21.1.21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 21.1.21 | 1064

2020 - 2021


Κι αν η Καστοριά έχει την ανάγκη, επειγόντως, για ένα έτοιμο από χθες, πιο συγκεκριμένo master-plan για την επιβίωσή της στην μετά covid εποχή, και τον πόθο για τον σχηματισμό μιας προοπτικής αλλά και ελπίδας, η σκληρή πραγματικότητα δείχνει ότι δεν εκπονήθηκε τίποτε. Δεν τέθηκαν στόχοι. Το μόνο που έγινε είναι η πανάκριβη και σπάταλη αυτοδιαφήμιση του Δήμου Καστοριάς, ότι το 2022 θα γλεντάμε όλοι στα καρναβάλια. Διαβάζουν καλό φλυτζάνι φαίνεται.

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ:
Kαστοριά: Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής
Η Καστοριά είναι πόλη με βαθύ ιστορικό υπόβαθρο από την εποχή του Tito Livius ο οποίος την αναφέρει ως Celetrum.

ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Χωροταξικοί απολογισμοί
Ένα νέο χωροταξικό νομοσχέδιο, σημαντικό για την ποιότητα του χώρου που ζούμε, ψηφίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2020. Η ανάγνωση της πολεοδομικής μας νομοθεσίας θυμίζει τους δώδεκα άθλους του Αστερίξ.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Κι όμως, οι σκοτεινοί τύποι του διαδικτύου, αποκαλούν τους πάντες που κρίνουν την δημοτική αρχή του κ. Κορεντσίδη, ως «γενίτσαρους»!  Προκαλώντας στους πολίτες τον φόβο του διασυρμού, αν τυχόν και εκφράσουν δημοσίως την άποψή τους.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η ηττημένη Ελλάδα σε Διερευνητικές 
ακρωτηριασμού μέσω Χάγης
Οι Διερευνητικές μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, στις 25 Ιανουαρίου, 2021, αποτελούν πιστοποίηση της μακροχρόνιας ήττας που υπέστη η χώρας μας από την Τουρκία.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Scripta manent ή scripta volant στην Καστοριά;
Η γραφή είναι βάσανο, μα το επιλέγεις. Κι αν οι ούτε καν αναγνώστες μόνο τη ροπή για προβολή διακρίνουν σαν κίνητρο, εμείς που γράφουμε ξέρουμε πως αυτός δεν είναι λόγος να μπεις στην απαιτητική διαδικασία της γραφής.

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:
Γαλλικές εκδόσεις
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που θα αμφισβητούσε πως η Γαλλία είναι μια χώρα με μακρά λογοτεχνική παράδοση και στον πεζό και τον ποιητικό λόγο.

ΟΔΟΣ:
Η ελευθερία του λόγου και ο καταχθόνιος κόσμος
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το ετήσιο αφιέρωμα της ΟΔΟΥ στα Πρόσωπα του 2020, στάθηκε η αφορμή. Αποδείχθηκε η θρυαλλίδα για την έκρηξη των fake προφίλ στο διαδίκτυο.

-Μνήμες εδεσματολογίου

-8 εκ. ευρώ για νέα έργα για την Π.Ε. Καστοριάς 

-Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση

-ΟΔΟΣ: Η απάντηση

-Είπαν: Κ. Μηταλίδης

κι άλλα...

Πέμπτη 21.1.21 | 1064

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/1/21

    Κατά τον ίδιο τρόπο αξιοποιεί τον Στυλιανό Φουληρά της προηγούμενης δημοτικής αρχής (για την οποία εκφράστηκε όπως κανείς άλλος δήμαρχος για τους προκατόχους του) χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του!! τα όσα του καταμαρτυρούσε ο άμεσος συνεργάτης του κ Π. Τόσκος για την θητεία του στην ΔΕΥΑΚ!!

    Αξιοποιεί τον κ Σάκη Ρήμο αναγνωρίζοντας την συμβολή και σθεναρή στάση του στην απόλυση των νηπιαγωγών του βοηθητικού προσωπικού καθώς και το κλείσιμο των δομών των παιδικών σταθμών;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/1/21

      Μπορεί καποιος να μας πει τί ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα έχουν να παρουσιάσουν ο νέοι αντιδήμαρχοι; Διάβασα κάτι για γουναράδες και αγρότες. Είναι αλήθεια αυτό;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/1/21

    Διατήρησε τον κ Άκη Λιάμη στην καθαριότητα θεωρώντας τον “επιτυχημένο” χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις καταγγελίες του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων του νομού, ίσως λόγω των πεθερικών του, προσώπων που είναι δημοτικοί υπάλληλοι, αξιολογώντας παράλληλα “τις τακτοποιήσεις” στον χώρο ευθύνης του… Αποτέλεσμα της απόφασης του αυτής ως ντόμινο υπήρξε η διατήρηση του Διονύση Λίτσκα βασικό στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής (για την οποία εκφράστηκε όπως κανείς άλλος δήμαρχος για τους προκατόχους του) στην θέση του, δηλώνοντας έτσι προσχηματικά και την εκτίμηση του στους… “νονούς και υποστηρικτές του”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/1/21

    Παλαιότερα οι δηλώσεις του κ δημάρχου συνοδεύονταν από ενθουσιώδη σχόλια των στελεχών και ευνοημένων από την διοίκηση του. Κάθε δήλωση του ήταν και ένας νέος θρίαμβος. Εδώ και αρκετό καιρό οι αποφάσεις του συνοδεύονται από ένα ηχηρό σιωπητήριο των συνεργατών και των φίλων του. Και είναι απολύτως λογικό. Όταν δεν τραβά η ομάδα, αλλάζεις τον προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/1/21

    Απόλυτα μονότονος, άχρωμος, προβλέψιμος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους. Γνωρίζαμε τι θα πει και πώς θα το πει. Ίδιες εκφράσεις ίδιες αποφάσεις και κυρίως αναμενόμενο το περιεχόμενο των όσων είπε.

    Απομάκρυνε θεωρώντας “αποτυχημένους” τους Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο, Όλγα Θεοχάρη, Χρήστο Μουρατίδη οι οποίοι με χαμηλούς τόνους, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες στις θέσεις που είχαν αναλάβει τον χρόνο που πέρασε και όσο τους επιτράπηκε από το διευθυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ