5.10.12

Λόγος & Αντίλογος


«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ




Προς την εφημερίδα «ΟΔΟΣ»

Διαμαρτυρία
Του πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία
«Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου
“H Αγία Παρακσευή”» που εδρεύει στο Κεφαλάρι Καστοριάς και εκπροσωπείται νόμιμα.


Κύριε διευθυντά,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την καταχώρηση στην εφημερίδα σας (τελευταία σελίδα του φύλλου της 12.07.2012), πρόσκλησης του νεοσύστατου συλλόγου μας, με την οποία καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Κεφαλάρι Καστοριάς, για την εορτή της Αγίας Παρασκευής, ενώ καμία τέτοια εντολή δεν σας δόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας.

Η έκπληξή μας μάλιστα αυτή μετατράπηκε σε αγανάκτηση, καθόσον στην κορυφή της καταχώρησής σας, υπάρχει με έντονα γράμματα πρόσκληση στην σκοπιανή γλώσσα κει ειδικά η φράση «Ve tsekame».

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας, μόλις πληροφορήθηκε το παραπάνω γεγονός, επικοινώνησε μαζί σας τηλεφωνικά την 12.07.2012, ενώ ακολούθησε και επίσκεψή του στα γραφεία της εφημερίδας σας την 13.07.2012, όπου μας ενημερώσατε ότι μόνο σας προβήκατε στην καταχώρηση, την οποία βρήκατε στο διαδίκτυο, χωρίς να έχετε πάρει κάποια εντολή.

Με την παρούσα, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αυθαίρετη ως άνω ενέργειά σας, η οποία θεωρούμε ότι προσβάλλει βάναυσα και συκοφαντεί το νεοσύστατο σύλλογό μας, επιχειρώντας να προσδώσει μία ταυτότητα, η οποία φυσικά βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τους σκοπούς του συλλόγου μας.

Για το λόγο αυτό σας γνωρίζουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας και ζητούμε να προχωρήσετε σε δημόσια συγγνώμη προς το σύλλογό μας, στην επόμενη έκδοση της εφημερίδας σας, όπου επίσης ζητούμε να καταχωρηθεί η παρούσα διαμαρτυρία μας.

Για το προσωρινό
διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτριος Ανθόπουλος




* * *




Η ΟΔΟΣ καταχωρεί το σχόλιο της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου σωματείου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ως προσωρινή υπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες διοικητικής και δικαστικής διεκπεραίωσης της ίδρυσής της και μόνο. Και όχι για να εκδίδει (και μάλιστα τέτοιου ύφους) ανακοινώσεις.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ πράγματι δεν έλαβε τέτοια «εντολή» για την καταχώρηση της είδησης ότι κυκλοφορεί στο internet πρόσκληση που αποδίδεται στο σωματείο, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην τελευταία σελίδα του π. φύλλου μαζί με το σχόλιο της ΟΔΟΥ για την προπαγάνδα που διεξάγεται στο διαδίκτυο.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ καμιά τέτοια «εντολή» (!). Στο κάτω-κάτω, η πρόσκληση όπως ανακοινώθηκε στο internet ήταν «για όλους». (Ή μήπως όχι;).

ΜΠΟΡΕΙ ο σύλλογος να έχει αποκτήσει νομική προσωπικότητα και μάλιστα να εξομοιώνεται με ιδιώτη, ωστόσο η αναγνώρισή του επιτράπηκε με την προϋπόθεση ότι όπως όλοι, υπηρετούν σκοπούς που δεν είναι αντίθετοι στους νόμους, την ηθική και την δημόσια τάξη.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του νέου σωματείου, οι σκοποί του, όπως τουλάχιστον διατυπώνονται στο καταστατικό του, έχουν σαφή κοινωνικό χαρακτήρα. Κάπως στενό και τοπικό χαρακτήρα ίσως αφού περιστρέφονται γύρω από το Κεφαλάρι, αλλά οπωσδήποτε κοινωνικό. Πάντως σε καμμιά περίπτωση δεν είναι club, δηλαδή λέσχη.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του, απαγορεύεται η ανάμειξη του συλλόγου σε πολιτικές ή κομματικές διαμάχες. Άρα, η απαγόρευση είναι διπλή αν η συμμετοχή αφορά διεθνή πολιτικά ζητήματα και διαμάχες.

ΩΣΤΕ ΠΡΟΦΑΝΕΣ είναι, η ακούσια ίσως, εμπλοκή του σε εκείνες τις ανακοινώσεις που του αποδίδονται στο διαδίκτυο με έμφαση στο «Ve tsekame!!!», που έχει πολιτική διάσταση λόγω της γνωστής αντιπαράθεσης-διαμάχης των Σκοπίων, και της ανθελληνικής και μισαλλόδοξης προπαγάνδας τους σε βάρος της ακεραιότητας της Ελλάδος και της Μακεδονίας, είναι επαρκείς λόγοι που εξηγούν το ενδιαφέρον της εφημερίδας να προβάλλει το συμβάν και δικαιολογούν την κριτική του π. φύλλου. Όχι στον σύλλογο, αλλά στα Σκόπια και τις μεθόδους τους.

ΚΑΘΩΣ και σε όσους, άγνωστο πώς, ακόμη δεν συστάθηκε ο σύλλογος, όχι μόνο το πληροφορήθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά ξεκίνησαν την παραπληροφόρηση μέσω internet.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από την στιγμή που το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί από τέτοιες ή παρόμοιες ανακοινώσεις, τις οποίες, όπως η ΟΔΟΣ επισημαίνει, εκμεταλλεύονται όσοι ασκούν προπαγάνδα μέσω ακόμη και απλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, με έμφαση σε μια ιδιόρρυθμη μακεδονική ταυτότητα.

ΑΛΛΩΣΤΕ η εφημερίδα δημοσίευσε και τις διευθύνσεις στο internet, στις οποίες μπορούν οι αναγνώστες να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες με αυτή και άλλες παρόμοιες ανακοινώσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ να μην έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη της προσωρινής διοίκησης, η οποία έδειξε μεγάλη αγανάκτηση για την ΟΔΟ, και όχι σε όσους επικαλούνται την επωνυμία του συλλόγου τους. Εκτός κι’ αν έχουν την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι μόνο να ακούν και να βλέπουν και ότι δεν επιτρέπεται να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόσκληση για την πολιτιστική αυτή εκδήλωση, γνήσια ή όχι (άλλωστε το προσωρινό Δ.Σ. δεν κάνει κανένα σχόλιο επ’ αυτού) γραπτή αλλά και ηχητική, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και στις δυο περιπτώσεις είχε και το περίφημο πια «Ve tsekame».

ΧΩΡΙΣ ή με «εντολή», σημασία έχει ότι η πρόσκληση, που δεν διαψεύστηκε μετά το περασμένο φύλλο και τις αντιδράσεις, δεν ανακλήθηκε ακριβώς, αλλά έγινε «απόρρητη» και περιορισμένα προσιτή. H ΟΔΟΣ ωστόσο έχει κρατήσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ και τα συναφή, ακούγονται παράξενα. Μάλλον ευχαριστώ θα έπρεπε να ζητήσουν που η ΟΔΟΣ αποκάλυψε ότι κάποιοι «εκμεταλλεύτηκαν» με αυτόν τον τρόπο, το νεοσύστατο σωματείο και την παρθενική πολιτιστική του εκδήλωση για την Αγία Παρασκευή, με τις μπάντες και τις ορχήστρες που αναφέρονται στην ανακοίνωση.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Ιουλίου 2012, αρ. φύλλου 651.


Σχετικά κείμενα:


20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/10/12

    Η κατάσταση φαίνεται πως είναι άκρως επικίνδυνη στο Κεφαλάρι, και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/12

    Αααααααααααα κύριε Μπαϊρακτάρη θα σε "μαλώσω" !!!
    Μα κι εσύ πια! Να προβαίνεις σε τέτοιες ενέργειες χωρίς να έχεις πάρει τέτοια εντολή;;;;;;;;

    Εφιάλτη ζω, ξυπνήστε με !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/12

    Προς το προσωρινό Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλαρίου μετά από αυτήν τη διαμαρτυρία του :

    ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/10/12

    Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι... Δεν ντρέπονται λίγο; Τόσο πίσω απ' τον κόσμο.... Τουλάχιστον ας ζητούσαν αυτοί μια συγγνώμη για τη γκάφα τους. Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι θα ήταν. Τόσο αγύριστα κεφάλια. Δυστυχώς αυτά δεν είναι ωραία πράματα και δε βγαίνουν ποτέ σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/10/12

    Ντροπή!
    Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και του ηλίου φαεινότερο5/10/12

    Θερμότατα συγχαρητήρια στον γράψαντα το σχόλιο της 5/10 με τα πολλά αααααα και την παρομοίωση του θράσους κάποιων που, για να δικαιολογήσουν τα εντελώς αδικαιολόγητα λένε ό,τι πιο παράλογο κι εξωφρενικό, με εφιάλτη. Υπάρχει άραγε κανείς που να μη συμφωνεί μ' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και του ηλίου φαεινότερο5/10/12

    Αμ, το άλλο; Να ισχυρίζονται τα άτομα αυτά ότι ποτέ δεν αναρτήθηκε η συγκεκριμένη πρόσκληση, ενώ την είδαμε και μεις κι ένα σωρό άλλοι άνθρωποι; Δηλαδή, άνθρωποί μου,καλά που ο κ. Μπαϊρακτάρης κράτησε αποδείξεις για το θέμα, αλλιώς θα μας βγάζατε όλους ψεύτες και τρελούς, έτσι δεν είναι; Μωρέ, σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ που την είδα!... Σαν δεν ντρέπεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και του ηλίου φαεινότερο5/10/12

    Παριστάνετε τις αθώες περιστερές και πάτε να βγείτε λάδι, ενώ φταίτε. Και στην προσπάθειά σας αυτή, καθώς δεν έχετε σοβαρά επιχειρήματα, λέτε ό,τι να 'ναι, έχοντας την ελπίδα πως ίσως κάτι να πιάσει. Αμ, ούτε χόρτο τρώμε ούτε τη γλώσσα μας καταπίνουμε, πουλάκια μου, δεν το έχετε καταλάβει ακόμα; Το παίζετε τρελίτσα όπως κάνατε ως τώρα. Μόνο που από το καλοκαίρι και δώθε ούτε η τρελίτσα ούτε οι τρέλες σας πιάνουν τόπο. Ούτε καν ελάχιστο, πάρτε το απόφαση. Όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο. Για σας περισσότερο και πολύ λιγότερο για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μικρή Λουλού6/10/12

    @ Και του ηλίου φαεινότερον

    Επειδή χαίρομαι να πιστεύω ότι εσύ δεν πειθαναγκάστηκες "να μην παίρνεις τη μικρή Λουλού στα σοβαρά", γράφω εδώ και τώρα, για να εκφράσω τη σύμφωνη γνώμη μου στα παραπάνω σχόλιά σου.
    Μόνο για το αν είναι ο γράψας ή η γράψασα ας έχουμε μια επιφύλαξη... φίλτατο πλάσμα, εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/10/12

    Η Αγία Παρασκευή ας τους ανοίξει τα μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/10/12

    ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλος Ανώνυμος8/10/12

    Ναι... ομολογουμένως... μνημείο ανοησίας και ασχετοσύνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/10/12

    Ο σύλλογος επιχορηγείται από τον Δήμο Καστοριάς για όλες τις εκδηλώσεις.
    Ακόμη και για εκδηλώσεις ζωγραφικής που πραγματοποιεί για μικρά παιδιά (ελπίζω να μην τα φωνάζουν «βε τσέκαμε»!).
    Δείτε εδώ:
    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%98%CE%92%CE%A9%CE%95%CE%A5-5%CE%913

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλλος Ανώνυμος11/10/12

    diavgeia, τουτέστιν διαύγεια!
    Τύποις όμως είναι εντάξει : για κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών ζητούν επιχορήγηση. Εκτός εάν υπονοείται κάτι άλλο ως "θέατρο σκιών", οπότε οι Σύλλογοι είναι ειλικρινείς, το Δ. Σ. πιάστηκε στον ύπνο...
    Ο συγκεκριμένος Σύλλογος το λέει ξεκάθαρα: για ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος!
    Μια λεπτομέρεια, μια ερώτηση ας επιτρέψει η ευγενεία σας.
    Τί ανακυκλώνουν και ποιους θεωρούν περιβάλλον τους;

    Ελπιδοφόροι οι τρεις επωνύμως μειοψηφίσαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Π.Ζ.11/10/12

    Γράφει προς το τέλος η απόφαση:
    «Μειοψηφούντων των Δημ. Συμβούλων: Ν. Καραμανίδη, Π.Παπαϊωαννίδη , Θ.Ζήση
    Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι κατέθεσα εγγράφως τα εξής: « Σταθερή και διαχρονική μας θέση είναι ότι η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε συλλόγους με κριτήρια ψηφοθηρικά και προσωπικά που διαστρεβλώνουν τους όρους κατ΄ ουσία της αξιολόγησης στην προσφορά των συλλόγων, λειτουργεί αναποτελεσματικά. Ταυτόχρονα η επιχορήγηση αυτή δεν έχει σταθερά χαρακτηριστικά, αλλά και αλλοιώνει σε αρκετές περιπτώσεις τον σκοπό των εκδηλώσεων με Εθνικές επιπτώσεις».
    (Ο Δ.Σ. Λ.Ζέγας, δήλωσε παρών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ως εδώ και μη παρέκει11/10/12

    Τα θερμότατα συγχαρητήρια όλων μας στους τρεις μειοψηφίσαντες δημ. συμβούλους που πλειοψήφισαν μες στις καρδιές μας!Είναι φωτεινές εξαιρέσεις του κανόνα που θέλει τους πολιτικούς να βάζουν την ψηφοθηρία πολύ πιο πάνω κι από την ίδια τους την Πατρίδα. Αυτούς τελικά δεν μπορεί παρά να τους απομονώσουν οι υγιώς σκεπτόμενοι ψηφοφόροι που σίγουρα τώρα δεν είναι ακόμα πολλοί, αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αυξάνονται και να πληθύνονται. Τέλος, στους πολλούς δημ. συμβούλους θυμίζουμε ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ" και το λέω όχι μόνο σε σχέση με τους ψηφοφόρους τους, αλλά προπαντός σε σχέση με αυτούς τους ίδιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ως εδώ και μη παρέκει11/10/12

    Τα θερμότατα συγχαρητήρια όλων μας όμως και στον σχολιαστή που μας έδωσε την ευκαιρία να διαβάσουμε τα πρακτικά του δημ. συμβουλίου και να δούμε ποιοι αγαπούν αληθινά τον τόπο και ποιοι τον εαυτούλη τους.Και ας πάρουμε απόφαση τους τελευταίους, που φαίνεται ότι λειτουργούν και σαν κοπάδι, να μην τους ξαναπροτιμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μικρή Λουλού11/10/12

    Απ' ό,τι βλέπω...
    κι εμείς είμαστε πολλοί, αλλά είμαστε σκόρπιοι!
    Συγκεντρωνόμαστε όμως σιγά-σιγά.
    Στην υγειά μας, βρε παιδιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αναστασία11/10/12

    Οι τρεις "μειοψηφούντες" Δημοτικοί Σύμβουλοι αξίζουν Συγχαρητήρια, ακόμη και για την αιτιολόγηση της ψήφου τους, και Ευχή να τηρήσουν την ίδια σθεναρή στάση και για άλλα θέματα στο μέλλον.
    Ευχαριστίες όμως και στον Ανώνυμο που κοινοποίησε τον σχετικό σύνδεσμο στο διαδίκτυο και τον κ. ΠΖ, που παρέθεσε το ενδιαφέρον απόσπασμα της Απόφασης για όσους προφανώς δεν θα είχαν τη δυνατότητα να το αναζητήσουν.
    Έτσι πραγματικά ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο και ο σχολιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος18/10/12

    Μετά τους σχολιασμούς του Καλοκαιριού όλου αυτού του συναπαντήματος των Σλάβων, από τον «Χωριάτη» και τον Γατόπουλο, μέχρι τον «Τρπκο» και την «Ναυσικά», ηλίου φαεινότερο ότι το αποτέλεσμα απέβη εις βάρος τους. Ξεβρακώθηκαν κοινώς. Και έχασαν το παιχνίδι των εντυπώσεων.
    Έτσι δόθηκε εντολή από τα Σκόπια, να μην σχολιάζουν από εδώ και στο εξής οι σλαβόφιλοι του Κεφαλαρίου και Αποσκέπου. Γι’ αυτό ξαφνικά σιωπή βοώντος εν τη…
    Οι «δουλειές» τους γίνονται πιο εύκολα υπό σκιά. Όπως ο διάβολος. Στα πανηγύρια και στους εκ-πολιτιστικούς συλλόγους. Στην προπαγάνδα έχουν αποδείξει ότι είναι άριστοι. Στον διάλογο και στα επιχειρήματα, ηττούνται κατά κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ