7.6.12

ΟΔΟΣ: Συναδελφικά


ΟΔΟΣ 636 / 5.4.2012

 Ενώ εξελίσσεται η έρευνα της λαθρανασκαφής


Ενέργεια αντιπερισπασμού ή όχι, αυτό αργά ή γρήγορα, με κάποιο τρόπο προφανώς θα διελευκανθεί. Ανεξάρτητα πάντως απ’ αυτό και σε κάθε περίπτωση, αποτελεί είδηση το ότι ο αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Αλέξανδρος Τσαϊρίδης, το όνομα του οποίου συζητήθηκε όταν αποκαλύφθηκε η λαθρανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού, έχει υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του φύλακα του Μουσείου αλλά και του αυτόπτη μάρτυρα-ιδιώτη.

Θα αναμενόταν από τον Δήμο Καστοριάς να συνδράμει στις έρευνες που διεξάγονται -καθ’ ότι η παρουσία μηχανημάτων του Δήμου στον χώρο της λαθρανασκαφής μοιραία τον εμπλέκει. Αντ’ αυτού ο Δήμος, και συγκεκριμένα η πλειοψηφία, πέταξε το μπαλάκι στην δικαστική έρευνα. Έστω κι’ έτσι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αντέδρασε με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξενείται ακόμη από το ότι εμφανίζεται και άλλος αντιδήμαρχος στο προσκήνιο, ο οποίος για να επιβεβαιώσει τον συνάδελφό του φέρεται να ισχυρίζεται ότι τις κρίσιμες ώρες έπινε μαζί του καφέ (!).

Ιστορίες παλιές και εξηγήσεις που παραπέμπουν ή όχι στο παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα, ακόμη και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που προηγήθηκαν, κανείς αντιδήμαρχος δεν παρενέβη να «βάλει τα πράγματα στην θέση τους» και να ισχυρισθεί ότι έπινε καφέ αμέριμνος, όπως τώρα. Εννοείται ότι ταυτόχρονα εξελίσσεται η έρευνα της λαθρανασκαφής, η έκβαση της οποίας σε περίπτωση άσκησης ποινικών διώξεων αναμένεται με ενδιαφέρον.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Απριλίου 2012, αρ. φύλλου 636


Σχετικά κείμενα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ