31.10.13

H αλληλογραφία

μεταξύ του Η. Παπαμόσχου και του Α. Λέκκου, υπεύθυνου του προγράμματος του Αντέννα/ΜΕΤ:


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αγαπητέ κύριε Λέκκο,
Ονομάζομαι Ηλίας Λ. Παπαμόσχος, είμαι συγγραφέας και κατοικώ στην Καστοριά. Δεν γνωρίζω αν έχετε ενημέρωση σχετικά με τις αντιδράσεις του φιλόμουσου κοινού της Καστοριάς για την ακύρωση των δύο απευθείας αναμεταδόσεων της ΜΕΤ.
Ο υποφαινόμενος και άλλοι 17 συμπολίτες μου συνυπογράψαμε κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προκειμένου να διευρυνθεί αυτή η πρωτοβουλία.
Την προσπάθειά μας ενίσχυσαν με την υπογραφή τους πολίτες της Καστοριάς αλλά και άλλων πόλεων, μεταξύ αυτών και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών: αναφέρω ενδεικτικά τους κυρίους Γιώργο Κορδομενίδη, εκδότη του περιοδικού Εντευκτήριο, τον κύριο Δημήτρη Κανελλόπουλο, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Οροπέδιο, τους συγγραφείς Κώστα Καβανόζη, Σπύρο Γιανναρά, Πέτρο Κουτσιαμπασάκο, Φώτη Θαλασσινό και Απόστολο Λυκεσά.
Αφορμή για την αντίδρασή μας αποτέλεσε η εν είδει πολεμικού τελεσιγράφου ανακοίνωση της αντιδημαρχίας πολιτισμού Καστοριάς, η οποία ανέφερε πως η απόφαση της ακύρωσης των δύο παραστάσεων ελήφθη λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της 11ης Νοεμβρίου.
Τι καταλαβαίνει κανείς από την ανακοίνωση αυτή; Ότι ο δήμος Καστοριάς προχώρησε στην ακύρωση. Ωστόσο, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Γεωργοσοπούλου Μισκία, διά στόματος δημοσιογράφου τοπικού τηλεοπτικού καναλιού, διατείνεται πως την παράσταση της 26ης Οκτωβρίου την ακύρωσε ο ΑΝΤΕΝΝΑ κρίνοντας πως λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου δεν θα υπήρχε ανταπόκριση. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε διά του λόγου το αληθές. Σχετικά με τη δεύτερη αναμετάδοση της δημοφιλούς όπερα Τόσκας, για την οποία προέβλεπα πως η ανταπόκριση θα ήταν ενθουσιώδης και η συμμετοχή πολυπληθής και επωφελής για τον όμιλο, εγείρεται το ερωτηματικό: Εφόσον ο όμιλος σύναψε συμβόλαιο με τον δήμο και εφόσον ο δήμος αποφάσισε την ακύρωση αυτή, δεν επιφέρει η απόφαση αυτή κάποιες συνέπειες οικονομικής φύσεως για τον δήμο, καθότι ο δεύτερος συμβαλλόμενος αθέτησε την συμφωνία;

Με εκτίμηση
Ηλίας Λ. Παπαμόσχος 



Καλημέρα σας,
Ευχαριστώ για την επικοινωνία σας με τον Όμιλο Αντέννα. Σχετικά με τις προβολές της Metropolitan Opera στην Καστοριά είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορέσαμε να εντάξουμε την πόλη σας στο δίκτυο προβολών. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή στην πόλη (αίθουσα και εξοπλισμός). Τα σχετικά προβλήματα λύθηκαν με την συμβολή του Δήμου Καστοριάς και της κας Γεωργοσοπούλου. Σας ενημερώνω ότι η προβολή της Tosca δεν ακυρώνεται, αλλά αναβάλλεται για 1 εβδομάδα λόγω των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης. Η προβολή της παράστασης θα γίνει κανονικά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 19:55. Παραμένω στην διάθεση σας για όποια επιπλέον διευκρίνιση χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Άκης Λέκκος
Special Projects Manager Antenna Pay TV
Μ: +30 6977333764 Tel.: +30 2106886493



Αγαπητέ κύριε Λέκκο,
Δεν μου απαντάτε στο πρώτο μου ερώτημα, ποιος δηλαδή αποφάσισε την ακύρωση της αναμετάδοσης της παράστασης της 26ης Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, συμπεραίνω πως η κυρία Γεωργοσοπούλου λέει την αλήθεια. Σε ό,τι αφορά την παράσταση της 9ης Νοεμβρίου, θα μιλούσαμε για αναβολή εφόσον η ΜΕΤ μετέθετε την εκδήλωση για την 16η Νοεμβρίου, συνεπώς έχουμε ακύρωση. Αυτά, και γράμματα γνωρίζω,

Με εκτίμηση
Ηλίας Λ. Παπαμόσχος


σ.σ.  Ο κ. Άκης Λέκκος δεν απήντησε


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Οκτωβρίου 2013, αρ. φύλλου 712


Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/10/13

    Στο ότι δεν υπάρχει υποδομή στην πόλη της Καστοριάς, για την αίθουσα μιλάμε κ. Λέκκο μου, πού θα το χρεώσουμε; Στον Αντέννα; Στο δήμο Καστοριάς; Εμ κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, βγάζει κύριε Λέκκο μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/13

    ''ΚΌΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ'' από τους παππάδες το άκουσες και το γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρούλα Ζουπανιώτη1/11/13

    Και άλλα ερωτήματα πολλά προκύπτουν από την απάντηση του υπεύθυνου του αντέννα, πάντως.
    Όπως πχ, γιατί δεν ενημέρωθηκε άμεσα ο κόσμος όλος για την αναβολή και νέα ημερομηνία αναμετάδοσης (αυτό είθισται, ακόμα και στις πιο "οικογενειακές" εκδηλώσεις).
    Γιατί επίσης δεν συνέβη το ίδιο - μετάθεση της ημερομηνίας- και για την άλλη παράσταση.
    Γιατί είναι τόσο ευτυχής ο αντέννα για την ένταξη της πόλης στο πρόγραμμα, ενώ δεν φαίνεται να ρισκάρει ούτε μια παράσταση με υποτιθέμενα μειωμένο κοινό. Όταν χαιρόμαστε για κάτι τέτοια, και έναν μοναδικό θεατή να έχουμε, λέμε "πολύ καλά". Κάνουμε και κάποια "δώρα" πολιτισμού πότε πότε, αν είμαστε μεγαλόκαρδοι και μας νοιάζει κάποια πράγματα να φτάνουν παντού, έστω και με κάποιο κόστος.

    Κι ένα τελευταίο, μικρό και αφελές ίσως, προσωπικό ερώτημα : είναι πράγματι τόσες πολλές οι προετοιμασίες της πόλης και απασχολούνται τόσο πολλοί όλοι οι άνθρωποι στην περίοδο πριν και μετά τους εορτασμούς, ώστε δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τίποτα άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ