στους βρεφικούς σταθμούς και στις άλλες δομές της δημοτικής επιχείρησης "Ορεστιάς". 

■ Οι αντιμισθίες βέβαια των αιρετών, των συμβούλων και των ειδικών συνεργατών του δημάρχου Καστοριάς εξοφλούνται στην ώρα τους, χωρίς καθυστέρηση επειδή «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» όπως λένε. 

■ Κάθε μήνα 27.000 ευρώ πληρώνουμε (διότι εμείς τους πληρώνουμε, οι πολίτες με τους φόρους μας) για να είναι «χορτάτοι» και να μπορούν να «σηκώσουν τα μανίκια» και να δουλέψουν. Λέμε τώρα!

■ Για το «μεγάλο» έργο που συντελείται στο δήμο Καστοριάς με την αγορά καινούριων σκουπιδοτενεκέδων χωρίς μηχανισμό ανύψωσης καπακιών και την αναγραφή σε αυτούς «έτος 2020», θα έπρεπε να αναγράφεται και «επί δημαρχίας Ι. Κορεντσίδη», επειδή τέτοια αναγραφόμενη ταμπέλα δεν θα δούμε, καταπώς δείχνουν τα πράγματα, σε άλλα μεγάλα έργα όπως είναι: το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Καστοριάς, το στρατόπεδο Μαθιουδάκη, το σπίτι του ποιητή Χριστόπουλου. Έργα που ευελπιστούμε να δούμε από τη νυν και όποια μελλοντική δημοτική αρχή στην Καστοριά. Έργα πολιτισμού για την πρωτεύουσα του νομού Καστοριάς που στερείται πολιτιστικής στέγης εδώ και 20 χρόνια. 

* * *



6.10.2020 Ιωάννης Κορεντσίδης: «Στον τόπο συγκομιδής, ενός πιστοποιημένου και εξαγώγιμου προϊόντος της Καστοριάς για να δηλώσουμε τη στήριξή μας σ’ έναν δυναμικό κλάδο της περιοχής και τη θέλησή μας για περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας. Στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, στηρίζουμε τον τόπο μας και την τοπική επιχειρηματικότητα». (σ.σ. η συγκεκριμένη φωτογραφία του δημάρχου συνόδευε την ανακοίνωση του δήμου Καστοριάς)

* * *

■ Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση-καταγγελία των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Καστοριάς εναντίον του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Λιάμη για ύβρεις και απειλές, για «ευνοημένους» υπαλλήλους και για αλόγιστη χρήση των μηχανημάτων της αντιδημαρχίας καθαριότητας. Κανείς από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου της Καστοριάς δεν πήρε θέση για αυτό το ζήτημα. Σιωπή. 

■ Το περίεργο είναι ότι μέσα σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο υπάρχει εκλεγμένος αντιπρόσωπος του κόμματος της «τιμημένης εργατιάς» δηλ. του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο κ.Τίγκας μάλλον δεν θα διάβασε και ούτε άκουσε γι' αυτή την καταγγελία των εργαζομένων και προφανώς δεν έχει μιλήσει, δεν έχει κάνει τίποτα, επειδή δεν γνωρίζει.

■ Από την άλλη σιώπησε και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας. Μία σιωπή που δείχνει απαξίωση προς την ανακοίνωση των εργαζομένων ή ενοχή για όλα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Ο αντιδήμαρχος ο οποίος βιοπορίζεται στην προσωπική του ζωή με τη διδασκαλία μίας κινεζικής πολεμικής τέχνης, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, έχει διδαχθεί και διδάσκει και τη φιλοσοφία αυτής της πολεμικής τέχνης, στην οποία η ευγένεια, ο σεβασμός και ο αυτοέλεγχος κατέχουν κεντρική θέση.

■ Περίεργο αλλά, στην ανακοίνωση των υπαλλήλων της αντιδημαρχίας Καθαριότητας δεν διακρίνεται η «φιλοσοφία» που έχει διδαχθεί και διδάσκει ο κ. Λιάμης. Βάσει αυτής της φιλοσοφίας θα έπρεπε να έχει υποβάλλει την παραίτησή του, αν μη τι άλλο. 

■ Ο δήμαρχος Καστοριάς, που αρχές Ιουλίου είχε και ο ίδιος εκτοξεύσει απειλές προς τους υπαλλήλους του δήμου, σχετικά με την ανακοίνωση-καταγγελία των δημοτικών υπαλλήλων, δήλωσε ότι θα τους επισκεφθεί (δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, αν συνέβη αυτό) και ότι είναι μία παρεξήγηση. Θεώρησε δε ότι είναι καλό να «μπει λίγο νερό στο κρασί» επειδή η συγκεκριμένη αντιδημαρχία «έχει επιτυχίες» (σουξέ η αντιδημαρχία). 

■ Σιώπησε και αυτός ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι μέσω της ανακοίνωσής τους μας πληροφορούν ότι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τον δήμαρχο Καστοριάς στο γραφείο του για να εκφράσουν τα παράπονά τους, και ακόμα δεν έχει επιληφθεί του θέματος. 

■ Οι μόνοι που δε σιωπούν τελικά, είναι οι ανώνυμοι φανατικοί του κ. Κορεντσίδη, που ξαμολήθηκαν στο ίντερνετ να απειλούν και να βρίζουν κάθε άποψη που δεν υποβάλλει τα σέβη της στη "νέα τάξη" του τόπου. 

■ Άραγε να είναι τυχαίο ότι μετά από την ανακοίνωση-καταγγελία των δημοτικών υπαλλήλων, ο δήμαρχος έκρινε σωστό να «θωρακίσει» την πόρτα του γραφείου του στο Σκαπέρδειο μέγαρο; 

■ Αφού λεφτά υπάρχουν γιατί να μην ξοδέψουν μερικά και σε «ωφέλιμες» διακοσμήσεις; Μόνο τα λεφτά για την πληρωμή των υπαλλήλων βρήκαν «δύσκολα» κατά τις δηλώσεις τους. 

■ Έτσι, μετά την θωράκιση της πόρτας, κανείς από τους πολίτες και τους υπαλλήλους του δήμου που περιμένουν να μπούνε στο γραφείο δημάρχου, δεν θα μπορούν να ακούν «τα λεχθέντα και πραχθέντα» εντός αυτού. 

■ Μία θωράκιση-sandwitch όπως ονομάζεται, που μας κόστισε 750 ευρώ (εμείς την πληρώσαμε και αυτή). Φανταστείτε να ήταν και θωράκιση-hot dog (για όσους δεν γνωρίζουν: μακρόστενο ζεστό ψωμάκι με καυτό λουκάνικο).

■ Κι όλα αυτά στο γραφείο του δημάρχου.

«Ένα πρωί θ’ ανοίξω την πόρτα / και θα βγω στους δρόμους / όπως και χτες. / Και δεν θα συλλογιέμαι παρά / ένα κομμάτι από τον πατέρα / κι ένα κομμάτι από την θάλασσα / - αυτά που μ’ άφησαν – / και την πόλη. Την πόλη που σάπισαν [...]».

Κατερίνα Γώγου

■ Σιγά μη φοβηθώ! Δεν είναι αθώοι!

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1049. 
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/6/21

    Καλά έκανε κι έβαλε θωρακισμένη πόρτα.... Γιατί πριν κάνα 10μηνο είχε απρόσκλητη επίσκεψη.... Το απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/6/21

      Και οι πιο ισχυρές ανοίγουν με τα [....]

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/21

    Η Ορεστειας του Λάζαρου και του Νιονιου είχαν απλήρωτους υπαλλήλους Βρεφικών 7-8-9 μήνες.... Η Χρυσούλα τους έχει πληρωμένους...;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/21

    Άλλη μια μέρα που μας κάνει να νιώθουμε περηφάνια για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.
    Ο εθελοντισμός προσελκύει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας και αυτό μας δίνει ελπίδα για το μέλλον.
    Ο λόγος αυτή τη φορά για τον συντοπίτη μας Αλέκο Κόβενο που ανιδιοτελώς, έκοψε τα χόρτα στις κοινόχρηστες εκτάσεις του χωριού μας και στον Παιδικό Σταθμό.
    Ευχαριστούμε Αλέκο μας εμπνέεις!
    Κοινότητα Τοιχιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/6/21

      Όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί η Δημοτική Αρχή στο κόψιμο των χόρτων, η Κοινότητα Τοιχιου ευχαριστεί τον εθελοντή κάτοικο της, απλά πράγματα!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/6/21


    Προς την παρούσα δημοτική αρχή Καστορίας και τους υπόλοιπους αιρετούς άρχοντες και προεστούς,
    αφιέρωσις: "αφήνω πίσω μου, τις αγορές και τα παζάρια"- Νικόλας Άσιμος...
    Δυστυχώς και αυτή η δημοτική αρχή θα γραφεί με πένθιμο μέλανα στας δέλτους προς αποφυγίν της τοπικής πολιτικής ιστορίας και όχι μόνον.
    Ο δήμαρχος [....] μέχρι τώρα ήταν γνωστός [....], από τούδε και στο εξής θα είναι γνωστός [....]

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΥΓ θερμή παράκληση προς τον
    διευθυντή της Οδου, αγαπητέ
    κύριε διευθυντά αφήσατε
    ολόκληρο το σχόλιο καθώς όπως
    γνωρίζετε γράφω πάντα επώνυμα
    και αναλαμβάνω την ευθύνη των
    σχολίων μου έναντι πάσης αρχής.
    Θερμές ευχαριστίες εκ των
    προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/6/21

    Τώρα δηλαδή με τέτοια χαρτοκοπτική της τελευταίας παραγράφου βγάζη κανείς νόημα κύριε διευθυντά...;;!!!
    Τέλος πάντων σεβαστή η επιλογή σας. Άλλωστε δικό σας και το μαχαίρι και το πεπόνι. Παρόλα αυτά θερμές ευχαριστίες για την φιλοξενία σε κάθε περίπτωση.

    Έρρωσο και μάχου

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΟΔΟΣ ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον δημόσιο διάλογο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος20/6/21

    Η επιλογή των αντιδημάρχων άρα και του Λιάμη είναι αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου. Προφανώς η τοποθέτηση & υποστήριξη τέτοιων ατόμων σε θέσεις ευθύνης του δήμου τον εκφράζουν και συμφωνεί με τις τακτικές τους. Φέρει εξ´ ολοκλήρου το βάρος της επιλογής και της ανοχής!
    Όμοιος ομοίου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/6/21

      Ομοιός όμοιο.... Κι η κοπ.... στα λάχανα...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος20/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/6/21

    Η επιλογή Αντιδημαρχων δείχνει τον τρόπο που θέλει να διοικήσει ένας Δήμαρχος, δηλαδή με πολιτικά ψέματα και λεκτική [....], απέναντι σε υπαλλήλους, διευθυντές, Δημότες! Εκτός αν [....] με βίντεο, φωτογραφίες και τηλεφωνικές ηχογραφήσεις! Μενιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ