29.9.20

Άγιον Όρος 19-21 Σεπτεμβρίου 2020

■ 21.9.2020: Τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους που τέθηκε ήδη σε καραντίνα. Ένας μοναχός σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί και σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και δύο κρούσματα σε σκήτη (Λακοσκήτη). Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθωνα και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

■  20.9.2020; «Ιερά αγρυπνία για την μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε στην Ιερά Νέα Σκήτη Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Αγρυπνία στο Κυριακό της Νέας Σκήτης χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ» ανακοίνωσε  το "Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ορθοδοξία ". 

■  19.9.2020: Γεώγιος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: «Φάροι Ορθοδοξίας τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, σκαρφαλωμένα, στολίζουν τις εξάρσεις και τις απολήξεις του Άθωνα, προεκτείνοντας την ομορφιά του τοπίου με την προσθήκη αδιάλειπτης ζωντανής ιστορίας αιώνων ασκήσεως και προσευχής. Στις διαδρομές του προσκυνήματος μας συναντήσαμε Αγίους ανθρώπους, σπάνιας ομορφιάς τοπία με βαριά πολιτισμική κληρονομιά που συνθέτουν το Βυζαντινό απόθεμα της Ορθοδοξίας, στη χερσόνησο του Αγίου Όρους του Άθωνα, στο περιβόλι της Παναγίας μας! Το βαθύτερο βίωμα του, αναζωογονεί και νοηματοδοτεί τη ζωή μας. Της δίνει αληθινό περιεχόμενο και αποστολή. Δύσκολη μα όμορφη και ανηφορική, ανθρώπινη και θεϊκή!».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1047

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ