22.7.13

ΟΔΟΣ: «Διγλωσσία»



Η προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣυΡιζΑ να τοποθετηθεί στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, παρουσιάζει αρκετές φορές διακυμάνσεις, από την μια θέση στην άλλη. Το φαινόμενο, δεν κρύβεται πάντοτε και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ενώ δίνει λαβή στα υπόλοιπα κόμματα και προπαντός αυτά τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση να επικαλούνται τις εναλλαγές ως παλινωδίες ακόμη δε και να τις φαιδρύνουν.

Η ανακοίνωση του τοπικού ΣυΡιΖΑ για τα θέματα της γούνας, παρουσιάζει ενδεχόμενες ομοιότητες με την ασυνέπειας σε κάποιες από τις επίσημες θέσεις τους. Δεν πείθονται εύκολα οι πολίτες ότι τελικά ο ΣυΡιζΑ δεν είναι κατά της γούνας. Άλλωστε στην τοπική ανακοίνωση είναι έκδηλα τα τοπικιστικά κίνητρα του περιεχομένου της υπέρ της γούνας.

Και δεν φαίνεται να ταιριάζει σε ένα κόμμα που διακηρύσσει σθεναρά την προσήλωσή του στην εχθρική προς την γούνα και την εκμετάλλευση οικολογία και συχνά φαίνεται ότι εγκρίνει -αν δεν πρωτοστατεί κιόλας- σε ακτιβιστικές δράσεις. Στην Πτολεμαϊδα, για παράδειγμα θα εξέδιδαν ανακοίνωση για τα εργοστάσια της ΔΕΗ;

Ένα κόμμα λίγο απ’ όλα και για όλους λοιπόν ο ΣυΡιζΑ; Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αυτή πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και κάνει το κόμμα να μοιάζει άλλοτε με καφενείο, άλλοτε με τράπεζα και άλλοτε με κυτίο παραπόνων.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Απριλίου 2013, αρ. φύλλου 687


Σχετικά κείμενα:

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/7/13

    ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός! Ακόμη και στο θέμα για το Μαθιουδάκη δε μπόρεσαν να συνεννοηθούν. Στη γούνα θα τα καταφέρουν; Είπα ξείπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/13

    @1
    Και να ήταν μόνο τα πολιτικά κόμματα εξπέρ στη διγλωσσία..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μνήσθητί μου...19/10/14

    Θέλετε και άλλο καραμπινάτο παράδειγμα διγλωσσίας;
    Από τη μια έκανε "εντυπωσιακή εμφάνιση" στο Άγιο Όρος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη δεν νιάστηκε για το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ως πολιτικός.

    http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/41888-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82

    Τί συμπέρασμα να βγάλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/10/14

    Από διγλωσσία ο ΣΥΡΙΖΑ... άλλο τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κολλητήρι19/10/14

    @ Μνήσθητί μου

    Να σε πω τί συμπέρασμα να βγάλουμε :
    Δεν τον έφτασαν τον Αλέξη τα λουκούμια που τον κέρασαν οι καλόγεροι και τους τιμώρησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ