22.7.13

ΣΥΡΙΖΑ 2: Ένα μη παρακμασμένο εμπόριο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημερίδα «Αυγή» άρθρο του μέλους της Γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Θ. Δημητρακόπουλου για τη γούνα. Ο Θ. Δημητρακόπουλος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο την δική του άποψη, και της μικρής ομάδας του, για τα δικαιώματα των ζώων και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τον ΣυΡιζΑ , πόσο δε μάλλον την τοπική Ν/Ε.

Η Ν/Ε δηλώνει ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η άποψη του σ. Δημητρακόπουλου και των ομοϊδεατών του, γίνεται μεν σεβαστή ως δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή ως θέση.
Για το λόγο αυτό και η αντίδρασή μας ήταν άμεση, με επιστολή στα θεσμικά μας όργανα, στα πλαίσια της εσωκομματικής μας λειτουργίας.

Ο ΣυΡιζΑ Καστοριάς χρόνια έχει διαμορφωμένη άποψη και θέση για τον κλάδο της γούνας. Στελέχη του τοπικού ΣυΡιζΑ  έχουν δώσει μάχες για τον κλάδο, είτε ως γουνεργάτες είτε ως επιχειρηματίες. Με ημερίδες αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, προωθούμε τα ζητήματα του κλάδου, ώστε αφενός να δώσουμε περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης, αφετέρου να επιλύσουμε κάποιες χρόνιες παθογένειες.

Ο Βουλευτής Καστοριάς σ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και η τοπική Ν/Ε στέκονται αρωγοί στους Καστοριανούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, από οποιοδήποτε πόστο, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η παραγωγή και το εμπόριο γουναρικών για την τοπική οικονομία.
Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή της γούνας στην τοπική οικονομία ξεπερνά το 50% του ΑΕΠ του Νομού και η διαρκώς αυξανόμενη ελληνική παραγωγή γουνοφορων ζώων υποκαθιστά πλήρως τις εισαγωγές πρώτων υλών για την παραγωγή γούνινων ενδυμάτων και όλη η αξία των εξαγωγών είναι πλέον καθαρή εγχώρια προστιθέμενη αξία.
Το εμπόριο γούνας όχι μόνο δεν είναι μία παρακμασμένη δραστηριότητα, αλλά τουναντίον, είναι μία προσοδοφόρα δραστηριότητα, ανάσα για την οικονομία του νομού, όπου η ανεργία καλπάζει. Η γούνα αποτελεί κύριο θέμα στη διαμόρφωση του τοπικού και περιφερειακού πολιτικού προγράμματος του ΣυΡιζΑ .

Η διατύπωση του προγράμματος του ΣυΡιζΑ -ΕΚΜ, κεντρικά και τοπικά, οφείλει να διαχειριστεί τις προτεραιότητες, επιλύοντας ενδεχόμενες συγκρούσεις (προτεραιοτήτων), προς όφελος της κοινωνίας και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Άλλωστε δεν υπάρχει καμία ανθρωπογενής δραστηριότητα που να μην επιδρά στο ευρύτερο οικοσύστημα. Με αυτές τις σκέψεις και σεβόμενοι αφενός την ελευθερία έκφρασης του καθενός και αφετέρου τον κόσμο της Καστοριάς-Σιάτιστας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον κλάδο σε όλα τα επίπεδα.

Ν/Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Απριλίου 2013, αρ. φύλλου 687


Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ