24.11.23

Το Σκάκι

 


«Αλφαδιά»


■ Από τα μέσα Ιουλίου η χώρα μας περνάει τις «7 πληγές του Φαραώ». Πυρκαγιές, πλημμύρες, δολοφονίες, υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) με μεγάλη διάρκεια και ανέμους που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλά μελτέμια.

■ Ρόδος, Εύβοια, Αττική, Κορινθία, Βοιωτία, Μαγνησία, Ροδόπη, Έβρος, φωτιές διαρκείας που δεν μπορούσε να τις σβήσει το «επιτελικό κράτος». Νεκροί 27. Οικολογική καταστροφή ανυπολόγιστη, 1.200.000 στρέμματα στάχτη. Παραιτήθηκε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Ν. Μηταράκης, καθώς εν μέσω μάχης με τα πύρινα μέτωπα, αυτός στο γαλάζιο κόσμο του, έκανε καλοκαιρινές διακοπές στην Πάτμο σαν προσκυνητής. Όλα καλά.

■ 7 Αυγούστου 2023, δολοφονία του Μιχάλη έξω από το στάδιο της ΑΕΚ (Ν.Φιλαδέλφεια) από χούλιγκανς οπαδούς κροατικής ομάδας. Οι αρχές και το υπουργείο είχαν ενημερωθεί από τις γειτονικές μας χώρες ότι εισήλθαν στην Ελλάδα. Τους παρατηρούσαν που ταξίδευαν οδικώς σε convoy για την Αθήνα. Κυβερνητική αλλά και κρατική αδράνεια. Ο υπουργός κ. Ι. Οικονόμου (ο γνωστός «θλιμμένος» κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά το δυστύχημα των τραίνων στα Τέμπη με 56 νεκρούς) έπαυσε των καθηκόντων τους – μέχρι να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα–  έξι αξιωματικούς της Τροχαίας. Αυτοί έφταιγαν, ο υπουργός δεν ήξερε τίποτα για την κάθοδο των χούλιγκανς και δεν φέρει καμμία ευθύνη. Όλα καλά.

■ 5 Σεπτεμβρίου 2023, ήλθε η δολοφονία του Αντώνη από την Κρήτη, από αξιωματικούς του επιβατηγού πλοίου στο οποίο προσπάθησε να επιβιβαστεί με εισιτήριο. Δεν τους καλοφάνηκε, δεν ήταν ξανθός ψηλός, με γαλάζια μάτια και φανερά εύπορος (ενώ προφανώς οι ίδιοι τους θα έμοιαζαν μέσα από τις άσπρες στολές τους σαν σταρ) Τον πέταξαν στην δίνη της θάλασσας από τον καταπέλτη. Παραίτηση με καθυστέρηση έξι ημερών, και μετά από έντονες αντιδράσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις που εξίσωνε τους θύτες με το θύμα, του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη. Όλα καλά. 

■ Θεσσαλικός κάμπος (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα) καταστροφικές πλημμύρες. 

■ Νεκροί 16. Αγνοούμενοι άγνωστος αριθμός. Πλημμυρισμένα στρέμματα 720.000. Η πόλη του Βόλου, χωριά του Πηλίου και τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου κατεστραμμένα. Καμμία παραίτηση υπευθύνων. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Όλα καλά.

■ Με την εικόνα μίας κυβέρνησης αποσυντονισμένης (το επιτελικό κράτος διαλυμένο), με δύο υπουργούς παραιτημένους και με φημολογία, ανασχηματισμού της κυβέρνησης (μόλις 2 μήνες από τη νίκη του στις εκλογές), ο πρωθυπουργός περιόδευσε με καθυστέρηση τις πληγείσες περιοχές και αφού είχε αναβάλλει την πολυαναμενόμενη επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεγάλη υποχώρηση! 

■ Στο δημαρχείο του Βόλου με ε καλή διάθεση και χαμογελαστός χαριτολογώντας με τους δημοτικούς υπαλλήλους («έχετε την πιο ωραία θέα, μια χαρά, όλα καλά»). Πού ; Στην Μαγνησία με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές και από πυρκαγιές και από πλημμύρες. Οι κάτοικοι δεν έχουν ούτε νερό να πιούν. Κι αυτό που πουλάνε σε φιάλες, κάνει τους μαυραγορίτες της Κατοχής να μοιάζουν μπουμπούκια. 

■ Όλα καλά κύριε Μητσοτάκη, πρωθυπουργέ του επιτελικού κράτους.

■ Οι φωνές αγανάκτησης των πολιτών όλης της χώρας δια μέσου πολίτη του χωριού Παλαμά Καρδίτσας μας βρήκαν σύμφωνους. Ν' αγιάσει το στόμα σου. 

«Είναι μια "επιτέλεια αλφαδιά", καταστροφή απόλυτη. Ζήσαμε ακριβώς το όνειρο του Χόλυγουντ που ζει ο πρωθυπουργός χρόνια τώρα, και δεν μιλάω μόνο για τη δημοτική αρχή, μιλάω για το ίδιο το κράτος που καθησύχασε τον κόσμο ότι δεν συμβαίνει τίποτα ενώ ξέρανε ότι θα συμβεί ακριβώς αυτό το πράγμα. Τοπικοί ρεμπεσκέδες παίζουνε πάνω σε πιθανά θύματα και καταστροφές και ζωές ανθρώπων. Τοπικοί δήθεν άρχοντες που πουλάνε Ελλάδα για Έλληνες δεν βοήθησαν ποτέ, φωτογραφίζονταν με υπουργούς που αναρωτιούνται αθώα "τι να κάνουμε έπεσαν πολλά χιλιοστά νερού". Αυτούς έχουμε, αυτοί μας αξίζουν, δεν θα αλλάξει τίποτα σ'αυτόν τον τόπο και είστε κι εσείς υπόλογοι σ’ αυτό, ΕΡΤ, τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι, δείχνετε στον κόσμο ότι όλα πάνε καλά. Βγήκε η Κεραμέως και είπε όλα λειτουργούν στην εντέλεια και είμαστε τρεις μέρες μέσα και το νερό το πίνουμε με γουλιές. Εσείς φταίτε (οι δημοσιογράφοι), εσείς τους καλύπτετε. Σε κάθε καταστροφή καλύπτετε τα καθάρματα...»

■ Τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Κι εδώ στην Καστοριά πήρανε χιλιάδες ευρώ.

■ Τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ της Καστοριάς από τη δημοτική αρχή για να χειροκροτούν το ανύπαρκτο έργο της και τα πασαλείμματα της τελευταίας στιγμής .

■ Όλα καλά λοιπόν δια στόματος του πρωθυπουργού και έτσι έκρινε σωστό η εκ νέου βουλευτής κ. Μ. Αντωνίου να δώσει συνέντευξη στα τοπικά μουμουέ για το «μεγάλο» (ουπς σόρυ) το «τεράστιο» έργο που επιτελεί για να σώσει την Καστοριά. 

■ Το πρώτο που έκανε με την επανεκλογή της ήταν να πάρει από το χεράκι το δήμαρχο της «καρδιάς» , τον κ. Ι. Κορεντσίδη, και να τον γυρνάει στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας (ουπς σόρυ, πάλι λάθος κάναμε) στα υπουργεία θέλαμε να πούμε, για να φωτογραφίζεται με γραμματείς. Μεγάλο έργο συντελείται στο δήμο. Ο απών των δημοτικών συμβουλίων δήμαρχος, ο πιο φωτογραφισμένος όμως, λίγο το 'χετε!

■ Συνεχίζουμε με την συνέντευξη της βουλευτίνας μας για να διαβάσουμε ότι, τα ίδια έλεγε και πριν λίγα χρόνια ως άτυπη βουλευτής (σόρυ, τρις λανθάνειν), ως επικεφαλής, πολύ σωστά, του «άχρηστου» πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο μας πληροφόρησε ότι έκανε «διδακτορικό» και θα ανοίγει τις πόρτες για την Καστοριά. 

■ Ορθάνοιχτες οι πόρτες της Καστοριάς. Για τα «μεγάλα» έργα ή «μπείτε σκύλοι κι αλέστε»;

■ Όσα «διδακτορικά» και να κάνετε αγαπητή κυρία Αντωνίου, στον ευεργέτη σας, στον κ. Μητσοτάκη δεν μπορείτε να εναντιωθείτε. Επειδή σας τοποθέτησε τέσσερα χρόνια (μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει) στο «άχρηστο αλλά χρήσιμο για τα ρουσφέτια» πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης όπως έλεγε ο ίδιος και το οποίο διατήρησε για εσάς. 

■ Έτσι διατηρηθήκατε στην επικαιρότητα και στον «σβέρκο» των εσωκομματικών αντιπάλων σας για χρόνια, παρόλο που ο λαός της Καστοριάς δεν σας είχε ψηφίσει. Διαφορετικά ίσως να είχατε ξεχαστεί. Άρα, δεν μπορείτε να ζητήσετε και να απαιτήσετε πράγματα για την Καστοριά παρά μόνο ότι σας δώσει ο ευεργέτης. 

■ Προσδεθείτε παρακαλώ, προσγειωνόμαστε! 

■ Δεν γνωρίζουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τραγική αυτή κατάσταση με την πόλη μας και τον τόπο μας γενικά εξαιτίας των αρχόντων της, τους οποίους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φωτογραφίζονται είτε σε εκδηλώσεις, είτε σε αναγγελίες έργων, είτε σε έργα υπό κατασκευή που ΘΑ παραδοθούν σε λίγες εβδομάδες ενώ έπρεπε να είχαν ήδη παραδοθεί. 

■ Όπως η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην παραλία – δεν είναι εκεί Ντολτσό–  που αναγγέλθηκε ότι είναι προς ολοκλήρωση ενώ έχει πάρει τη δεύτερη παράταση το έργο ως 31/10/ 2023. Ας ενημερώσει κάποιος το δήμαρχο επειδή απουσίαζε και από αυτό το δημοτικό συμβούλιο της 28ης Αυγούστου, ότι το έργο πήρε παράταση.

■ Προς ενημέρωσή του, παράταση έχουν πάρει και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και η αναβάθμιση λειτουργικότητας εγκαταστάσεων του γηπέδου Μεσοποταμίας. 

■ Κατά τ’ άλλα διαφημίζει την υποψηφιότητα για τις εκλογές με «ξένα κόλλυβα». 

■ Άτιμο πράγμα η εξουσία. Η πολιτική αλαζονεία! Δεν παίρνεις χαμπάρι πότε έχεις ιππεύσει την κάλαμο. Ούτε τις βδέλλες, δημοσιογραφικές και ατομικές που έχουν κολλήσει πάνω σου. 

■ Άλλη μία φωτογραφία, ανφάς, το προφίλ δεν είναι καλό. Χαμογέλα. Πες και κάτι για το πόπολο. Άστο δεν χρειάζεται, θα σου κάνουν like, οι απευθείας αναλήψεις, οι ειδικοί σύμβουλοι και οι ντόπιοι δημοσιογράφοι. 

■ Χρήμα έχεις; Μια χαρά, όλα καλά, αλφαδιά!
Καληνύχτα Καστοριά
 Όπου και να αλφαδιάζεσαι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1190.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ