24.11.09

ΟΔΟΣ: Η εικόνα του δημάρχου

Η εικόνα του δημάρχου Καστοριάς να εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη του χειροφιλώντας και μάλιστα... γονυπετής τον κ. Δ. Μπαϊρακτάρη, τον δωρητή του νέου δημοτικού ωδείου, προκάλεσε σοκ. Το γεγονός ότι ο δωρητής είναι υπερήλικας δεν δικαιολογεί σε καμμιά περίπτωση το πλεόνασμα αυτής της χειρονομίας του κ. δημάρχου.

Υποτίθεται ότι ο δήμαρχος Καστοριάς πρωτίστως εκπροσωπεί τον θεσμό, δηλαδή τους δημότες Καστοριάς, και όχι τις προσωπικές του απόψεις. Επομένως δεν μπορεί να προβαίνει στο όνομα των πολιτών σε τέτοιου είδους υπερβολικές ενέργειες, που δεν τις προβλέπει κανένα πρωτόκολλο πολιτισμένου κράτους.

Ο συναισθηματισμός, ακόμη και όταν εκδηλώνεται με λιγότερη δόση θεατρικότητας απ’ αυτή του συγκεκριμένου γεγονότος, δεν το δικαιολογεί. Ως εικόνα αποτύπωνε μια αισθητική, πρωτοφανή. Προηγούμενο της, ασφαλώς, δεν υπάρχει. Ελπίζεται ότι δεν θα υπάρξει και επανάληψή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ