15.8.20

Λόγος & Αντίλογος



Σχετικά με το φράγμα Νεστορίου

Με την επιστολή μας αυτή ερχόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλουν, όπως πληροφορηθήκαμε για το μεγάλο σε σημασία για τον Νομό μας έργο, το Φράγμα Νεστορίου, ο βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Κασαπίδης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σαββόπουλος. Τους εμπιστευόμεθα και ελπίζουμε να προχωρήσει το επί 20ετία λιμνάζον πρόβλημα. Το 1/2 του Νομού θα εξυπηρετηθεί άμεσα, αλλά και όλος ο Νομός και η Περιφέρεια θα έχουν αναλογικά οικονομικά οφέλη.
Λοιπόν για την ιστορία του έργου έχουμε να γνωρίσουμε στους συμπατριώτες μας -αφού ρωτήσαμε και μάθαμε- πως το μισό έργο είναι ήδη είναι προχωρημένο για τα βασικά δύο τούνελ: το ένα για την παράκαμψη του αρδευτικού σκέλους και το άλλο για το ηλεκτρολογικό τμήμα. Είναι έτοιμα κι όμως σταμάτησε το έργο για λόγους που γνώριζαν οι προηγούμενοι. Αλλά σήμερα πλέον, για μας τώρα, δεν θα πρέπει να βρεθούν οι αιτίες και ασήμαντοι λόγοι μπροστά στην χρησιμότητα του έργου.
Έχουμε μεγάλη αξίωση το φράγμα Νεστορίου και πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Γιατί η εικοσαετία που πέρασε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγών της γης ενηλικιώθηκε και απεσύρθη και δεν πρέπει να χαθεί κι άλλο έμψυχο ανθρώπινο υλικό. Η φύση μάς χάρισε την οροσειρά του Γράμμου με τα πανύψηλα βουνά 2520μ., ο οποίος κατά την περίοδο του χειμώνα δέχεται μεγάλες χιονοπτώσεις και οι πολυπληθείς χαράδρες κατεβάζουν τα πλούσια νερά του ποταμού Αλιάκμονα, τον μεγαλύτερο σε μήκος εντός της χώρας μας.
Εδώ και πολλά χρόνια το κράτος μας -προ της εμβολής του Αλιάκμονα στον Θερμαϊκό- έφτιαξε το φράγμα της Σφηκιάς κοντά στη Βέροια. Τα οφέλη είναι γνωστά του κάμπου της Ημαθίας και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Εμείς δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και μυαλά σταματημένα. Η περιοχή μας δίδει στην πατρίδα και σε εταιρεία, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, το μετάλλευμα της περιοχής Ιεροπηγής, Δενδροχωρίου και Κορομηλιάς και ακόμη του βουνού της Καστοριάς. Για την περιοχή που σας περιέγραψα σας γνωστοποιώ ότι πριν από 5 ίσως και 6 χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία κυκλοφόρησε στις τοπικές εφημερίδες ανακοίνωση περί χρήσεως αυτού του χώρου και ζητούσε την παραχώρηση από τους δημάρχους που έχουν κάποια κτηματική δικαιοδοσία, αλλά ενδιαφέρον δεν υπήρξε και θα δίνουμε για αιώνες τα κτήματά μας να τα εκμεταλλεύονται τα εργοστάσια Πειραιώς κ.λπ.
Γι’ αυτό θερμοπαρακαλούμε τους άξιους προαναφερόμενους εκλεγμένους πολιτικούς για τα συμφέροντα του κράτους και κατ’ επέκταση του τόπου μας, να ενεργήσουν αποτελεσματικά και να το δουν σαν να είναι προσωπικό τους πρόβλημα με περισσότερη αγάπη και με σίγουρη την δικαίωση.
Έχουμε καλούς παραγωγούς, φίλεργους και νοήμονες, και σήμερα πλέον έχουμε ένα ακόμη θετικό στοιχείο: διαθέτουμε αρκετούς επιστήμονες διαφόρων γεωργοκτηνοτροφικών αντικειμένων και το φράγμα του Νεστορίου, θα δημιουργήσει μεγάλη οικονομική συμβολή στην περιοχή μας.
Δεν πρέπει οι πολιτικοί να μας αφήνετε ανημέρωτους για την πρόοδο του έργου. Το περιμένουμε και σας ευχόμεθα υγεία και σε μεγαλύτερα έργα άξιοι.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία, 
Νίκος Πρώϊος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1017



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/8/20

    Πρώτο λάθος: είναι υποχρέωση των και καλά εκλεγμένων πολιτικών ή πωλητικών να διευθετήσουν την υπάρχουσα εκκρεμότητα. Είναι διαχειρισταί της εντολής του λαού και δεν χρειάζονται παρακάλια για να κάνουν την δουλειά τους.
    Δεύτερο λάθος: όταν αφήνουν το πρόβλημα να διαιωνίζεται για είκοσι χρόνια δεν είναι άξιοι και προπάντων αυτοί που τους εκλέγουν-ναί;
    Είναι αξίωμα της ζωής,είναι αδύνατον αυτοί που σου δημιουργούν ή συντηρούν το πρόβλημα,να στο διορθώσουν!!!!

    Έρρωσθε οι βολευταί...

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ