24.11.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Τι μ’ ενοχλεί και με τι θυμώνω

Με ενοχλεί που υπάρχουν διαβάσεις πεζών, αόρατες, στην πόλη μας.
Στο κέντρο της πόλης, διασταύρωση 11ης Νοεμβρίου και Κολοκοτρώνη, είχαν κάποιοι την έμπνευση, πριν από κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια, να χαράξουν διαβάσεις πεζών. Σημαντική πρόοδος για έναν τόπο που δεν φημίζεται και τόσο για τις προοδευτικές ιδέες των κρατούντων... Οι γραμμές με τον καιρό σβήστηκαν και μόνο όσοι το ήξεραν από πριν μπορούν να φανταστούν που ακριβώς είχαν χαραχτεί.
Θυμώνω που λίγο πιο πάνω έγινε ράμπα για αναπήρους, ακριβώς εκεί που τελειώνει η χάραξη διάβασης πεζών. Έτσι κι αλλιώς όμως ποιός ξεχωρίζει τις γραμμές της ζέβρας;
Μ’ ενοχλεί που στη Λεωφόρο Κύκνων, μπροστά στο Ταχυδρομείο αλλά και σε άλλα σημεία του ίδιου δρόμου, βλέπω αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα πάνω στις διαβάσεις πεζών.
Μ’ ενοχλεί που κανείς οδηγός δεν σκέφτεται να σταματήσει για να περάσω απέναντι, έστω και αν έχω απόλυτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Θυμώνω, που μπροστά στις ράμπες για αναπήρους στην Αθανασίου Διάκου είναι πάντοτε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, βλέπω -συχνά- όργανα με στολή της Δημοτικής Αστυνομίας να περνούν από τα σημεία αυτά και να μην δίνουν ούτε μία κλήση γι αυτή την παράβαση, ασυγχώρητη κατά την κρίση μου, για να μήν πω εγκληματική.
Κανείς άλλος δεν ενοχλείται; Μόνο εγώ θυμώνω; Τόσο ασήκωτο το οικονομικό κόστος για το Δήμο; Τόση αναλγησία και αδιαφορία από τα όργανα της τάξης για τους ανήμπορους;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Χρυσούλα
Πατρώνου-Παπατέρπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ