24.8.20

ΟΔΟΣ: Περιφορά της ένδειας [των άλλων]


ODOS: efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ: 23.1.2020 | 1018


ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ημέρες για μια ακόμη φορά πρωτοτύπησε, αρνητικά όμως ο Δήμος Καστοριάς.

Η ΑΠΕΙΡΙΑ ίσως είναι μια πρώτη εξήγηση. Η απλή αδιαφορία μια άλλη. 

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ διάκρισης και το έλλειμμα παιδείας μια τρίτη εξήγηση. 

ΔΙΟΤΙ σε μια εποχή που ακόμη και στα ρεπορτάζ καλύπτονται οι πινακίδες των αυτοκινήτων, τα πρόσωπα και τα σώματα των ανθρώπων, δικαιούνται προστασίας. 

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ των ανθρώπων που βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες και αντιμετωπίζουν αντίξοες καταστάσεις.

Η ΓΚΑΦΑ μάλιστα είναι διπλά άξια απορίας, - κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

ΟΧΙ απλώς επειδή γίνεται με αφορμή τις κάπως ξένες πλάτες. 

ΟΥΤΕ διότι (η αφορμή) ως πραγματικό συμβάν δεν προσφέρθηκε για πρώτη φορά για δημοσιότητα και εκμετάλλευση, αλλά αρκετές φορές και στο παρελθόν. 

ΟΥΤΕ καν διότι ύστερα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία καλεί σε... like δημότες – επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο ένα αρχείο δυνητικών ψηφοφόρων. 

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ περισσότερο ή χειρότερα, αρχείο αυτών που δεν κάνουν like —με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αν συνεπάγεται κάτι). 

ΟΥΤΕ διότι —η απορία— προκαλείται από την προβαλλόμενη εκ μέρους του γραφείου τύπου του Δήμου Καστοριάς, απορία 1080 συνδημοτών μας…

ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ με το με ημερομηνία 16-1-2020 επίκαιρο διθυραμβικό δελτίο τύπου του δήμου Καστοριάς, άποροι παραλάμβαναν «αυτή την ώρα στο χώρο του ΔΗΝΑΚ» τρόφιμα και άλλα είδη βασικής υλικής συνδρομής…

ΜΕΣΩ του προγράμματος φυσικά της “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)” του οποίου ο Δήμος Καστοριάς, όπως όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας, είναι από χρόνια τώρα εταίροι της κοινωνικής σύμπραξης.

ΑΛΛΑ και επειδή η "αποκάλυψη" στόχευε στην ενημέρωση και διαφήμιση της δημοτικής αρχής, προφανώς με απόσπαση θετικών σχολίων για την κοινωνική δράση του. 

ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της ώρας, του τόπου, του εύρους των αναγκών των συμπολιτών μας σε τρόφιμα και είδη όπως ελαιόλαδο, ζάχαρη, μέλι, ρύζι, τοματοχυμό, γραβιέρα, τυρί φέτα, βόειο κρέας, χοιρινό, καρότα, κρεμμύδια, μήλα, πατάτες, μπανάνες, πορτοκάλια, νωπό κοτόπουλο, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, υγρό κρεμοσάπουνο, οδοντόβουρτσα, καφέ και αλάτι, οι καημένοι. 

ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ πρόκληση της περιέργειας των υπόλοιπων. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ: 23.1.2020 | 1018


ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ότι ταυτόχρονα με το δελτίο τύπου που ήταν περιττά γλαφυρό και αρκετά πομπώδες, διανεμήθηκαν και πέντε (5) φωτογραφίες που απεικονίζουν τους πολίτες που βρίσκονται σε ιδιαίτερη στιγμή. 

ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ακόμη και την ουρά (!) των ευεργετούμενων από τον Δήμο Καστοριάς.

ΚΑΙ ΟΙ υπόλοιπες φωτογραφίες να απεικονίζουν τους συνδημότες που βρίσκονται σε δεινή θέση, να μεταφέρουν τα τρόφιμα που παρέλαβαν από τον ευεργετηθέντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που έστω και εάν κάποιες λήφθηκαν από απόσταση, αποκαλύπτουν πρόσωπα και άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά και δεδομένα. 

ΑΝΘΡΩΠΩΝ που προφανώς δεν ρωτήθηκαν αν επιθυμούν να γίνουν μέρος της αυτοδιαφήμισης του Δήμου Καστοριάς για το επισιτιστικό πρόγραμμα των απόρων συμπολιτών που μετέχουν.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ που έγιναν άθελά τους, ψηφίδα στο διαφημιστικό έργο του Δήμου.

ΑΠΟΡΩΝ που τους φωτογραφίζουν σε μία δύσκολη προσωπική στιγμή.

Ο ΔΗΜΟΣ Καστοριάς, για να μη ξεχνιόμαστε, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του, υπενθύμισε ότι με την ίδια διαδικασία θα πραγματοποιούνται ανάλογες διανομές κάθε 40 περίπου ημέρες. Και θα εκδίδονται και ανάλογα δελτία τύπου προφανώς.

ΜΗΠΩΣ να σταματήσουν εδώ αυτό το κακόγουστο και προσβλητικό αστείο, περιφοράς της ένδειας των άλλων;


Σημ. Η ΟΔΟΣ απέκρυψε τα χαρακτηριστικά των πολιτών από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο δήμος Καστοριάς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1018


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/8/20

    Λίγος σεβασμός στους άπορους κύριοι του Δήμου δε βλάπτει... Άλλωστε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που εφάρμοσαν κι οι Προηγούμενοι, ακολουθούν, εκείνοι όμως δίχως τύμπανοκρουσιες και φανφάρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/8/20

    Έχω καλέσει αρκετές φορές την ιδιαιτέρα του προηγούμενου δημάρχου και και του πρώην αντιπεριφερειάρχου να παραπονεθώ διότι στίς επισκέψεις τους στο γηροκομείο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων,δημοσιεύουν φωτογραφίες των επισκέψεων τους με ακάλυπτα τα πρόσωπα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας!!!!
    Μάλιστα είπα στην ίδια: εάν όλοι αυτοί οι γέροντες ήταν οικεία πρόσωπα των,θα ήθελαν οι ίδιοι να εμφανίζονται στα τοπικά ΜΜΕ και ιστοτόπους...;;!!!
    Φαίνεται οι κακές πρακτικές συνεχίζονται. Η μόνιμη αγωνία των εντυπώσεων και της ανθρωποφαγίας....

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/8/20

    Ήταν συμβουλή και συμβολή της κυρίας ειδική συμβούλου του Δημάρχου, κυρίας Αλμπάνη, οι φωτογραφήσεις?
    'Η του ειδικού συμβούλου κυρίου Κωτούλα?
    Μήπως, της ειδικής συμβούλου της ΔΕΥΑΚ κυρίας Λούσιου?
    'Ή του υπαλλήλου καθαριόλτητας κ. Εκιτζόγλου?
    Ποιος, τέλος πάντων, είχε τη φαιεινή ιδέεα κύριε Δήμαρχε να φωτογραφίζεις τους δημότες σου?
    ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/8/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/20

    Για φωτογραφίες υπεύθυνη είναι η [....], η οποία συγκεντρώνει τις φωτογραφίες και γράφει το κείμενο... Ιδέα ποιανού ήταν δεν ξέρουμε. Πάντως στο Δημαρχείο, οι υπάλληλοι στα πηγαδάκια Δήμαρχο προσφωνούν τον Δημήτρη... Την [....] στα πηγαδάκια την προσφωνούν αλλιώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ