8.11.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν


Κύριε διευθυντά,

Προ μηνών διάβασα στην ΟΔΟ την επιστολή που έστειλε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ ΣΟΚ Καστοριάς κ. Θωμάς Αναστασίου στον τότε υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών από ιδιωτικά κτήρια σε δημόσια  κτήρια, για να σταματήσει πλέον η προκλητική σπατάλη χρημάτων (ημών των φορολογουμένων πολιτών φυσικά) προς όφελος ιδιωτών, προφανώς προς εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων. Ένας από τους λόγους που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ζητούσε συν τοις άλλοις, την καταγραφή της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας σε κτήρια, τα οποία είναι ικανά να στεγάσουν τις υπηρεσίες που πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ενοίκια.

Τόσους μήνες μετά, η Δ.Ο.Υ. Καστοριάς συνεχίζει να σπαταλά τεράστια ποσά ενοικίων, προκαλώντας την κοινή γνώμη (και την κοινή θέα -καθ’ ότι και το κτήριο είναι προκλητικό, όπως η πολυτέλεια, η θέα, η άνεση, και η διαρρύθμιση των γραφείων της Δ.Ο.Υ. προκαλεί την πάμφτωχη με υψηλά ποσοστά ανεργίας και μισθούς Βουλγαρίας Καστοριά).

Όπως επίσης και άλλες υπηρεσίες συνεχίζουν προκλητικά να σπαταλούν τεράστια ποσά ενοικίων όπως η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων Καστοριάς, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ – ΥΠΑΔ) κλπ, έναντι διόλου ευκαταφρόνητων χρηματικών ποσών, τα οποία ασφαλώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση τους άγρια φορολογούμενους έλληνες πολίτες. Συζητείται ευρέως ότι όλα αυτά τα χρόνια π.χ. τα χρήματα που έδωσε για τα ενοίκια η Δ.Ο.Υ. Καστοριάς σε ιδιώτη, θα μπορούσε να είχε κτίσει 3 ιδιόκτητα τέτοια κτήρια!

-Περί ποίων λοιπόν τυρβάζουν οι τοπικοί βουλευτές και αφήνουν να συνεχίζεται η προκλητική σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων;

-Πώς ζητούν μετά από τον λαό κι άλλες θυσίες;  Γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε τα χαράτσια του κ. Βενιζέλου και της Τρόϊκας, για τέτοιες προκλητικές πολιτικές και πελατειακές σχέσεις;

Με εκτίμηση
Ι.Μ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Οκτωβρίου 2011, αρ. Φύλλου 610

Σχετικά κείμενα:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/11/11

    Γιατί η εφημερίδα σας δεν κάνει μια έρευνα για να μάθουμε και εμείς ποιοι είναι αυτοί που κλέβουν τα χρήματά μας ?

    Τόσα χρόνια γράφετε "τόνους" σχολίων και επικρίσεων επι παντός επιστητού και στα θέματα ουσίας "τουμπεκί".

    Τι σας κάνει και εσάς να κρατάτε το στόμα σας κλειστό ? Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί που εισπράττουν τα τεράστια και προκλητικά αυτά ποσά ? Σε τί ύψος ακριβώς ανέρχονται αυτά τα μισθώματα ?

    Θέλουμε ποσά και ονόματα.
    Φθάνει πια με την ακατάσχετη και κουραστική φλυαρία.
    Ουσία θέλουμε.

    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ.Γ.Π. που καταφέρεστε για το «τουμπεκί», σας υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ζούμε και όχι στην Φιλανδία. Δεν υπάρχει η παραμικρή διαφάνεια στις αποφάσεις του ελληνικού δημοσίου.
    Πώς απαιτείτε από μία εφημερίδα που τολμά και κάνει αντικειμενική κριτική σε όλους να «ανακαλύψει» στοιχεία, όταν απαιτήθηκε να φθάσει η χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ώστε να αναγκαστεί ο τοπικός βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να υποβάλλει μόλις τον περασμένο μήνα (στις 25 Οκτωβρίου 2011, αρ.πρωτ. 1029) ερώτηση στην Βουλή για το κόστος των ενοικίων.
    Τόσο επτασφράγιστο μυστικό φαίνεται να είναι τα μισθώματα των δημοσίων υπηρεσιών στην σύγχρονη Ελλάδα της διαφάνειας, που για να ενημερωθεί μία εφημερίδα-τουμπεκί, είναι αναγκαία η κατάθεση επερώτησης στην Βουλή!

    Αν ζούμε σε ένα κράτος που όλοι φοβούνται την σκιά τους και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, κατηγορώντας πολύ εύκολα την επώνυμη κριτική για έλλειψη… έρευνας […], πώς να μη βρει έδαφος η διαφθορά και η διαπλοκή;
    Τι είναι πιο ουσιαστικό από την κριτική (κατά εσάς φλυαρία);


    * * *

    Η σχετική ερώτηση του βουλευτή εδώ:
    http://www.tzikalagias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=443:-1029-25102011-&catid=39:2009-12-07-17-54-47&Itemid=57

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ