29.9.20

Ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων δήμων νομού Καστοριάς

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Καθημερινότητας του δήμου Καστοριάς, κ. Λιάμης, μας έδειξε από την αρχή το πρόσωπό του, καθώς από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, επιτέθηκε φραστικά και με χυδαίο τρόπο στον πρόεδρο του συλλόγου, δηλώνοντας  ότι «γράφει στα... του  τον εκπρόσωπο των εργαζομένων».

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζόμενων (στελεχών και μη της διεύθυνσης), που απλώς δεν τους “γουστάρει”. Οι φωνές, οι ύβρεις, και οι απειλές, ανήκουν στο καθημερινό “ρεπερτόριο” του αντιδημάρχου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
 • Απαξίωση του ρόλου του διευθυντή και των προϊσταμένων τμημάτων της διεύθυνσης Καθαριότητας και κατάργηση της διοικητικής ιεραρχίας («εγώ κάνω κουμάντο εδώ…»)
 • Παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας (παράνομη ανάθεση καθηκόντων σε εργαζόμενους που δεν έχουν την κατάλληλη ειδικότητα ή τα κατάλληλα προσόντα) και καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας. 
 • Αλόγιστη χρήση των μέσων και του εξοπλισμού του αμαξοστασίου, από τον ίδιο και τους «περί αυτόν», αδιαφορώντας για τη σωστή, ασφαλή και νόμιμη χρήση τους. 
 • Παρεμβάσεις στο περιβάλλον, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις. 
 • Προνομιακή μεταχείριση προς συγκεκριμένους εργαζόμενους και δημιουργία ομάδων (αρεστών και μη) και κλίματος τρομοκρατίας, εντός της υπηρεσίας. 
 • Καθημερινές άσχημες και αγενείς συμπεριφορές προς εργαζόμενους.
Οι παραστάσεις μας προς τον δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, πάμπολλες χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Καλούμε το δήμαρχο να επαναφέρει στην τάξη τον αντιδήμαρχο και επιφυλασσόμαστε, για την άσκηση από την πλευρά μας, κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Το  διοικητικό συμβούλιο 
του συλλόγου υπαλλήλων δήμων νομού Καστοριάς

Σχετικά:

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος29/9/20

  Άπαπα γίνονται τέτοια πράγματα στο Δήμο Καστοριάς.... Αποκλείεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ