3.12.19

Μ.Σ "Η Ορεστίς" Άργους Ορεστικού



Επέστρεψε η πολυμελής ομάδα του Μ.Σ. «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού από την πανέμορφη και μαρτυρική Κύπρο, γεμάτη από όμορφες αναμνήσεις, συγκινητικές στιγμές και αισθήματα αδελφικής αγάπης από την υπέροχη φιλοξενία και τα αδελφικά αισθήματα των Συννελήνων Κυπρίων που μας φιλοξένησαν. Δεν επισκεφθήκαμε φίλους, αλλά αδελφούς. Δεν επισκεφθήκαμε μία άλλη χώρα, αλλά ένα κομμάτι του ελληνισμού. Για μας ήταν ένα μάθημα ιστορίας και πατριδογνωσίας.




Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε χώρους πολιτιστικής και ιστορικής αναφοράς, να απολαύσουμε τα υπέροχα τοπία και πόλεις της Κύπρου, συγκινηθήκαμε από τις επισκέψεις μας στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου καταθέσαμε αντίστοιχα στεφάνια στη μνήμη των σύγχρονων ηρώων του ελληνισμού και ψάλλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Ήταν μεγάλη τιμή για τον Σύλλογο μας η συμμετοχή της Μεικτής Πολυφωνική Χορωδίας και του Χορευτικού μας στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ και γενικό γραμματέα του ΣΕΚ αειμνήστου Μιχαλάκη Ιωάννου, με αφορμή τα 10χρονια από την εκδημία του, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Λευκωσίας, ο ΣΕΚ και οργανώσεις αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Υπέροχες και οι εμφανίσεις τόσο της Μεικτής Πολυφωνικής Χορωδίας της «Ορεστίδος» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ντίνου Ταμβάκη, όσο και του Χορευτικού, υπό την διδασκαλία του Φώτη Τράσια, κέρδισαν τις εντυπώσεις, τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα σε όλες τους τις παραστάσεις.




Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της αποστολής, στον μαέστρο Ντίνο Ταμβάκη, στον χοροδιδάσκαλο Φώτη Τράσια, γιατί παρά την μεγάλη κούραση από τις ημερήσιες ξεναγήσεις, απέδωσαν υπέροχα με υψηλή ποιότητα τα προγράμματα τους.
Ευχαριστίες και στον ταμία του συλλόγου μας Γιάννη Πλίτση για την βοήθεια που προσέφερε σε όλο το ταξίδι βοηθώντας στην ξενάγηση με τις πληροφορίες τις οποίες παρείχε.  Αυτό που βγαίνει από τα χείλη όλων μας είναι το «εις το επανιδείν» γιατί η συνεργασία του συλλόγου μας με το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Λευκωσίας, θα συνεχιστεί στο μέλλον με ανταλλαγές επισκέψεων, ώστε να ενισχυθεί η ενότητα του ελληνισμού στην βάση, μέσω του πολιτισμού, της ανταλλαγής επισκέψεων και της επαφής μεταξύ αδελφών και συνελλήνων.

Μ.Σ «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ