13.5.08

ΟΔΟΣ: Για πάντα παιδιά


 

Δεν χωρεί αμφιβολία: Σ’ αυτή την δημοτική περίοδο αρέσει πολύ το σουξέ της εποχής (με πρώτη ερμηνεύτρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη) «Κυριακή γιορτή και σχόλη να ήταν η εβδομάδα όλη».

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η κατά τα λοιπά περίεργη πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιδημαρχίας Καστοριάς, εκτός από τα παράφωνα φωτάκια στα πετσοκομμένα πλατάνια της παραλίας, να διατηρεί και αυτά τα εκπληκτικά πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα αστράκια με τις καμπανούλες τους και τα γκυ τους, αναρτημένα ακόμη (παραμονές του Πάσχα) στους φιλόξενους στύλους του δημοτικού φωτισμού της Καστοριάς. (Που κάποιοι λένε ότι οι στύλοι της πόλης αποτελούν τους μοναδικούς δημοτικούς φορείς, που όχι μόνο παραμένουν αγέρωχοι, ακλόνητοι και όρθιοι, αλλά σκορπίζουν και φως ακόμη. Δημοτικό φως παρακαλώ).

Εκτός κι’ αν πάλι ξεχάστηκαν ή αφέθηκαν στις θέσεις τους για να παρηγορούνται κάποια παιδιά, πραγματικά ή όχι, ότι είναι ακόμη χριστουγεννιάτικες γιορτές. Και κυρίως ότι θα συνεχίσουν να είναι ακόμη και μετά το Πάσχα. Για πάντα γιορτές, για πάντα παιδιά. Ουδόλως απογαλακτισμένα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Απριλίου 2008, Μ. Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ