6.2.24

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Τι κρίμα… έχουμε τρεις μήνες τώρα που ακούμε τους συμπαθείς πρωτευουσιάνους να κλαίνε γοερά με πολλά δάκρυα στα μάτια και να φωνάζουν «Ακρίβεια!». Η ακρίβεια φύτρωσε στα στόματα τους. ΜΜΕ, αντιπολίτευση, μοδιστράδικα με κοντές φούστες και χωρίς σουτιέν, γυμνοί, δεν μπορούν να αγοράσουν υφάσματα να κρύψουν την γύμνια τους, να μη μπορούνε να πάνε στο Λονδίνο, στην Πράγα, στο Παρίσι κι αλλού στα συνηθισμένα μέρη της χώρας, στα 200 θέατρα και μπουζούκια τα βράδια.
Λοιπόν πώς μπορείς να μη λυπηθείς αυτούς τους μόνιμα ζήτουλες της Αττικής; Ε, λοιπόν, είσαι άνθρωπος και επαρχιώτης, Ηπειρώτης, Μακεδόνας, Νησιώτης χορτασμένος, πρέπει να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε. 

Ε, ρε τι ξύλο κρανιάς θέλετε στα πλευρά για να συμμαζευτείτε! Ξεχνάτε πως από το 1982 φάγατε με τον τρόπο σας τα πακέτα Ντελόρ με το σοσιαλιστικό κίνημα και τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα), τα χρηματιστήρια του Σημίτη, του Γιωργάκη υπάρχουν ακόμα λεφτά και μπορείτε να φυτεύετε χασίσια στα μπαλκόνια, αλλά βουλιάζουμε.
Αυτά ήταν λεφτά για όλη την χώρα, δεν ήταν μόνο για σας που γίνατε επτά εκατομμύρια κάτοικοι με δύο σπίτια ένα στο κέντρο των Αθηνών και ένα στον Παρνασσό, Πεντέλη, Υμηττό, Τουρκοβούνια και άλλα. Εξοχικό και όλη η άλλη χώρα έχει μόνο τρία εκατομμύρια γερασμένο λαό να σβήνει. Δεν θα αργήσει να κλαίτε πραγματικά κι όχι σαν τους Ρωμά τους γείτονές σας.

Έχετε σαράντα χρόνια με διάφορες σημαίες που τρέχετε στους δρόμους και καταστρέφετε ακόμη και τα Πανεπιστήμια με τους 500 χιλιάδες φοιτητές που νοικιάζουν τα σπίτια σας και έχετε από πάνω διπλό εισόδημα, μαζί με τους χιλιάδες χιλιάδων υπαλλήλους που νοικιάζουν. Με το κόλπο των πυρκαγιών ανοίγετε νέα οικόπεδα παντού, αλλά δεν λογαριάζετε πως μέσα στα δάση υπάρχουν και οι ελιές και τρώτε τώρα το λάδι 15 ευρώ το κιλό. Σε λίγο θα στεγνώσει το στομάχι σας αληθινά. Μόνο πέρυσι και φέτος οι υπηρεσίες της προστασίας συνέλαβαν 800 Αθηναίους πυρομανείς, με το ίδιο σκόπιμο χόμπυ.
Φωνάζετε αδιάντροπα ακρίβαινε το αυγό: εδώ διακρίνεται η μεγάλη επιπολαιότητά σας και το φτηνό πνεύμα σας, καθώς τρέχετε πίσω από τους υποσχόμενους κινηματίες όπως τον Παπανδρέου, τον Τσίπρα που θα καταργήσουν τα μνημόνια με μία υπογραφή και έναν νόμο, τους Κασσελάκηδες με τα λεφτά που σας λέγει ότι έχει, και ακόμη περιμένετε να πέσει χαλάζι στις ταράτσες σας για να πάρετε… γεωργικές επιδοτήσεις. 

Αυτές και μόνο είναι πράξεις σας που έφεραν την χώρα σ’ αυτό το κατάντημα χωρίς επιστροφή. Το ατομικό σας συμφέρον! Το προσωρινό! Γι’ αυτό χαλάσατε τόσο την οικονομία όταν σαν έλεγαν και το πιστέψατε ότι για όλα φταίει το κεφάλαιο. Όμως δεν άργησε να φανεί, ότι φταίει μόνο το κεφάλι σας, καθώς από το κεφάλι της χώρας, την Αθήνα, ξεκινούν όλα τα σημερινά προβλήματα της χώρας, στην οικονομία, την διαλυμένη κοινωνία με συνεχή διαζύγια, χασισομανία, την αγωγή των νέων μας από τις οικογένειες και την εκπαιδευτική κοινότητα που έκαναν την νεολαία μας να συνασπίζεται σε συμμορίες εκατοντάδων κακοποιών, στις συνοικίες από τα βόρεια προάστια ως τα νότια, γιατί θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα… αλλά με αστοχία και μιμητισμό, που αποδείχθηκε επικίνδυνος.
Όσο για την ακρίβεια που λανσάρετε με κάθε τρόπο, ομαδικά και ατομικά σκεφτείτε λίγο όχι πολύ πόσο ένοχοι είσαστε. Και δεν σας λυπούμεθα, γιατί όπως λέγει η παροιμία: Κλαίνε οι χήρες κλαίτε και οι παντρεμένες που έχουν δύο άνδρες!

Κλείνοντας θα παραθέσω ένα παράδειγμα για το χιλιάρικο που παίρνει ο Αθηναίος από την μία και ο επαρχιώτης από την άλλη:
Αθηναίος 12.000 € το χρόνο το ίδιο και ο επαρχιώτης.
Πετρέλαιο θέρμανσης ο Αθηναίος 600 € το χρόνο, ενώ ο επαρχιώτης 3000 € το χρόνο.
Για μπάνιο όλο τον χρόνο ο Αθηναίος ξοδεύει 1.000 €, ενώ για μόλις μία εβδομάδα τον χρόνο ο επαρχιώτης ξοδεύει 2.000 €.

Συμπέρασμα: Του Αθηναίου του περισσεύουν 10.400 € ενώ του επαρχιώτη 7.000 €. Επιπλέον στου Αθηναίου προστίθενται τα εισοδήματα από τα ενοίκια των φοιτητών και των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι άλλες 5.000€, οπότε το εισόδημά του ανεβαίνει στις 15.400 €, ενώ ο επαρχιώτης ζει μόνο με 7.000 € το χρόνο. Τώρα ποιος πρέπει να κλαίει δικαιολογημένα; Γι’ αυτό δεν πρέπει να φουντώνεται την κατάσταση και να κοροϊδεύετε ανεύθυνα την υπόλοιπη χώρα, καθώς φαίνεται ότι οι Ρωμά έφυγαν από τις γωνιές της επαιτείας και αναλάβατε εσείς το ρόλο τους. 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Με τιμή
Νικόλαος Αχ. Πρώιος
Νότιο-Μακεδόνας του Σύριζα

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1197.



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/2/24

    Σόδομα και Γόμορρα και το τέλος του κόσμου κ. Πρωιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/24

    Αν δεν κάνει μπάνιο έχει 2000 επιπλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ