12.12.14

ΟΔΟΣ: «Σχόλια», ορκωτοί λογιστές & έλλειμμα αυτοπεποίθησης




ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ.: 2467351101
Καστοριά, 15-09-2014
Δελτίο Τύπου
Προς διευκρίνιση των άστοχων σχολίων για την παράταση της θητείας της ειδικής συνεργάτιδος Ασπασίας Ρήμου, δικηγόρου, σας ενημερώνω ότι το δημοτικό συμφέρον επέβαλε την παράταση της θητείας της, αφού ήδη είχε αναλάβει με αποφάσεις της απελθούσης οικονομικής επιτροπής το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων του Δήμου, που δικάζονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζημιωνόταν ο Δήμος. Δεν πρόκειται λοιπόν για πρόσληψη αλλά για παράταση μέχρι την 31-12-2014.

* * * 


Mάλλον άστοχη πρέπει να θεωρηθεί η (κακή) αρχή που έκανε ο δήμαρχος Καστοριάς, με το γραφείο τύπου του, να εκδίδει ανακοίνωση – δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ απαντώντας σε μη κατονομαζόμενα «σχόλια» για θέμα που αφορούσε παράταση της σύμβασης δικηγόρου με τον Δήμο Καστοριάς.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ υπογράφτηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την μορφή της ειδικής συμβουλής και ο δήμαρχος έσπευσε να «εξηγήσει» την κατά τα λοιπά φυσιολογική απόφαση.

Η ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ εντοπίζεται όχι μόνο διότι το δελτίο τύπου δεν αναφέρει τα σχόλια στα οποία απαντά, ούτε τους σχολιαστές, αλλά και επειδή ο απολογητικός τόνος έχει παλαικομματικό στίγμα. Δείχνει έλλειμμα αυτοπεποίθησης.

ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ το γραφείο του κ. δημάρχου προτίμησε να απαντήσει στα ανώνυμα σχόλια . Και όχι σε όσα κυκλοφόρησαν στα διάφορα blogs με ειρωνείες κατά της νέας δημοτικής αρχής.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ προκαλείται η απορία, αν οι παραπονούμενοι και οι σχολιαστές για την παράταση, της σύμβασης της ειδικής – νομικής συμβούλου, προσέρχονται σαν τιμητές ή αποτελούν κάποτε χειροκροτητές του τέως δημάρχου, απ' αυτούς που πριν αλέκτωρ φωνήσαι, δείχνουν ως συνήθως την ευγνωμοσύνη τους, προσκυνώντας τους επόμενους.

ΤΕΛΟΣ  εύλογα τίθεται ερώτημα, αν το γραφείο του κ. δημάρχου, θα απαντά στο εξής σε όλες τις φήμες και τα σχόλια και ειδικά τα επώνυμα που τίθενται από πολίτες και τα ΜΜΕ, σε όλα τα δημοσιεύματα και τα ερωτήματα των εφημερίδων, ή θα προτιμήσει μόνο τα ανώνυμα (ή δήθεν ανώνυμα) σχόλια  (συνήθως χαμηλού επιπέδου με αμφίβολα κίνητρα) στα διάσπαρτα blogs του διαδικτύου, και δη για ζητήματα που δεν θα έπρεπε να απασχολήσουν κανέναν.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τα σχόλια που προκαλούνται από την (έως τώρα) μετεκλογική σιγή στις προεκλογικές δεσμεύσεις για έλεγχο των οικονομικών του Δήμου από ορκωτούς λογιστές, θα εκδοθεί δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. δημάρχου, ή η συνέχεια στην δημοτική ζωή επιβάλλει όπισθεν;

ΚΑΙ ΑΝ  δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, δεν θα έπρεπε και πάλι να γνωστοποιηθεί στους δημότες;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 756
Φωτογραφία: The Field Museum (Μουσείο Φιλντ Φυσικής Ιστορίας) Σικάγο ΗΠΑ.



1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ