18.8.20

I can't




Στην Καστοριά που είναι εντελώς απροετοίμαστη στην υποδοχή τέτοιων ερεθισμάτων, ήδη κυκλοφορούν μεταξύ των υπολοίπων ανθρώπων, διερχόμενοι, πρόσφυγες ή μετανάστες με εμφανή στοιχεία της διαφορετικής φυλετικής προέλευσής τους και ιδιαίτερα της θρησκείας τους. Οι τοπικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση ή και Εκκλησία, παρά τις διακηρύξεις και τα όμορφα λόγια, ενδέχεται να συμβάλλουν στην αντίθετη κατεύθυνση, στην διατήρηση των προκαταλήψεων. Η έννοια του αγνώστου τρομάζει και έτσι πουλούν ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολύ πιο εύκολα οι ρατσιστές κάθε είδους, περιεχομένου και διαμετρήματος. 


ΟΔΟΣ 6.8.2020 | 1042


Μετάφραση: Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου



3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/8/20

    Δώσαμε,δώσαμε,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/8/20

    Λένε πως είναι καλοί εραστές και δεν κάνουν διακρίσεις φύλου (άνδρας - γυνή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/8/20

    "ενδέχεται να συμβάλλουν στην αντίθετη κατεύθυνση"... Ζητάμε λύσεις και πράξεις και όχι ευχολόγια, την ίδια ώρα που δημιουργούμε εντυπώσεις και στοχοποιούμε κοινωνικές ομάδες με τα "ενδέχεται"... Ποιός άραγε μας έδωσε αυτό το δικαίωμα; Μιλάει το κείμενο για ρατσιστές. Ποιός είναι μεγαλύτερος ρατσιστής; Μήπως αυτός που προδιαθέτει την κοινή γνώμη, προτάσσοντας υποθετικές μελλοντικές ή και παρούσες συμπεριφορές; Τροφή για σκέψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ