6.11.13

Λόγος & αντίλογος


Η διεύθυνση της εφημερίδας δεν παρενέβη στην σύνταξη και την ορθογραφία του κειμένου της επιστολής, η οποία εστάλη ανάρμοστα σε όλες τις τοπικές εφημερίδες, καθώς και στον σύλλογο «Ορεστίς» του Άργους Ορεστικού, ενέργεια που προδίδει σαφείς διαθέσεις. Η ΟΔΟΣ απαλείφει από την επιστολή, αναφορές και ισχυρισμούς που άπτονται του ποινικού νόμου.



ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΄΄ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ΄΄


Κύριε Δ/ντά!

Με αφορμή το κύριο άρθρο της εφημερίδας σας στις 20-6-13 με τίτλο << Σχολική Γιορτή >> , θα θέλαμε κατ’ αρχήν να σας συγχαρούμε για την ανάδειξη τέτοιων θεμάτων αλυτρωτικής προπαγάνδας και να σας ευχαριστήσουμε που μας δίδεται την ευκαιρία να προβάλλουμε ως φορέας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα  το έργο το οποίο εσείς δυστυχώς αμφισβητείται. Αφού μεταξύ άλλων μας επιρρίπτετε ευθύνες και εμάς για την μη δυναμική άμεση και κατανοητή αντιμετώπιση της εξάπλωσης της προπαγάνδας γειτονικών χωρών.
Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της αλυτρωτικής Προπαγάνδας της ηγεσίας των γειτόνων μας και τις προκλήσεις τους, που αφορούν την πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας μας, σας πληροφορούμε ότι ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση εφαρμόζοντας την ορθόδοξη δική του τακτική και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα που είναι γνωστά στην τοπική μας κοινωνία αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.
Οι καθημερινές ξεναγήσεις που γίνονται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, οι συνεχείς αναφορές στην περίοδο των Πηχιωνικών, δηλαδή του Πρώιμου Μακεδονικού Αγώνα, οι δραστηριότητες του Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας που μέσα στην λειτουργία των τριών ετών παρουσίασε 28 επιστημονικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων ιστορικών, λογοτεχνικών και άλλα, δράσεις που καθιέρωσαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα όχι μόνο Πανελλαδικά αλλά και Πανευρωπαϊκά, δραστηριότητες που ίσως δεν γνωρίζεται κύριε Διευθυντά της ΟΔΟΥ αφού ούτε καν εκπρόσωπός σας πατάει σε αυτές τις δράσεις του μουσείου μας.
Αντιπαρερχόμαστε την αναφορά σας και την φράση σας ότι «μοιάζουμε αγρόν να αγοράζουμε» γιατί αυτή η φράση όχι μόνο την νοημοσύνη όσων την συμμερίζονται υποβαθμίζει αλλά εμάς ούτε καν μας αγγίζει.
Αναφέρεται στην εφημερίδα σας ότι «επιλεκτικά σιωπούν και η σιωπή τους καταγράφεται». Μήπως [………….……………]
Κύριε Διευθυντά,
Ο Σύλλογος Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα σε καμία περίπτωση δεν εμπορεύεται τον πατριωτισμό του ούτε την εθνικοφροσύνη του. Η αρνητική στάση σας απέναντι στο Σύλλογό μας, [………….……………]
Αν θέλατε να προβάλλεται το πατριωτικό έργο του Μ.Μ.Α. και του συλλόγου που το διαχειρίζεται, να ΄΄καταγράφεται΄΄ το έργο του πιο δυναμικά, όπως κάνουν αρκετοί άλλοι συνάδελφοί σας.
Θεσπίσαμε ένα θεσμό πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελλάδας με την βράβευση της καλύτερης έκθεσης, με θέμα την Ιστορία της Μακεδονίας, και μόνο δύο τοπικές εφημερίδες προς τιμήν τους αναφέρθηκαν σε αυτόν.
Η παρέμβαση του αντιδημάρχου στην εν λόγω γιορτή έγινε μετά από ειδοποίηση μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Εμείς ως σύλλογος δεν έχουμε την δυνατότητα και τα μέσα να ελέγχουμε το ήθος, το ποιόν και τις σχέσεις των εκάστοτε διοργανωτών που σκοπεύουν να μετατρέψουν τέτοιες εκδηλώσεις σε αλυτρωτική προπαγάνδα.
Εμείς πάντως σας συγχαίρουμε για την δημοσιότητα και την ευαισθησία που επιδεικνύεται για τέτοιου είδους θέματα, διαφωνούντες ως προς την τακτική σας, αλλά από την άλλη θα πρέπει να δηλώσουμε ότι ήταν ατυχής και άδική η επικριτική σας στάση, απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται κάθε μέρα και αφιερώνουν μέρος της ζωής τους για τα θέματα που αφορούν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας. Αν ψάχνεται τέτοιους ΄΄ αγρο-αγοραστές ΄΄ εμείς ξέρουμε που υπάρχουν όχι όμως στον σύλλογο μας και στους ΄΄ Νεομακεδονομάχους΄΄ του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φ.Μ.Μ.Α.




Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Ιουνίου 2013, αρ. φύλλου 698

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/11/13

    Προφανώς η απάντηση γράφτηκε (ή υπαγορεύθηκε) εν θερμώ.
    Δεν εξηγείται αλλιώς.
    Σίγουρα πάντως δεν δικαιολογείται. Είναι πολύ κρίμα να εκτίθεται με αυτό το δείγμα γραφής ένας Σύλλογος που παρουσίασε και παρουσιάζει σοβαρή δράση.
    Μάλλον δεν πρόκειται για συλλογική έκφραση αλλά για παρόρμηση ενός-δύο το πολύ.
    Και πάλι όμως αυτό είναι μια προσωπική μου εικασία και δεν δικαιολογεί τα άλλα μέλη που έχουν εξίσου ευθύνη.
    Έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους έστω εκ των υστέρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/13

    Γιατί δεν υπογράφουν με τα ονόματά τους, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αντίπαλον δέος10/11/13

    Βρίσκω εύλογη την απορία του δεύτερου σχολιαστή.
    Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι για μια ακόμη φορά αντί να εστιάσουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα έστρεψαν αλλού την προσοχή τους. Έχω κι εγώ μια απορία:
    Στον Σύλλογο Γονέων ή στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έστειλαν οι "Νεομακεδονομάχοι" (όπως αυτοπροσδιορίζονται) μια παρόμοια επιστολή; Από εκείνους δεν εθίγησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/11/13

    Απογοητευτική, για να μη πω απαράδεκτη έως κατάπτυστη, η επιστολή του Συλλόγου. Γι’ αυτό προφανώς δεν υπογράφουν με τα ονόματά τους. Και γι’ αυτό προφανώς η Σλαβική προπαγάνδα οργιάζει στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Και εξαπλώνεται, μέρα με τη μέρα. Τώρα πλέον και στο χωριό του Προέδρου τους! Εύγε! Και εις ανώτερα!


    ΥΓ. Όταν δεν είχαν ιδρυθεί οι «Νεομακεδονομάχοι», και δεν εμπορεύονταν το πατριωτισμό, κανείς δε τολμούσε να κάνει προπαγάνδα. Σήμερα αποθρασύνθηκαν. Ακόμη και στο Μαυροχώρι. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/11/13

    Εθναμύντορες, Εθνικόφρονες, σλαβική προπαγάνδα , Νεο-Μακεδονομάχοι κλπ, κλπ

    Σίγουρα είμαστε στα 2013;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ