11.2.21

Συνάντηση για το καθεστώς του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής



Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρυσταλλοπηγής κ. Βασίλειος Νίτσας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορεστείων κ.Τρύφωνας Σαραμπίνας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από το κλείσιμο του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάσθηκαν οι επιπτώσεις που προκύπτουν από την απαγόρευση εισόδου προσώπων και διέλευσης φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, στο πλαίσιο των μέτρων που εφάρμοσε η πολιτεία από της 20 Νοεμβρίου 2020 για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Ο κ. Σαββόπουλος ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και στη σχετική επιστολή που έχει σταλεί προς τον υφυπουργό και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τον διοικητή ΑΑΔΕ και τον ΕΟΔΥ, θέτοντας τα προβλήματα που δημιουργεί για την περιοχή το κλείσιμο του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, ζητώντας την λήψη ειδικών μέτρων που να επιτρέπει τη διέλευση προσώπων και φορτηγών, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών κανόνων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αποφασίστηκε ότι είναι απαραίτητο να γίνει νέος κύκλος επαφών και να ζητηθεί εκ νέου από τα συναρμόδια υπουργεία η άρση της απαγόρευσης και η εφαρμογή παρόμοιων μέτρων όπως αυτά που ισχύουν και στα υπόλοιπα χερσαία συνοριακά σημεία ελέγχου του ελλαδικού χώρου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/2/21

    Αυτά να τα πούν στην Αλβανική πλευρά που χορηγούσε πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά...

    Έρρωσθε οι μη σκιπιταραίοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ