12.5.21

ΟΔΟΣ: «Σύμβουλοι»


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς

Σε συνέχεια των όσων σχολιάζονται στο κύριο άρθρο του σημερινού φύλλου ["εδώ"], αλλά και σε συνάφεια με όσα αποκαλύπτονται για τις μάλλον προβληματικές σχέσεις και την γνώμη του ίδιου του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για τους δημοτικούς υπαλλήλους, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό είτε όχι, είτε συνδέονται με σχέση ιδιωτικού δικαίου και μετά τον σάλο που αποκαλύφθηκε αλλά συγκαλύφθηκε από την βουδιστική σιωπή των περισσότερων MME της Καστοριάς, ένα ακόμη γεγονός ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της δημόσιας εικόνας της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής που συγκέντρωσε τριγύρω της, τους/τις περισσότερους/περισσότερες συμβούλους οι οποίοι και στρογγυλοκάθησαν στον τράχηλο της Καστοριάς για να μην κάνουν τελικά τίποτε ορατό, η νέα ακόμη τότε δημοτική αρχή γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε έμμεσες απολύσεις, δηλαδή μη ανανεώσεις συμβάσεων εργαζόμενων σε παιδικούς σταθμούς. 

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τότε, ο δήμαρχος Καστοριάς, απαντώντας στην καταγγελία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις εννέα εργαζομένων των παιδικών σταθμών που είχαν προσληφθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του "Προγράμματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" του ΕΣΠΑ, θεωρήθηκε πώς ούτε λίγο ούτε πολύ, συμπεριφέρεται στον δήμο σαν «σε επιχείρησή του». Η μεθοδολογία που προτιμήθηκε ήταν τελικά οι συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών και η κατάργηση άλλων. 

Οι εννέα, που ουσιαστικά απολύθηκαν, προσέφυγαν στα δικαστήρια και τελικά σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΔΟΥ δικαιώθηκαν οι 7, με τον Δήμο να υποχρεώνεται να τους αποζημιώσει χρηματικά και να τους αποκαταστήσει.

Το μάρμαρο το πληρώνει για μια ακόμη φορά ο λαός της Καστοριάς, που εύλογα απορεί για την απόδοση των φανερών ή όχι συμβούλων του Δήμου Καστοριάς. 

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καστοριάς είναι μια ακόμη αφορμή για σοβαρό προβληματισμό στο εσωτερικό της δημοτικής πλειοψηφίας. 

Να αλλάξουν ρότα όσο ακόμη είναι καιρός. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1048


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/5/21

    Θετικός στον κορονοϊό και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος. Μυαλό δε βάζουμε! Η "Σχολή Δημάρχου-Μητροπολίτη", φαίνεται να 'χει επιτυχία. Περαστικά να είναι μόνο. Ευχόμαστε ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/21

      Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει την τύχη του πνευματικού του πατέρα. Εκτός αν επιθυμεί την καλή αντάμωση όπως έλεγε κάποτε o αντιπρόσωπος της μητρόπολης. Όμως δεν πιστεύω ότι σκέφτεται έτσι.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/5/21

    Ο Δήμαρχος Γιανης, του οποίου η πρώτη απόφαση ως νέα Δημοτική αρχή ήταν η απόλυση εννέα εργαζομένων των παιδικών σταθμών, βγήκε την Πρωτομαγιά, με περίσσιο θράσος, να μιλήσει για τα κεκτημένα των εργατών ... ΕΛΕΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/5/21

      Κρατούσε και λουλούδια; [....]

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/5/21

      Για την [....] ΔΕ Διοικητικού της γραμματείας του Ν.Π. στο οποίο ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί που της έχουν δώσει εξουσία και αέρα να [....] στους υπαλλήλους εδώ και χρόνια σαν να είναι [....] της τι κάνει ο κύριος Ρήμος; Θα της ζητήσει τώρα να βάλει από την τσέπη [....] τις αποζημιώσεις που αξιώθηκαν οι εργαζόμενοι ή είναι μόνο ικανή να [....] [....] Δήμαρχο για απολύσεις και πως αυτές ήταν νόμιμες; Λέμε πολλές φορές ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι και ισχύει, αλλά και τα λέπια αν δεν τα αφαιρέσεις το ψάρι δεν τρώγεται. Τ[....] [....] της [....] ώρας που έχουν αναγάγει τις προσβολές και το εργασιακό μπούλινγκ σε καθημερινότητα και πληρώνονται από τους φόρους μας σπίτι τους, χθες.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/5/21

    Ο περιφερειάρχης μαζί με το επιτελείο του επισκέφθηκε το Άργος και συμμετείχε σε συνάντηση και με άλλους υπηρεσιακούς φορείς και ενημερώθηκε για την πορεία έργων, μελετών και απορρόφησης ευρωπαικών κονδυλίων για άμεσα μελλοντικά προγράμματα!!!
    Γιάνηηηη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτονόητη επισήμανση:

    Η ΟΔΟΣ διευκρινίζει ότι σε καμμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφωνεί απαραίτητα ούτε με την φρασεολογία, ούτε με την βασιμότητα πραγματικών ισχυρισμών που περιλαμβάνουν τα σχόλια που δημοσιεύονται.

    Καλεί τους αναγνώστες σε επιφυλακτική ανάγνωσή τους και για έλεγχο των σχολίων που δεν πρέπει να εκλαμβάνονται όλα ως αληθή.

    Η ΟΔΟΣ προσπαθεί να περιορίσει μόνο τυχόν εξώφθαλμα εξυβριστικές ή συκοφαντικές αναφορές στα σχόλια που αναρτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ