15.2.21

ΟΔΟΣ: Κέντρα Εξυπηρέτησης;


ΚΕΠ Καστοριάς | Διοικητήριο | ΟΔΟΣ εφημερίδα


Για δυσμενή μεταχείριση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Καστοριάς, που θυμίζει... καψόνι διαμαρτυρήθηκε αναγνώστρια της εφημερίδας που ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η εμπειρία που αφορά την ίδια και τον υπέργηρο στενό συγγενή της. Με αποτέλεσμα αντί το Κέντρο να είναι Εξυπηρέτησης, να γίνεται ταλαιπωρίας των Πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ενώ οι υπάλληλοι του ΚΕΠ κάθονται καλά προφυλαγμένοι λόγω κορωνοϊού μέσα στα γραφεία τους, αποκλείοντας την είσοδο στους πολίτες που συναλλάσσονται με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να κάθονται σε στίχο (στην ουρά) έξω από το κτήριο (με επικοινωνία μέσω παραθύρου) και να προκαλείται συνωστισμός, αρνούνταν την εξυπηρέτηση 96χρονου μέσω της συγγενούς του, για μια απλή υπόθεση συμμετοχής σε κλήρωση Βιβλίων και Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για το 2020, απαιτώντας την φυσική παρουσία του υπερηλικιωμένου ανθρώπου στην... ουρά. Αν και ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δεν χρειαζόταν παρά μόνο να τον δουν.

Η απαίτηση αυτή προκάλεσε απορίες και το αίσθημα αδικίας των συγγενών, που επειδή άλλαξε το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Καστοριάς και δεν λειτουργεί το απόγευμα, έπρεπε να χάνουν ώρες από την δική τους εργασία για να ικανοποιήσουν τα κάπως υπερβολικά για την συγκυρία του κορωνοϊού, που απαιτούσαν στο ΚΕΠ.

Ώστε δικαιολογημένα να προκύπτει το ερώτημα, εάν είναι εκτός από σωστό και τυπικά ορθό, πραγματικά δίκαιο να απαιτούν τους υπερηλικιωμένους ή μια αδικαιολόγητη υπερβολή; 

Μήπως τελικά είναι προτιμότερο να μεταβαίνουν οι υπάλληλοι του ΚΕΠ στην κατοικία των ενδιαφερόμενων πολιτών; Για να σταματήσει μια κατάσταση που δεν οδηγεί στην εξυπηρέτηση, αλλά την δοκιμασία των πολιτών;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1040.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/2/21

    Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πρέπει να αξιολογούνται και να υπάρχει στέρηση μισθού σε τέτοιες περιπτώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/2/21

    Ας απαντήσει ο Γιάνης για τη συμπεριφορά των ΚΕΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/21

    Χωρίς να δικαιολογώ τα ΚΕΠ,96 χρονών και μεσούντος του ιού θέλει να πάει διακοπές κοινωνικού τουρισμού....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/21

      Κλήρωση βιβλίων γράφει... Δεν ξέρεις να διαβάζεις.;;; Ο Φίλιππας σε διόρισε.;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/21

      Ο Φίλιππας ποιός είναι τώρα...;;!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/2/21

    Από προσωπική εμπειρία, θα ήθελα να πω ότι είναι άδικο να κατηγορηθούν οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ΚΕΠ συλλήβδην. Όπως μου έτυχε αγενεστατη και χωρίς διάθεση εξυπηρέτησης υπάλληλος, η οποία μάλιστα δεν φορούσε σωστά την μάσκα της, αλλά μου έτυχε και ευγενέστατη και εξυπηρετικοτατη υπάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/21

      Η συγκεκριμένη κατηγορήθηκε...που νομίζει πως κάποια είναι... Αλλά μάλλον δεν τους ελέγχουν από το Δημαρχείο ως έπρεπε...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ