31.10.20

Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Λυών - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιερέας



Ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης 
δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στομάχι 
την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του.

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την ελληνική εκκλησία στη Λυών το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία, έχει τραυματιστεί στην κοιλιά από σφαίρες κυνηγετικού όπλου και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει, όμως λίγες ώρες αργότερα, μετά από καταθέσεις μαρτύρων,  ένας ύποπτος συνελήφθη.

Ο ιερέας δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από κινητές μονάδες υγείας, καθώς φέρει βαριά τραύματα και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί.

Η ελληνική κοινότητα της Λυών και η γύρω περιοχή ιδρύθηκε το 1929 από Έλληνες από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία. Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού ξεκίνησε να κτίζεται το 1947 και ολοκληρώθηκε το 1949.



Ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της Λυών. 


O αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».




Σχετικά:

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/11/20

    Ήταν αναμενόμενο αφού και οι τρείς ασιατικές θρησκείες έχουν πηγάσει από την ίδια εβραική μήτρα και είναι υπεύθυνες για τόσα δεινά...

    Σαρκοφάγος Σκώληξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/11/20

      Γιάννη εσύ υπογράφεις έτσι;;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/20

    Όχι,αν αναφέρεσαι σε εμένα. Εγώ είμαι μονάχα ένας ταπεινός και φτωχός σκώληκας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/20

    Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος βιάστηκε να ενοχοποιήσει του μουσουλμάνους για αυτήν την πράξη χωρίς να πληροφορηθεί. Φυσικά υπάρχουν μουσουλμάνοι κάφροι αλλά δεν φταίνε για όλα τα εγκλήματα του κόσμου. Φυσικά o παναγιωτάτος βλέπει παντού μουσουλμάνους τρομοκράτες. Αρμόζει στο επαγγελμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/11/20

    Ωραίος ο πάτερ, 30άρα ρωσίδα ξηγιώταν, μόνο που υποτίμησε τον άγριο από την Γεωργία. Από ότι φαίνεται δεν έπαιρνε και πολύ στα σοβαρά τις 10 εντολές, αλλά ποιός τις παιρνει; Καλά να είναι. Και αυτός θνητός είναι, έχει ανάγκες ο άνθρωπος όπως όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/11/20

      Να δεις τι ανάγκες έχουν εδώ στην Καστοριά!

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ