25.4.16

ΠΡΟΣΩΠΑ 2015: Ανέστης Αγγελής [2]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2015 | 7.1.2016 | 818

«Εν τιμή»  

σε ρόλο παρατηρητή των ενεργειών άλλων [-] 



ΠΡΩΗΝ βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανέστης Αγγελής επικεφαλής του συνδυασμού «Εν τιμή» ύστερα από την σχετικά σύντομη θητεία του κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη στα δημαρχιακά καθήκοντα στα πρώτα χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη», πέτυχε  -έχοντας βεβαίως εξασφαλισμένη την «αμέριστη» υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας και τέως δημάρχων των «καποδιστριακών» Δήμων, κάτι ομολογουμένως σπάνιο:

ΝΑ ΚΟΨΕΙ απότομα το νήμα του βίου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εμποδίζοντας μια δεύτερη θητεία γι’ αυτή.

Η ΑΠΡΑΞΙΑ των πρώην καθώς και οι υπερβολές και προκλητικές συμπεριφορές τους, για τις οποίες δεν ακούστηκε ούτε φράση αυτοκριτικής, ήταν παράγοντες που συνέδραμαν στο εγχείρημα.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ συνέβησαν πέρσι, “last year” που λέει και η διαφήμιση.

ΩΣΤΟΣΟ παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης εξακολουθεί να ενεργεί σαν δήμαρχος εν εφεδρεία, για τον κ. Ανέστη Αγγελή το 2015, πρώτο πλήρες ημερολογιακό έτος της θητείας του, δεν αποδείχθηκε αντάξιο των προσδοκιών που καλλιέργησε.

Ο ΤΙΤΛΟΣ «εν τιμή» του συνδυασμού αρχίζει να θυμίζει ανησυχητικά το «σεμνά και ταπεινά» του άλλοτε πρωθυπουργού και «πνευματικού» ιδιοκτήτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή, που περνά αυτοεξόριστος στην Ιταλία, οικογενειακώς τις διακοπές του.

ΟΠΩΣ και η κυβέρνηση εν τέλει αποδείχθηκε ότι, εκείνη η Νέα Δημοκρατία, ούτε σεμνά, ούτε ταπεινά πολιτεύθηκε – αν και υπάρχουν αντίθετες απόψεις και ερμηνείες πλήρως τεκμηριωμένες: τόσο ταπεινά, ώστε η χώρα οδηγήθηκε σε ναυάγιο χωρίς προσπάθεια.

ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΣ από πλειάδα συμβούλων και προπαντός αντιδημάρχων, ο νέος δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής εμφανίζεται σε ρόλο παρατηρητή των ενεργειών άλλων.

ΚΑΙ ΟΧΙ σε συντονιστή τελικού υπολόγου του δημοτικού έργου – εγγυητή και πολιτικά υπολόγου του Δήμου.

ΣΥΜΦΩΝΑ  με τις αναφορές ο ίδιος στις παρατηρήσεις που δέχεται για αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο, αρκείται στο να διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν έχει ευθύνη και… δεν γνωρίζει τίποτε και ότι οι αιτιάσεις θα πρέπει να απευθύνονται στους (πολλούς) αρμόδιους αντιδημάρχους.

ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ δηλαδή πίσω από ένα κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ενότητα του έργου, αλλά ούτε και του λόγου.

ΠΡΟΦΑΝΕΣ λάθος πολιτικό και θεσμικό, που καλλιεργεί την εντύπωση ότι τον Δήμο Καστοριάς, τον διοικεί επιτροπικό συμβούλιο, χωρίς τον από μηχανής θεό.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ότι ο χρόνος κυλά αμείλικτος.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ του 2016, ο Δήμος θα έχει συμπληρώσει την μισή περίπου θητεία του, αλλά με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν, δεν αναμένονται σπουδαία πράγματα.

ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ τέτοια που να καθιστούν οφθαλμοφανή την βελτίωση σε σχέση με την απελθούσα δημοτική αρχή Χατζησυμεωνίδη.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  είναι χειρότερη κιόλας.

ΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ από τα συνοδευτικά σχόλια της υπόδειξης του κ. Ανέστη Αγγελή από τους αναγνώστες, η ευθυνοφοβία που προαναφέρθηκε, τα μεγάλα τα λόγια και προπαντός το (απλό) γεγονός ότι η Καστοριά είναι η πόλη στην οποία οι σηματοδότες σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία (μπροστά στο διοικητήριο) είναι για 8 περίπου μήνες εκτός λειτουργίας, παραπέμποντας σε τριτοκοσμική πόλη, είναι οι αιτίες για το κάπως σαρκαστικό ύφος όσων ανέδειξαν τον κ. Ανέστη Αγγελή πρόσωπο του 2015.

ΚΙ ΟΜΩΣ υπάρχει ακόμη χρόνος.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιανουαρίου 2016, αρ. φύλλου 818


Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/4/16

    Δυο χρόνια πέρασαν σχεδόν. Πού υπάρχει ακόμη χρόνος; Πόσο ακόμη να περιμένουμε να δούμε φως στο τούνελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ