9.11.13

Πρόσκληση στο εργαστήρι του δημιουργού | Νίνα Ράπη


Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00 


Η καστοριανή συγγραφέας Νίνα Ράπη, που διέπρεψε στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου (Gielgud, Soho, Lyric & Southbank Centre…), μιλάει για τους σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας της, για τη σχέση που διατηρεί με την αγγλική όπως και με την ελληνική γλώσσα, για τα πρόσωπα και τις σκιές που κατοικούν τον λογοτεχνικό της κόσμο.

To «Εργαστήρι» που έχει για μας μια ιδιαίτερη σημασία: επειδή το έργο της παραμένει ακόμα σχετικά άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό ˙ επειδή η συγγραφέας επέλεξε πρόσφατα να επιστρέψει στην Ελλάδα, τη στιγμή που πολλοί επιλέγουν ακριβώς τον αντίθετο δρόμο ˙ επειδή ο λόγος και η τεχνική της είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με μία από τις πιο ζωντανές εστίες θεατρικής γραφής του κόσμου, το Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα αναγνωσθούν αποσπάσματα από τα δύο της τελευταία έργα, Άγριες Νότες και Απρόσμενη Πρόσκληση, που έγραψε κατευθείαν στα ελληνικά.

"Άγριες Νότες" της Νίνας Ράπη.
Μια performance 20 λεπτών. Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη. Βοηθός σκηνοθέτη/video shooting: Ζωή Μαντά. Μαρμαράς: Μάνος Καρατζογιάννης. Φύλακας: Τσιμάρας Τζανάτος. Αντικαταστάτρια: Έλενα Κανίδου. Δανάη Χ: Κάτια Γκουλιώνη. Μουσική επιμέλεια: Τσιμάρας Τζανάτος.

"Απρόσμεη Πρόσκληση" της Νίνας Ράπη.
Αναλόγιο. Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίνα Ράπη. Με τους ηθοποιούς:Παναγιώτη Κλίνη, Δάφνη Καφετζή, Φωτεινή Μπάνου.

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα
Τ : 213 00 40 496 κ : 69.45.34.84.45 e : info@polychorosket.gr

* * *
Διαδρομή: Η Νίνα Ράπη κατάγεται από την Καστοριά. Έγραψε τα περισσότερα της έργα (Kiss the Shadow, Edgewise, Reasons to Hide, Angelstate, Lovers, Dreamhouse, Dance of Guns, Ithaka, όπως και μονόπρακτα, μονολόγους και διηγήματα) στην αγγλική γλώσσα. Πολλά από τα κείμενά της έχουν βραβευτεί, ανέβει ή παρουσιαστεί στην Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πορτογαλία, την Ινδία. Στην Ελλάδα, πήρε μέρος, το 2010, στις « Αναγνώσεις » του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε δημιουργική γραφή στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich, και πραγματοποίησε πρόσφατα ένα σεμινάριο συγγραφής στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Υπήρξε επίσης για χρόνια αρχισυντάκτρια του πρωτοποριακού περιοδικού Brand Literary Magazine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ