5.10.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
Αίφνης, η τελευταία φωτογραφία του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, είναι σε άλλο σημείο του γραφείου του δημάρχου και όχι σε αυτό που μας είχε συνηθίσει ενάμιση χρόνο τώρα, δηλαδή να φωτογραφίζεται μπροστά από τον μεγάλων διαστάσεων πίνακα που δώρησε στον δήμο Καστοριάς η εικαστικός κ. Μερόπη Σωτηροπούλου-Μάγγελ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πίνακας ονομάζεται «Κόκκινο», και η έμπνευσή του προήλθε από το πρωτοσέλιδο της ΟΔΟΥ (αρ. φύλλου 184 / 19.9.2002) με τίτλο «Κόκκινο». Λέτε να του το είπαν πρόσφατα, γι’ αυτό άλλαξε θέση;


Μπορεί να άλλαξε το ψευδές όνομά του στα social media, αλλά η οσμή του παραμένει η ίδια. Βρωμιά και δυσωδία από ψυχικά διαταραγμένο ανθρωποειδές, που τόλμησε να προσβάλλει ακόμα και την κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου. Για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά τις ύβρεις τις εκτόξευσε πριν πολλούς μήνες ως “Ζοοριάδης”.




Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Στο τέλος του περασμένου έτους και διανύοντας το περιορισμένο —από υγειονομικής άποψης— εορταστικό κλίμα του δωδεκαημέρου στην πόλη της χριστουγεννιάτικης Φελιζολπολιτείας, συνέβη το μοιραίο στον μακαριστό μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ. Ο οποίος προσβεβλημένος από τον covid-19 νοσηλεύτηκε για είκοσι περίπου μέρες στο 424 ΓΣΝΕ, χάνοντας τελικά την μάχη για την επιβίωσή του.

Οι αντιδράσεις των πολιτών υπήρξαν ποικίλες. Αλλά δεν είναι της παρούσης. Εκείνο που προξένησε αρνητική εντύπωση ακόμα και την ύστατη ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου του, ήταν τα όσα δήλωσε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Καστοριάς Νικόλαος Γιαννουσάς. Ο οποίος σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κατά την διάρκεια της συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, φαίνεται πως ζήλεψε λιγάκι από την φήμη των ιατρών και των επιστημόνων.

Καθώς ρητά και κατηγορηματικά δήλωσε πως ο μητροπολίτης Σεραφείμ απεβίωσε από μικρόβιο, δηλαδή  ενδονοσοκομειακή λοίμωξη (!) στο 424 ΓΣΝΕ, το οποίο θεωρείται από τα πιο ασφαλή σε τέτοιου είδους λοιμώξεις. Τροφοδοτώντας ταυτόχρονα κλίμα ηρωοποίησής του αλλά και ρίχνοντας νερό στους μύλους των γοητευμένων από τις θεωρίες συνωμοσίας. 

Γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκαν συμπολίτες που σιγοψιθύριζαν —μεταξύ πολύ σοβαρού και λιγότερο αστείου— πως αυτό που συνέβη με τον δικό τους ποιμενάρχη, εδώ στην ακριτική Φελιζολπολιτεία, είχε συμβεί και με τον θάνατο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Και όσα “λαμπρά” φυσικά ακολούθησαν και εκείνη την θεωρία συνομωσίας. Τα οποία φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, πώς είναι δυνατόν ένα προβεβλημένο μέλος της μητρόπολης Καστοριάς, να καταγγέλλει κάτι τόσο προσβλητικό για τους υγειονομικούς κανόνες του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αλλά ταυτόχρονα μέσω της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε η μητρόπολη Καστοριάς, να «...εκφράζονται δημοσίως ευχαριστίες προς τα στελέχη του νοσοκομείου για τις άοκνες και θυσιαστικές προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του 424 ΓΣΝΕ»;

Και σε ξαναρωτώ. Ήξερε κάτι παραπάνω από το ιατρικό προσωπικό του εν λόγω Νοσοκομείου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση για τον θάνατο του Σεραφείμ; Ή θέλησε να μοιραστεί λίγη από την δόξα των ιατρών και μίλησε εκ μέρους τους; “Ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς” που λέει και η γνωστή ρήση. Και τα δύο μαζί δεν μπορούν να γίνουν. Βέβαια στις σημερινές εποχές τα βλέπουμε όλα.

Μάλιστα δεν αρκούσε το κλίμα ηρωοποίησης που επιχειρήθηκε από τον πρωτοσύγκελο Νικόλαο Γιαννουσά, τα περισσότερα από τα ενημερωτικά —όχι αστεία!— sites της πόλης προσπάθησαν να αναπαράγουν την συγκεκριμένη τοποθέτηση με τέτοιο τρόπο που ενίσχυαν τις ψεκασμένες θεωρίες. Κανένα μα κανένα από όλα αυτά τα sites δεν είχε τοποθετηθεί για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τον μακαριστό Σεραφείμ όσο ήταν εν ζωή διακινδυνεύοντας την δική του —αλλά και την δημόσια— υγεία. Με την γνωστή φυσικά κατάληξη. Κι΄ όμως αναπαράγουν ως είδηση, το μικρόβιο.

Όπως αγαπητή ΟΔΟΣ, πάει στράφι και η όποια συναδερφική αλληλεγγύη μπορούσαν να σου προσφέρουν —για τα μάτια του κόσμου, όχι για κάποιον άλλον λόγο— τα υπόλοιπα ΜΜΕ, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα του αποκλεισμού σου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη αλλά και από το παράνομο (;) εμπάργκο που επιβάλλει στην εφημερίδα ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Κορεντσίδης. Σιγή ιχθύος.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έπραξε με τα υπόλοιπα “ενημερωτικά” μέσα για την διαφήμιση του καστοριανού καρναβαλιού 2021 (!) που αναβλήθηκε. Πλήρωσαν με δημοτικό χρήμα, την διαφήμιση ενός εθίμου που γνώριζαν εξ αρχής πως δεν θα γινόταν. Το κατανοείς αγαπητή ΟΔΟΣ; Λες και έπρεπε να τοποθετηθεί ως banner στα sites για να μην ξεχαστεί το έθιμο, που διατηρήθηκε στην διάρκεια των ετών, μετά την αναβολή του κατά ένα έτος (τουλάχιστον).

Με την σειρά μου, θα τολμούσα να προτείνω σε αυτά τα λαμπρά δημοτικά μυαλά, να τους δώσουν επιπλέον δημόσιο χρήμα, για να τους λιβανίζουν και να το κρατήσουν ως “καρφιτσωμένο” όλο το έτος. Για να υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους, πως πρέπει να ζουν με την θύμησή του.

Επιστρέφοντας στους αξιαγάπητους συναδέρφους σου, η άποψη μου είναι πως έτσι πρέπει να παραμείνει η στάση τους Να μην μιλήσει κανείς τους έστω και με ελάχιστη κριτική διάθεση για τα πεπραγμένα του άκρως επιτυχημένου κατ’ αυτούς δημάρχου κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, να μην αντιδράσει κανείς στην δημοτική αρχή του τόπου για μια τέτοια κίνηση (ή στάση που συνηθίζεται στα όριά ολοκληρωτικού καθεστώτος, όπως θες την αποκαλείς), για να δίνεται η δυνατότητα να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους. Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 23 χρόνια. Αυτό δεν αντέχουν. 



Την πρώτη φορά οι ύβρεις εκτοξεύτηκαν πριν πολλούς μήνες ως “Ζοοριάδης”. Στην συνέχεια ακολούθησαν άλλα ονόματα:Botis Bairaktzis,Ioannis Skordokailas,Giannis Kremmidas,Vangelis Armias... ων ουκ έστι αριθμός.


Άλλωστε, είναι οι ίδιοι διαχειριστές profiles επιπέδου υπονόμου, που δεν "απειλούν" κανέναν άλλον, εκτός από εσένα αγαπητή ΟΔΟΣ αλλά και τους συνεργάτες σου. Η συγκεκριμένη συμμορία αληταράδων με επίπεδο βόθρου, οι φανατικοί υποστηρικτές της δημοτικής αρχής Κορεντσίδη, δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν την εμφάνιση της ακόμα και κατά την διάρκεια των εορτών. Αν και πενθούσαν.




Απομακρυσμένη από ενέργειες διαδικτυακής —και όχι μόνο φαντάζομαι— ευγνωμοσύνης και φιλοφρονήσεων στα δημοτικά προφίλ όπως αυτό του δημάρχου κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, που η πλειοψηφία των συναδέλφων σου (ναι εκείνων που δίνει συνεντεύξεις για να ενισχύσει την πολιτική αυταρέσκειά του) έσπευσε να χειροκροτήσει δια των likes και των καρδούλων το ευχητήριο μήνυμα του ίδιου, σε γνωστή πλατφόρμα των social media.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να απολαμβάνουν τους καρπούς της αρμονικής συνεργασίας τους, με μοναδική απούσα εσένα αγαπητή ΟΔΟΣ. Τυχαία είναι όλα αυτά μεταξύ τους. Μην πάει το μυαλό σου σε κάποια σύνδεση. Ανεξάρτητα γεγονότα που μπορεί να συνδέονται ή και όχι. Έχουμε και λέμε: με το «καλημέρα σας» διακοπή ΜΕΤ, αμέτρητα προφίλ να εκτοξεύουν ύβρεις και χυδαιότητες, αποκλεισμός από δημοτικές δημοσιεύσεις, διακοπή της συνδρομής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και μη εξόφληση χρωστούμενων από το παρελθόν, και πάλι και συνεχώς αποκλεισμός από δημοτικές δημοσιεύσεις και διαφημίσεις. Γεγονότα που έγιναν για το καλό της Καστοριάς βεβαίως. Ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματα του, με ασφάλεια ή και όχι.

Άλλωστε, είναι οι ίδιοι διαχειριστές profiles επιπέδου υπονόμου, που δεν "απειλούν" κανέναν άλλον, εκτός από εσένα αγαπητή ΟΔΟΣ αλλά και τους συνεργάτες σου. Η συγκεκριμένη συμμορία αληταράδων με επίπεδο βόθρου, οι φανατικοί υποστηρικτές της δημοτικής αρχής Κορεντσίδη, δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν την εμφάνιση της ακόμα και κατά την διάρκεια των εορτών. Αν και πενθούσαν.

Μετά τον “Μίμη Σκορδοκρεμμύδα aka GiannisKremidas” που έκανε την ολιγοήμερη εμφάνιση του στα social mediaστα μέσα Δεκεμβρίου, προσπαθώντας να σχολιάσει στην ιστοσελίδα σου με τον γνωστό χυδαίο τρόπο, ξάφνου διέγραψε το προφίλ του με οσμή βόθρου και επανεμφανίστηκε ως “Vangelis Armias”.

Μπορεί να άλλαξε το ψευδές όνομά του στα social media, αλλά η οσμή του παραμένει η ίδια. Βρωμιά και δυσωδία από ψυχικά διαταραγμένο ανθρωποειδές, που τόλμησε να προσβάλλει ακόμα και την κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου. Για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά τις ύβρεις τις εκτόξευσε πριν πολλούς μήνες ως “Ζοοριάδης”.

Καταλαβαίνεις αγαπητή ΟΔΟΣ μέσα σε τι περιβάλλον πολιτικής δυσοσμίας επιβάλλεται να συνεχίσεις να δίνεις την μάχη της ενημέρωσης και της κριτικής; Από την δική μου πλευρά, σε διαβεβαιώ πως το δύσοσμο ψηφιακό “υπόγειο” του Μεγάρου μού έχει δώσει περισσότερη όρεξη και δύναμη από ποτέ. Όπως είμαι σίγουρος ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους συνεργάτες της εφημερίδας.

Πάντως το γεγονός πως επιχειρήθηκε από εκλεγμένα μέλη της δημοτικής αρχής να... συμψηφίσουν τα χυδαία και υβριστικά σχόλια των δημοτικών ψηφιακών νταβατζήδων που απειλούν και τρομοκρατούν, με την κριτική των εφημερίδων (!), τις ανώνυμες επιστολές που φιλοξενούν ή τα ανώνυμα κριτικά σχόλια που εμφανίζονται στο ίντερνετ, είναι πέρα για πέρα... φελιζολένια.  Φαίνεται να μην έχουν αίσθηση της πραγματικότητας και να έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία. 

Κάποιοι άλλοι λένε πως οφείλεται στον καθαρά δημοτικό τρόπο αντίληψης έχοντας καταληφθεί από το σύνδρομο της καταδίωξης, δημιουργώντας εχθρούς και προβοκάτορες. Από τους οποίους σαφώς και διαχωρίζω την θέση μου.

Όμως το να προσπαθούν να ισοφαρίσουν τα μηνύματα των "γενίτσαρων" αναγνωστών σου που ασκούν κριτική στους δημοτικούς αλαζόνες με τις επί προσωπικού χυδαίες και προσβλητικές επιθέσεις με σκοπό να πλήξουν την Δημοκρατία, την πολυφωνία και την ελευθεροτυπία μέσω τρομοκράτησης, τότε βρίσκονται εντελώς τόπου και χρόνου. Και καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου  1063



     

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/10/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/21

    Βρώμα και δυσωδία από τους καλόπληρωμένους [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/21

    Ζοοριάδης προέρχεται από το ζώο ή από το Ζοο δηλ. ζωοολογικός κήπος. Μάλλον θα είναι το δεύτερο γιατί αντικατοπτρίζει καλύτερα την κατάσταση στο δημαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/10/21

    Μελέτη στατικής επάρκειας Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Μεσοποταμίας¨ αρχικού προϋπολογισμού 54.781,2€. Μελέτη 54.781.2€ Δημόσιο Χρήμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/10/21

      Η αντιπολίτευση το ψήφισε, και αν ναί ζήτησε τις τεχνικές προδιαγραφές και αναλυτικό κόστος της μελέτης;
      Επιτέλους κάποτε δεν πρέπει να δούμε μια από αυτές τις μελέτες; Ποιός τις κάνει, πώς, τι εξοπλισμό και υλικά χρησιμοποιεί, πόσο προσωπικό και εν τέλει πώς δικαιολογείται το κόστος; Έγινε διαγωνισμός;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/10/21

      Εργολαβίες προφίλ Κιμ-Λου με επιβλέποντα [....] τακτικά τον νεοδιαμένοντα πλησίον Αγίου Νεκταρίου. Βοήθεια μας!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/10/21

      Άμα σου λέω εγώ χρειαζόμαστε τον σύντροφο Κιμ Ούνγκ Γιούν ή κάτι τέτοιο στραμπουληγμένο να 'καθαρίσει' βορειοκορεάτικα...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/10/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/10/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/10/21

    Τη ΔΕΗ να πληρώσουν...
    Γιατί στο τέλος θα τους διώξει από πελάτες...αν δεν το έχει κάνει ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/10/21

      Έχει Αντιδήμαρχο τον σύζυγο της Διευθύντριας της ΔΕΗ Καστοριάς, όλα είναι υπό έλεγχο....

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/10/21

    Ο γιάνης ( με πεζό το γάμα και ένα νί λόγω Βαρουφάκη...) κατέβηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον κ.Πέτσα για να ενταχθούν τα πρώτα έργα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Δύο χρόνια έχουν περάσει και ακόμα ο γιάνης να μην πώ τι όταν ο Κεπά στο Άργος του κουνάει το μαντήλι από την Αμμουδάρα....ρε μήπως να κάνουμε μεταγραφή τον Κεπά στην Κασυορία.....;;!!!

    Ημίαιμος Πρίγκηψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/10/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/10/21

      Κάνε υπομονή 4 τετραετίες ακομη και θα δεις πως θα αλλάξει την Καστοριά [....] όταν ωριμασει. Άσε τον [....] μήπως και απαλλαγεί ο Νομός από τους αποτυχημένους μέχρι τοτε

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/10/21

      Έργα ακούμε και έργα δε βλέπουμε....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/10/21

      Να φάς την γλώσσα σου. Άκου 4 τετραετίες μμππρρ.....

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος7/10/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/10/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/10/21

    Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και των αγωγών μεταφοράς της πόλης του Άργους Ορεστικού εξασφάλισε ο Δήμος με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», με προϋπολογισμό σχεδόν 4 εκατομμύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/10/21

    Ευχής έργον θα είναι ο δήμος Άργους Ορεστικού να διδαχθεί από την αδυναμία της δημοτικής αρχής Κορεντσίδη να διαχειριστεί το παρόμοιο έργο των 10 εκατομμυρίων που αφορά το δίκτυο της πόλης της Καστοριάς και να ολοκληρώσει σύντομα την προσπάθεια αναβάθμισης στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Άργους Ορεστικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ