27.4.13

ΟΔΟΣ: Η εικόνα του κ. Διαμαντόπουλου


ΟΔΟΣ 24.1.2013 | 676

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ,  εντελώς πρωτότυπο και προσωπικό τρόπο να εισβάλλει και να επιβάλλεται σε τακτική πια βάση στην πανελλήνια επικαιρότητα, έχει ανακαλύψει καθώς φαίνεται, ο βουλευτής Καστοριάς κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ)

ΠΟΤΕ με τις διαδηλώσεις στην Χαλκιδική, πότε με την εκστρατεία στην… Γάζα, πότε με τους χορούς και τις φιγούρες του με την βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου στα καρναβάλια, ή τις παρεμβάσεις του στο κοινοβούλιο, από τα έδρανα του οποίου ανέλυσε τα της άμεσης δημοκρατίας και της αναρχίας πριν αρκετές ημέρες, προκαλώντας σάλο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ με τις ακόμη πιο προχωρημένες δηλώσεις του που θεωρήθηκαν (και επικρίθηκαν) από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα του υπουργού δημόσιας τάξης κ. Ν. Δένδια ως περίεργες στην καλύτερη περίπτωση. Εξ αιτίας των αναφορών του στο εμπορικό κέντρο Mall και στα όπλα, ούτε λίγο ούτε πολύ από την πλευρά της κυβέρνησης έστρεψαν τα βέλη σε βάρος του ίδιου και του ΣυΡιζΑ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο βουλευτής Καστοριάς δεν διαθέτει ούτε εμπειρία, ούτε καθοδηγείται από συμβούλους και image makers. Η μέχρι τώρα εικόνα του, αποδεικνύει ότι βιάζεται περισσότερο απ’ όσο μπορεί να δικαιολογήσει η εκλογή του στο αξίωμα του βουλευτή. Και οπωσδήποτε ότι ομιλεί πολύ περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται.

ΜΑΛΙΣΤΑ αν εξαιρεθούν κάποιες γενικόλογες αναφορές στα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας -της Καστοριάς- προφανές είναι ότι ο απολογισμός του σε σχέση με αυτά, δεν είναι ο καλύτερος. Μακάρι να αλλάξει.

Ο ΙΔΙΟΣ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για το κοστούμι του βουλευτή ενός ακριτικού, υπερσυντηρητικού νομού και μάλιστα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μαθαίνει, αλλά είναι άγνωστο πόσο θα αργήσει να εξισορροπήσει τα ρεαλιστικά στοιχεία της ιδιότητάς του, με την πεποίθησή του, ότι όταν προβαίνει σε δηλώσεις και βρίσκεται μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, «γράφει».

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το πρόβλημά του, διότι θα έπρεπε να ομιλεί, και όχι να «γράφει». Όχι να συμπεριφέρεται σαν σταρ. Καθ’ ότι αποξενώνεται από τους πολίτες του νομού Καστοριάς, αλλά και από στελέχη του χώρου του.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για τον ίδιο είναι ότι κατόρθωσε να συνασπίσει εναντίον του, σχεδόν όλους. Απ’ αυτή την συμπαθή, αλλά ανέξοδη κατάσταση, δεν είναι πια καθόλου βέβαιο αν θα μπορέσει ποτέ να απαγκιστρωθεί και να γλυτώσει. Ίσως μάλιστα να έχουν προκληθεί οριστικές ρήξεις, σε βάρος του από τα κάθε λογής κατεστημένα. Ακόμη κι’ αν αυτά βρίσκονται στον πολιτικό του χώρο.

ΕΝΑΣ νέος άνθρωπος, που με τις ίδιες συνθήκες ξαφνικά εκλέγεται βουλευτής, θα μπορούσε να είναι το σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Με πλοκή, που εξελίσσεται μεταξύ του ίδιου προσώπου, που αμέσως μετά την νίκη του πηγαίνει πρώτα στον Μητροπολίτη για να του υποβάλλει τα δέοντα, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει, επαναστάτης και αναρχικός!

ΠΑΝΤΟΥ, εκτός από την στιγμή που πληρώνεται την βουλευτική αποζημίωσή του βεβαίως, ή τις ώρες που εκστασιασμένος στα καρναβάλια του Άργους, ζούσε τον δικό του μύθο.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απ’ αυτό το σημείο και από τις απλοϊκές, μάλλον αθώες φραστικές γκάφες, ενός ανέτοιμου -για τον συνήθως σοβαροφανή ρόλο του- νεαρού συμπολίτη, μέχρι την πλήρη στοχοποίησή του από την κυβέρνηση -η οποία έχει με τη σειρά της τα δίκια της να θορυβείται από την έξαρση των τρομοκρατικών επεισοδίων, υπάρχει μεγάλη, τεράστια ίσως διαφορά. Διότι με τις γκάφες ή και τις απόψεις του βουλευτή Καστοριάς, μπορεί κάποιος να μειδιάσει, να οργιστεί, να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει.

ΑΛΛΑ με τους Σέρλοκ Χόλμς της κυβέρνησης, που νομίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα της τρομοκρατίας με το να βάζουν διαρκώς στο στόχαστρό τους τον βουλευτή Καστοριάς, μάλλον πρέπει να τρομοκρατούνται οι πολίτες. Αντί για πράκτορες 007, μάλλον ένα σκέτο 0 κερδίζουν έως στιγμής οι ντετέκτιβ.

Ο κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ Διαμαντόπουλος, θύμα του εαυτού του έως τώρα και της εικόνας του που ο ίδιος ενθάρρυνε, αποδεικνύει -δυστυχώς για τον ίδιο και το πολιτικό του μέλλον- ότι πήγαινε γάντι το σκίτσο και ο τίτλος του Δον Κιχώτη στο πρωτοσέλιδο της ΟΔΟΥ του φύλλου 663 της 25ης Οκτωβρίου 2012 που σχολίαζε την κρουαζιέρα στο Ισραήλ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πλήρως και την επιλογή του ως αδιαφιλονίκητου πρώτου προσώπου του 2012 από τους αναγνώστες και φίλους της ΟΔΟΥ, η οποία πλειοδοτώντας, πρόσθεσε ότι για την Καστοριά, είναι το πρόσωπο «ίσως και της δεκαετίας». Στον ίδιο απομένει να αποδείξει στο συντομότερο χρονικό διάστημα, αν κι’ από πάνω πήγαινε γυρεύοντας.

ΑΡΚΕΙ, την επόμενη φορά που θα βρεθεί μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, να μην εξομολογηθεί εκ βαθέων, ότι το αγαπημένο του τραγούδι ήταν πάντοτε το «Απόψε κάνεις μπαμ!».



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Ιανουαρίου 2013, αρ. φύλλου 676


Σχετικά κείμενα:


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/4/13

    Αχ Ευάγγελε ! Αλλού το έστρωσαν το πάρτυ οι Ανώνυμοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλης27/4/13

    Κράτα γερά, συνονόματε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/8/13

    Είσαι υπέρ της γούνας ή όχι κύριε Διαμαντόπουλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/8/13

    E! όχι και ανώνυμοι!

    "παραπονιάρης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ