2.9.20

Κατερίνα Σπύρου | Κίμων Μηταλίδης
Αγαπητοί συμπολίτες μας, με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Καστοριάς στις 31/08/2020 και ώρα 18:00, σας ενημερώνουμε πως μειοψηφίσαμε στο 6ο θέμα: «Κατάρτιση 4ου σχεδίου αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 Δήμου Καστοριάς».

Η απόφαση του ΔΣ στάλθηκε προς έλεγχο δίχως να φέρει γραπτώς την αιτιολογία της μειοψηφίας μας, με απόφαση του Προέδρου του ΔΣ, παρόλο που δύο φορές μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε ο κ. Λέκκος διευκρινίζοντας τους λόγους της μειοψηφίας, οπότε ήταν και υποχρεωμένοι να τους αναφέρουν. Να τονίσουμε ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο από την στιγμή που ξεκινήσαμε την θητεία μας.

Σε κάθε αναμόρφωση προϋπολογισμού μας ζητείται να αποφασίσουμε ταυτόχρονα για πάρα πολλά θέματα, είναι λογικό πως σε πολλά από αυτά συμφωνούμε και σε πολλά από αυτά διαφωνούμε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να αποφασίσουμε. Πχ. Στην ίδια αναμόρφωση που επιτέλους επιμερίζονται κονδύλια για την πληρωμή των υπαλλήλων των βρεφικών σταθμών που τόσο καιρό περιμένουμε και προωθούμε, αυξάνουν και έξοδα σε κωδικούς που μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους, όπως τον ΚΑΕ 00,6117,22 «παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα οικονομικής οργανωτικής και νομικής φύσης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των νομικών προσώπων του Δήμου Καστοριάς». Με λίγα λόγια την κατασπατάληση της περιουσίας του Δήμου λόγω ανικανότητας των υπευθύνων. 

Σε περίπτωση που η μειοψηφία μας επηρέαζε μια απόφαση όπως για παράδειγμα την πληρωμή των υπαλλήλων των βρεφικών σταθμών, αυτόματα θα ζητούσαμε έκτακτο συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα ώστε να το ψηφίσουμε.
Θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο του Δήμου όταν αυτό συνάδει με το συμφέρον των δημοτών μας. 
Θα παραμείνουμε μέχρι τέλους ανιδιοτελείς και πιστοί στον σκοπό μας. 

Με τιμή
Η παράταξη "Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς"


* * *


Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της κ. Σπύρου και της παράταξής της, Ενέργεια για το Δήμο Καστοριάς, το πρώτο που θα μπορούσε να πει κάποιος είναι ότι η “ενέργεια” στέρεψε από το συνδυασμό και θα εξηγήσω το γιατί.

Είναι αληθές ότι στη χθεσινή απόφαση για την 4η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Καστοριάς η αναρτημένη απόφαση έχει μόνο αναφορά στη μειοψηφία του συνδυασμού χωρίς το αιτιολογικό, γιατί όμως;

Θεωρώ σημαντικό να αναφέρω πρώτα πως στην εν λόγω τροποποίηση υπάρχει το ποσό των 250.000,00 ευρώ, ως επιχορήγηση του Δήμου προς την Κοινωφελή Επιχείρηση, με σκοπό να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα που έχει η επιχείριση αλλά κυρίως, να πληρωθεί μεγάλο μέρος των μισθών των υπαλλήλων στους Βρεφικούς Σταθμούς.

Αυτήν ακριβώς την επιχορήγηση του Δήμου προς την Κοινωφελή η παράταξη της κ. Σπύρου δεν την ψήφισε, προφανώς από αμηχανία γιατί η Δημοτική Αρχή παραμένει συνεπής στο συμμάζεμα των οικονομικών. Αυτή τους τη μειοψηφία είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες της Καστοριάς αλλά κυρίως οι υπάλληλοι της Κοινωφελούς.

Και ας έρθουμε και στο προκείμενο της καταγγελίας προς το πρόσωπό μου από την κ. Σπύρου. Αφού πρώτα την παραπέμψω στα χθεσινά ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης όπου επανειλημμένα ζήτησα τη μειοψηφία της παράταξης και δεν κατατέθηκε, στο τέλος της συνεδρίασης και πάλι στα ηχογραφημένα πρακτικά υπάρχει η εκ νέου έκκληση μου ώστε νωρίς το πρωί να υπάρχει κατατεθειμένη στο προεδρείο η μειοψηφία, διότι διαφορετικά η απόφαση δεν θα τη συμπεριλαμβάνει.

Η απόφαση αναρτήθηκε καθυστερημένα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, γιατί οι συνεχόμενες προσπάθειες επικοινωνίας με την κ. Σπύρου ήταν ατελέσφορες. Αν νομίζει η κ. Σπύρου ότι μπορεί να καθυστερεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την εν γένει λειτουργία του Δήμου να την πληροφορήσω ότι στα πλαίσια που μου δίνει ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας δεν θα το επιτρέψω.

Η καθυστέρηση αποστολής της μειοψηφίας για μια – δύο μέρες όπως μας είπε θα μπορούσε να είχε καθυστερήσεις εβδομάδων στην πληρωμή των υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εκτός αν αυτός ήταν ο πραγματικός της στόχος.

Κίμων Μηταλίδης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος2/9/20

  Αυτός ο Πρόεδρος πολύ συμπαθητικός είναι, καλοκαρδος, συνετός, προς, μετροεπης και ευγενικός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/9/20

  Να έχεις Ειδικούς Συνεργάτες Νομικούς και Οικονομολόγους, και να πλερώνεις εξωτερικά γραφεία, αξία ανεκτίμητη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/9/20

  Εντωμεταξύ, οι πολλοί "ειδικοί", και "ειδικές", σύμβουλοι του Δημάρχου πληρώνονται κανονικά, είτε ως "ειδικοί-ές", είτε ως εξειδικευμένοι-ες"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/9/20

   Μπήκε σειρά όμως στα οικονομικά του Δήμου, χαλάλι η αύξηση 40% των τελών

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/20

   Η πρωινή '' εξειδίκευση'' είναι η καλύτερη...

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος2/9/20

  Ο σύμβουλος του συμβούλου, τι γίνεται ρε παιδιά, σκορπάει χρήματα στον αέρα σε υπηρεσίες εκτός νομού πάλι; Έτσι στηρίζει Καστοριά; Από την τσέπη του βγαίνουν μήπως! Ποιοι είναι αυτοί οι συμβουλάτορες όλοι και γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη με όλα όσα ακούμε, βλέπουμε και γίνονται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/9/20

   Ο φίλος του συμβούλου, αγορασε και αυτοκίνητο, δεν κυκλοφορεί πλέον με το μαύρο Smart

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ