20.6.12

ΟΔΟΣ: Κινητικότητα


 Μυστήρια κινητικότητα παρατηρείται (για την ακρίβεια συνεχίζεται) από δημοτικά μηχανήματα, στον αυστηρά αρχαιολογικό (ως προϊστορικό), προαύλιο χώρο του ιστορικού ναού της Αναλήψεως στην περιοχή «Νησί» του Δισπηλιού. Και συγκεκριμένα, σε απόσταση μερικών μόλις μέτρων από το σημείο της λαθρανασκαφής.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του φύλλου της Μεγάλης Πέμπτης της ΟΔΟΥ (φωτό) στο πρωτοσέλιδο άρθρο της οποίας γινόταν σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος, και ώ του θαύματος, την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα (δηλαδή σε ημέρα αυστηρής επίσης αργίας) μηχανήματα απομάκρυναν -χωρίς να ενημερώσουν κανένα για την είσοδο στον χώρο- την χημική τουαλέτα που είχε τοποθετηθεί με φροντίδα του Δήμου Καστοριάς σε μια γωνιά του αρχαιολογικού χώρου, στην περίοδο της περσινής γιορτής της Ανάληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισβολή, τα μηχανήματα έκαναν… «τυχαία» ελιγμούς στο έδαφος ακριβώς πάνω από τον σημείο της λαθρανασκαφής, προκαλώντας καταστροφές και αλλοιώσεις.

Σαν να μην έφθανε αυτό, όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά δύο ημέρες, ο Δήμος Καστοριάς δρομολόγησε την κατασκευή κοντά στο σημείο της λαθρανασκαφής μόνιμων τουαλετών με αποχέτευση στον προαύλιο χώρο, που όμως είναι αρχαιολογικός αλλά χωρίς να έχει εξασφαλίσει την αδειοδότησή του από την αρμόδια Εφορεία. Με αποτέλεσμα όταν αποκαλύφθηκαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια διακόπηκαν οι διαδικασίες.

Δεν μπορεί, κάποια αινιγματική έλξη, Νεράϊδα ή κακή σύμπτωση θα συνδέει τον Δήμο με την περιοχή που κατά τον Δεκέμβριο σημειώθηκε η λαθρανασκαφή, αλλιώς δεν εξηγούνται οι τόσες συμπτώσεις. Αυτό που μοιάζει πιθανό αν όχι βέβαιο, είναι ότι άλλο πράγμα οι λαθρανασκαφές. Και άλλο ο λάκκος, στον οποίο μπορεί να πέσει κάποιος μέσα, αν δεν προσέχει. Προσέχουν στον Δήμο Καστοριάς;


 Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Απριλίου 2012, αρ. φύλλου 639


Σχετικά κείμενα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ