29.5.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
-ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ.ΚΩΝ/ΝΟ ΛΙΑΝΤΣΗ.
-ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΒΙΤΣΙΟΥ κ.ΑΘ.ΤΕΡΨΗ.
-ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Κύριε Νομάρχη,
Κύριε Δήμαρχε,
Σεβασμιώτατε,
Στο παλιό και ακατοίκητο εδώ και αρκετά χρόνια πλέον χωριό Ποιμενικό, παλιά ονομασία Βαπσόρι, κατά την πολύ πρόσφατη επίσκεψή μου με ομάδα ορειβατών την Κυριακή 20-4-2008, υπέπεσαν στην αντίληψή μου τα παρακάτω, θεωρώ γνωστά προς εσάς, σε σχέση με την εκκλησία του χωριού, τα οποία και σας επισημαίνω.

1) Η εκκλησία του Αγ.Γεωργίου (στην ελληνική γραφή) είναι κλειστή, με κτισμένες όλες τις εισόδους της.
2) Στον εξωτερικό χώρο και δίπλα ακριβώς από την κεντρική της είσοδο υπάρχει εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα προφανώς των κατοίκων του χωριού με λατινικά στοιχεία, με αναγωγές (;) και στη σλαβική γραφή αλλά και ενδεχομένως προφανείς στόχους του πρόσφατα εγκαταστήσαντος δωρητή από Καναδά.
3) Τέλος στον αύλιο χώρο γίνονται εργασίες περίφραξης, οι οποίες δεν ξέρω εάν είναι από οικονομικά προγράμματα των υπηρεσιών σας, ή από δωρεές αλλά και δωρητές «άγνωστους» στην προέλευση. Σε κάθε περίπτωση όμως η συνέχιση και επίβλεψη των εργασιών είναι επιβεβλημένη.

Κε Νομάρχη
Κε Δήμαρχε
Σεβασμιώτατε
Θεωρώ πως πράξεις ως οι ανωτέρω εμπίπτουν στις διακεκριμένες αρμοδιότητές σας
και ως εκ τούτου με διακριτό, πλήν όμως διακριτικό τρόπο θα πρέπει να σας απασχολήσουν, ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο, όπου το συγκεκριμένο χωριό βρέθηκε κατ ουσία στο επίκεντρο της εθνικής επικαιρότητας.
Αξιολογώ δε πως κάθε παραπέρα απόπειρα η προσπάθεια για την υπόδειξη των επόμενων ενεργειών σας κρίνεται απ τη μεριά μου τουλάχιστον ως περιττή και αναποτελεσματική.

Με εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΑΘ.ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8.5.2008]

Σχετικά άρθρα
ΝΙΚΟΥ ΑΘ. ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ: Πολιτική διαφάνεια ή προσωπική βόλεψη;
ΟΔΟΣ: Η προβολή της αλήθειας
ΝΙΚΟΥ ΑΘ. ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ: STAGE : Εργασιακή εμπειρία ή εμπόριο ελπίδων & ψυχών;

ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ: Το Ε.Σ.Υ., εμείς και ο Αρχιεπίσκοπος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ