17.11.13

Λόγος & αντίλογος

Δηλώσεις

Ιερή αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλούν στον παμποντιακό κόσμο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, όπου γης, οι ανιστόρητες δηλώσεις στην Βουλή από γυναίκα βουλευτή, που με θράσος και περισσήν αναισχυντία μίλησε για… μύθο της Γενοκτονίας των Ποντίων και του χορού του Ζαλόγγου, (αλλά ταυτοχρόνως αποδείχθηκε μύθος και η οποία υποτιθέμενη αξιοσύνη της…). Αυτή η δήλωση αποκαλύπτει μίσος και ασέβεια κατά των Ποντίων και της Ιστορίας των και εξυπηρέτηση σχεδίου-σχεδίων κάποιας Δ’ Διεθνούς!
Ποια άλλη θα έσκαπτε τόσον αναφανδόν τον λάκκο της, για να πέσει η ίδια μέσα, εκτός από την κυρία του "Συνωστισμού" και... "βίρα για τα πλοία", την συντρόφισσα εννοώ Ρεπούση, δεν υποψιάσθηκε η σπουδαία ιστορικός ότι με την δήλωσή της απεκάλυπτε η ίδια την επιστημονική της κενότητα. Δεν είναι λίγοι οι ακαδημαϊκοί και οι καθηγητές συνάδελφοί της που την παρουσιάζουν με μηδέν επιστημονικό έργο στην βιβλιογραφία ιστορικών και συναφών επιστημονικών κλάδων, ας στρέψουν ένδον εταστική την σκέψη τους και ας κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι (καθηγητές και φοιτητές) έριξαν την ψήφο τους με μόνο κίνητρο προφανώς την κοινή ιδεολογία, για να γίνει καθηγήτρια Πανεπιστημίου μια κάτοχος απλώς πτυχίου Γαλλικής γλώσσης.
Ήδη η μετριότητά της στα ιστορικά θέματα ελέγχεται από ακαδημαϊκούς, οι οποίοι προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις.
Συνάδελφοί της βουλευτές της ΔΗΜΑΡ την επικρίνουν για την αλαζονική της συμπεριφορά. Ο κ. Κουβέλης την "άδειασε" για την άτοπη δήλωσή της και έπλεξε το εγκώμιο της ιστορίας και του πολιτισμού των Ποντίων και γενικά των προσφύγων του 1922-1923.
Ο καθηγητής κ. Φωτιάδης σε εκτενές άρθρο του  αποδεικνύει με σοβαρή επιχειρηματολογία, ότι στην κατάσταση που δημιούργησε η εν λόγω κυρία με την κενόδοξη ματαιοδοξία της είναι υποχρεωμένη να του ζητήσει συγγνώμην, διότι έτσι αυθαδώς δεν ημπορεί αυτή να ακυρώνει το εκ 1φ τόμων ιστορικό του έργο για την Γενοκτονία, έργο που τυχαίνει καθολικής αναγνωρίσεως. Εν εναντία περιπτώσει αυταπόδεικτο θα είναι ότι η δήλωση αυτή άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί κι όχι την επιστημονική – ιστορική αλήθεια.

Ευχαριστών για την φιλοξενία
Λάζαρος Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Ιουλίου 2013, αρ. φύλλου 699



1 σχόλιο:

  1. Ἀναστάσης Κ. Πηχιών23/11/13

    Ἡ έν λόγω κυρία ἀνήκει στήν ὁμάδα τῶν ἐθνομηδενιστῶν, πού πολύ φοβάμαι ὅτι ἐνεργούν κατόπιν ἐντολῶν ξένων κέντρων ἐξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ