9.12.19

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


Αριστερά η 31 ετών κ. Κατερίνα Νοτοπούλου που πρώτη ανέλαβε το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη και εστίασε στο «μοναδικό της λάθος τις ροζ γόβες» που φόρεσε. Φυσικά δεξιά, η κ. Μαρία Αντωνίου «γνωστή, ειδικά στη δυτική Μακεδονία, για το υπερσυντηρητικό της προφίλ», όπως αναφέρουν (μόνο) οι αθηναϊκές εφημερίδες.

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Παρελθόν αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής περιόδου, έχοντας εμφανή σημάδια συναισθηματικής φόρτισης για το ερχόμενο τέλος αυτής της μοναδικής εποχής του έτους. Ενδεχομένως, καμία άλλη εποχή να μην διεγείρει τόσα πολλά αισθήματα και συναισθήματα. Ακόμα κι εκείνο το αίσθημα της «απώλειάς» του, καθώς διανύουμε τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά κι εκείνα της νοσταλγίας και της αναμονής για τον ερχομό του επόμενου. Κάπως έτσι, πέρασε κι ένας ολόκληρος χρόνος από την δημοσίευση του πρώτου κειμένου στα ξεχωριστά φύλλα της ΟΔΟΥ. Έτσι, το "Αγαπητή ΟΔΟΣ" έγινε ενός έτους, με την ελπίδα και την προοπτική να συνεχίσει με πολλά επιπλέον κείμενα και την εκτύπωση τους στην εβδομαδιαία κυκλοφορία σου.

Καθώς λοιπόν η ανάγνωση του καλοκαιρινού σου φύλλου γινόταν με κάποια καθυστέρηση από μέρους μου στην παραλία, παράλληλες ματιές στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ενημέρωναν τους πολίτες για την συνέχιση της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου στην συμπρωτεύουσα (ίσως την μοναδική υπαρκτή συμπρωτεύουσα παγκοσμίως) το οποίο πέρσι την ίδια εποχή, ο νυν πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε ως «άχρηστο για τον πολίτη αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι». Κι η αλήθεια είναι πως δεν είχα κανένα λόγο να μην συμπλεύσω με το τέλος της συγκεκριμένης δήλωσης του, από την θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά τα "όμορφα και χαριτωμένα" ειπώθηκαν τότε. Γοητεύοντας πολλούς από τους υποψήφιους ψηφοφόρους του. Τώρα όμως, κι αφού μεσολάβησαν οι νικηφόρες εκλογές του Ιουλίου για τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, η συγκεκριμένη δήλωση πετάχτηκε στον κάδο ανακύκλωσης άστοχων και περιττών δηλώσεων. Όπως συνηθίζεται στην ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και πολλές δεκαετίες.

Προσγειώνοντας ανώμαλα όσους από τους ψηφοφόρους του και μη, πίστευαν πως ο κ. Μητσοτάκης θα απέφευγε τέτοιου είδους πολιτικές κυβιστήσεις, διαφέροντας από τους προκατόχους του. Η αλήθεια είναι, πως προς το παρόν είναι αδύνατον να κριθεί σε βάθος τετραετίας, αλλά αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς πολιτικών κυβιστήσεων, μάλλον η διακυβέρνηση του θα έχει "ίδια γεύση" μ’ εκείνη των προηγούμενων.

Μια επιπλέον αλήθεια είναι πως με την διατήρηση του «άχρηστου» γραφείου στην Θεσσαλονίκη, αδειάζει κυριολεκτικά τους εκλεγμένους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Γιατί, αν δεν είναι μειωτικό και υποτιμητικό η διατήρηση του συγκεκριμένου γραφείου, τότε τι είναι;

Τί αντίκτυπο έχει στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους των 10 (!) βουλευτών της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα; Εμμέσως πλην σαφώς, δίνει την εντύπωση πως οι 10 βουλευτές του κυβερνητικού σχήματος δεν φτάνουν για να εκπροσωπήσουν ορθολογικά τους κατοίκους της ευρύτερης εκλογικής περιφέρειας, αλλά μοιάζει επιβεβλημένη η ύπαρξη του εν λόγω γραφείου, που θα μεσολαβεί (;), θα συντονίζει (;) ή και θα αποφασίζει (;) για λογαριασμό των δέκα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Το κερασάκι στην τούρτα της συγκεκριμένης πολιτικής κ@λοτούμπας -που είναι συνώνυμη με την συνέχιση του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη- ήταν η επιλογή του προσώπου που τοποθετήθηκε ως υπεύθυνο για την διοίκηση του εν λόγω «άχρηστου» γραφείου. Και δεν πρόκειται για κάποιο άλλο πρόσωπο, πέρα από εκείνο της τέως βουλευτή Καστοριάς, κ. Μαρίας Αντωνίου.

Η οποία μπορεί να μην κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους του νομού Καστοριάς για την επανεκλογή της, κατάφερε όμως να πείσει τους κομματικούς υφιστάμενους στην Πειραιώς για τα πολιτικά της ταλέντα και την τοποθέτηση της στο «άχρηστο» πρωθυπουργικό γραφείο. Στην Θεσσαλονίκη. Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στο εν λόγω γραφείο και την έδρα του, γίνεται καθαρά για λόγους υπενθύμισης στους αναγνώστες.

Μάλιστα, κρίνοντας απ’ την βέβαιη άποψη για την «στέρηση του νομού να εκπροσωπείται μέσω της κ. Αντωνίου σε κάποιο υπουργείο», σε συνδυασμό πάντα με την συγκεκριμένη τοποθέτησή της στην συμπρωτεύουσα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για προφανή κι εμφανή σημάδια «κομματικού ρουσφετιού».

Προκαλώντας απορία και σκέψεις: πως είναι δυνατόν να διαρρέονται από την ίδια (;) ή τον στενό της κύκλο (;) με τόση σιγουριά πως στην περίπτωση επανεκλογής της θα καταλάμβανε μια υπουργική θέση, να αποτυγχάνει στις εκλογές και ταυτόχρονα να τοποθετείται σε θέση ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού γραφείου; Ενδεχομένως να πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση εσωκομματικού κυκλώματος, μπορεί κι όχι. Όλα τα γεγονότα όμως φωτογραφίζουν το συγκεκριμένο κομματικό αντάλλαγμα. Και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Τα γεγονότα.

Σαν δεν έφταναν όλα αυτά τα σημάδια μη διαφορετικότητας από τον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, η ίδια η επικεφαλής του γραφείου Θεσσαλονίκης, σε ανάρτησή της από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για την «για την ευθύνη και την τιμή να την τοποθετήσει επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη». Και πολύ καλά έκανε, σύμφωνα με την γνώμη των περισσοτέρων. Από την στιγμή που τα social media είναι στην καθημερινότητά μας, τοποθετήθηκε η ίδια μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε και πλήθος σχολίων από ακόλουθους ή και ιντερνετικούς φίλους της κ. Αντωνίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων «πυροβολούσαν» την ανάρτησή της. Όπως είναι φυσιολογικό, είναι αδύνατον να απαντήσει ο κάθε χρήστης επί προσωπικού σε τόσα πολλά σχόλια. Έτσι, την ευχαριστία του για το κάθε σχόλιο την εκφράζει μέσω του «like». Την ίδια αυτήν τακτική ακολούθησε και η κ. Αντωνίου. Ή το άτομο που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της τέως βουλευτή.

Καθώς λοιπόν διάβαζα το ευχολόγιο των σχόλιων συνοδευόμενων με τα του αναγκαίου «like» σε κάθε ένα από αυτά, το μάτι έπεσε σε ένα σχόλιο που συνδύαζε ευχές και ομοφοβία. Ναι αγαπητή ΟΔΟΣ, πολύ καλά διαβάζεις. Ομοφοβικό παραλήρημα Θεσσαλονικιού συνοδευόμενο από τ’ απαραίτητο «like» της κ. Αντωνίου ή τον/την διαχειριστή του συγκεκριμένου λογαριασμού. Και πάλι, πολύ καλά διαβάζεις αγαπητή ΟΔΟΣ. Επιπλέον να γνωρίζεις, πως βεβαίως υπάρχουν και τ’ απαραίτητα αποδεικτικά εάν ποτέ χρειαστούν σε περίπτωση που αμφισβητηθούν ή αρνηθούν το περιστατικό οι ανεύθυνοι διαχειριστές του λογαριασμού. Όποιοι και να είναι.

Επιχειρώντας να σ’ αποχαιρετήσω γι’ αυτήν την εβδομάδα, θα προσπαθήσω να μεταφέρω επιγραμματικά, το «νόημα» του παραπάνω κειμένου: διατήρηση του «άχρηστου και για κομματικό ρουσφέτι» πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, η τοποθέτηση της μη εκλεγμένης στον νομό Καστοριάς και αρέσκουσας (;) ομοφοβικών σχολίων, που χρεώνονται στην κ. Αντωνίου, η οποία σε περίπτωση επανεκλογής της θα απολάμβανε υπουργική θέση εν μέσω ομοφοβικών «likes». Κι όλ’ αυτά συμβαίνουν στο «φιλελεύθερο», «ευρωπαϊκό» και «προοδευτικό» κόμμα της Ν.Δ. Τέλειο;

Ιωάννης Σκόρδας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ