18.6.12

ΟΔΟΣ: Για την... «ομορφιά και την υγεία»!



Με μια σειρά άστοχων ενεργειών –από υπερβάλλοντα ζήλο- φαίνεται να προέβη στα πρώτα μόλις βήματά του ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Τσαρσί». Με δελτίο τύπου που διένειμε κατά βούληση, αυτό-αναγορεύεται σε εκπρόσωπο των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της Καστοριάς -κάτι που είναι αυθαίρετο αφού δεν είναι παρά μόνο ο εκπρόσωπος του εαυτού του και πιο συγκεκριμένα της νομικής του προσωπικότητας.

Επιπλέον παρά την επωνυμία του που το περιορίζει στα γεωγραφικά όρια του «Τσαρσί», το σωματείο επιχειρεί να διακτινισθεί ως την πλατεία Δαβάκη, ενώ ήδη ανήγγειλε ότι εκτοξεύθηκε ως (περίπου) τον Σταυρό στα όρια των αλλοτινών περιοχών Εβραΐδας και Ταμπαχανέ.

Έστω κι’ αν όλα αυτά οφείλονται στον υπερβάλλοντα ζήλο, ωστόσο δεν δικαιολογείται η ενέργειά του, να «ασπρίσει» με ασβέστη για την «ομορφιά και την υγεία» (!) όπως αναφέρεται στον δελτίο τύπου με τον τίτλο… «Καλλωπισμός της περιοχής», τμήματα της οδού Μητροπόλεως, καθώς και στην οδό Μανωλάκη.

Ελπίζεται ότι θα αλλάξει ρότα το κάπως απότομο για αρχή σωματείο και ότι ίσως θα χρειαστεί μια δεύτερη σκέψη, όχι μόνο για το πόσο «πολιτιστική» δράση είναι το ασβέστωμα μιας αμιγώς αστικής -από αιώνες τώρα- κατοικημένης περιοχής, αλλά και το πόσο «καλλωπίζεται» όταν μετατρέπεται χωρίς λόγο σε σκηνικό για μια ακόμη εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό».

Δεν μπορεί να είναι  αυτό το όραμα για την Καστοριά και την διάσωση του ιστορικού της κέντρου; Το έρημο πλην όμως πτωχό, υγιές και καλλωπισμένο με ασβέστη τοπίο;


Φωτό: Η οδός Μητροπόλεως (Τσαρσί) της Καστοριάς - συλλόγου "Το Τσαρσί"
  Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Απριλίου 2012, αρ. φύλλου 637

* * * 
Πολιτιστικός Σύλλογος Tο Τσαρσί
Θέμα: «Καλλωπισμός της περιοχής»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος το ''Τσαρσί'', ο οποίος εκπροσωπεί τους κατοίκους του Ιστορικού κέντρου της πόλης της Καστοριάς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, ξεκίνησε το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 τον καλλωπισμό της περιοχής ενόψει των εορτών του Πάσχα. Από την αρχή της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, και έπειτα την οδό Μητροπόλεως έως και την αρχή της οδού Βαλαλά, αλλά και έως το τέρμα της οδού Μανωλάκη (Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς), μέλη του συλλόγου άσπρισαν με ασβέστη (για την υγεία και την ομορφιά) τα κράσπεδα δεξιά και αριστερά των πιο πάνω, καθώς και όλα τα σκαλοπάτια τα οποία βρίσκονται στις παρόδους των ίδιων δρόμων. Παράλληλα προγραμματίζεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο από την αρχή της οδού Μητροπόλεως (πλατεία Δαβάκη). Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου www.totsarsi.gr για να δείτε video και φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη δράση.

Εκ του Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ