8.5.08

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΟΠΡΑ: Οι κισσοί και οι επιπτώσεις τους

Τον κισσό τον γνωρίζουμε όλοι. Είναι το γνωστό διακοσμητικό υδρόφιλο φυτό με καταπράσινο χρώμα, που υπό κανονικές συνθήκες έρπει, αλλά έχει ένα έντονο χαρακτηριστικό: όταν βρει ευκαιρία αναρριχάται. Δεν κάνει διάκριση που θα αναρριχηθεί… είτε σε φράχτες, είτε σε τοίχους, είτε σε δένδρα. Έχει μεγάλη αναρριχητική ικανότητα. Το κακό είναι πως το φυτό αυτό δεν κάνει καλό στο στήριγμά του, γιατί στους φράχτες και στους τοίχους εκκρίνει τοξικό υγρό που διαβρώνει οτιδήποτε αγγίζει. Ακόμη όταν το φυτό αναρριχάται σε δένδρα τα οποία και βεβαίως κατακλύζει, κάνει διπλό κακό: πρώτον απομυζά το μεγαλύτερο μέρος του νερού και τα συστατικά του εδάφους που προορίζονται για το δένδρο, επί του οποίου αναρριχάται. Δεύτερον κάνει απαγορευτική την φωτόλυση, αναγκαία για την δημιουργία χλωροφύλλης σε αυτό, τόσο απαραίτητης στο φυτικό βασίλειο και όχι μόνο. Αποτέλεσμα, το καλύτερο ότι το δένδρο δεν αναπτύσσεται όσο θα μπορούσε, το χειρότερο ότι το δένδρο πεθαίνει. Και αν αφαιρέσει κανείς το οποιοδήποτε υποστύλωμα από τον κισσό, αυτός πέφτει αλλά συνεχίζει να έρπει μέχρι να βρει άλλο υποστύλωμα για να αναρριχηθεί.

Αναφέρομαι όπως θα έχετε αντιληφθεί για την διαφορά ανάμεσα στην σταδιοδρομία και την καριέρα. Η σταδιοδρομία είναι το αγώνισμα όπου εσύ τρέχεις μόνος σου, με την δική σου δύναμη, όσο αντέχουν τα πόδια σου και ό,τι καταφέρεις είναι δικό σου επίτευγμα. Στην καριέρα είσαι ανεβασμένος σε ένα όχημα το οποίο σε μεταφέρει. Εσύ απλά είτε δεν κάνεις τίποτα, είτε υπηρετείς τον καραγωγέα σου, σε ανταπόδοση της μεταφοράς. Το αν και πόσο αξίζεις εσύ από μόνος σου, δεν θα το μάθεις ποτέ. Και επειδή όπως προανάφερα, το φυτό αυτό δεν κάνει καλό στα στηρίγματά του, προτείνω σε εκείνους που νομίζουν ότι αποτελούν το αρχέτυπο του νεοδημοκράτη, να σταματήσουν τις κισσώδεις συμπεριφορές. Να σταματήσουν να εκπέμπουν τις ευαγγελικές τους περικοπές από ευάερα και ευήλια δημόσια κτήρια. Να τους αφαιρέσουν το ραβδί του κήρυκα της ιδεολογίας του κόμματος, το περιδέραιο και το περιβραχιόνιο του κομματικού πατριωτισμού. Εκπέμπουν μόνο μουχλιασμένη κομματίλα, αλαζονεία, έπαρση, υπεροψία και περιαυτολογία.

Ο κ. Σωκράτης Λιάνος είπε και έγραψε την αλήθεια για όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Η αλήθεια από την φύση της είναι επαναστατική πράξη, και η δύναμη του ανθρώπου εξαρτάται από το φορτίο της αλήθεια που μπορεί να σηκώσει. Μόνο ανόητοι και πολιτικάντηδες πολεμούν την αλήθεια η οποία είναι σαν τον ήλιο. Όλους μας αρέσει. Μόλις όμως αρχίσει να καίει περισσότερο αναζητούν την σκιά. Σε κάποιους λειτουργεί το λεπίδι της νεοδημοκρατικής συνείδησης και σε κάποιους είναι άγνωστο είδος.

Από βάθους της επιστολής Λιάνου, ξεπηδούν δύο παράμετροι εξ ίσου σοβαροί. Εάν ο κ. Ευαγγέλου δεν είπε την αλήθεια υπάρχει μεγάλο και σοβαρό ζήτημα που αφορά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον νομό. Πώς είναι δυνατόν να είσαι απαθής σε κοινή συκοφαντία; Εάν όμως είπε αλήθειες, τότε ο κ. Γενικός Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται αντιμέτωπος με τα όσα ευαγγελίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος για μηδενική ανοχή στην διαπλοκή.

Καλούνται λοιπόν οι δύο πλευρές να ξεδιαλύνουν την ομίχλη και να λάμψει η αλήθεια. Και για όσους θα τρέξουν να πουν πίσω από τις κουΐντες τα εν οίκω μη εν δήμω- θέλω να τους πληροφορήσω πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το κόμμα των Πανάγων, των κουμπάρων, των διαπλεκομένων και όλων όσων περιστασια- κά και με ωφελιμιστικές διαθέσεις διάκεινται φιλικά απέναντι στο κόμμα. Είναι το κόμμα όλων των ανωνύμων Ελλήνων πολιτών που ενστερνίζονται τα όσα ευαγγελίζεται ο πρόεδρος και πρωθυπουργός κ. Κώστας Κα- ραμανλής για αρχές και αξίες, με μηδενική ανοχή απέναντι στην διαπλοκή.

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17.4.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ