23.6.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




Αγαπητή ΟΔΟΣ

Σαν σε παραλήρημα μου μοιάζει να βρίσκεται η Ελλάδα λίγο πριν αλλά κυρίως αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου.
Δεν ξέρω αν γι’ αυτό ευθύνονται (μόνο) τα αποτελέσματα της κάλπης ή αν αντίθετα για τα αποτελέσματα φταίει η μεγάλη λαμπρή πανσέληνος του περασμένου σαββατόβραδου, που επηρεάζει –λένε- και εξάπτει τα άφρονα και εχέφρονα όντα και πτερόεντα. Ούτε αν όλα αυτά τα γνώριζε ο  γέροντας Παΐσιος ο μοναχός, ο οποίος σύμφωνα με τουλάχιστον μία ημερησία κεντρική εφημερίδα που του αφιερώνει το καθημερινό της πρωτοσέλιδο προβλέπει μόνιμα αύριο, αυτά που έγιναν χθες.
Δεν ξέρω καλά –καλά αν για όλα αυτά τα παράλογα ευθύνεται το ατίθασο του μέσου Έλληνα, και εν τέλει η Ελλάδα την οποία ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής περιέγραψε (εγκαίρως από πολλά χρόνια τώρα και πάντως πολύ πριν τον γέροντα Παΐσιο) όχι σαν απλό, αλλά ως «απέραντο φρενοκομείο». Ούτε αν (ευθύνεται) η ελληνική λεβεντιά και υπερηφάνεια που στο κάτω – κάτω δυνάστη δεν υπομένει πάνω από 400 (500 το maximum) χρόνια, αν είναι κατά προτίμηση οθωμανικός ο ζυγός και δεν είναι τίποτε λατινόφρων Δυτικός.

Για να γίνω σαφέστερος, όλα ξεκίνησαν όταν άκουσα τον κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, να μεταφέρει στο πολυπληθές ακροατήριό του, τις ευχές και τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμηρου Πούτιν (ήδη τσαρεύοντος). Θα σε γελάσω αν έστελνε ευχές και ο Πασών των Ρωσιών. Αλλά για να είμαι ειλικρινής προσποιήθηκα ότι δεν καλο- άκουσα, μιας και όλα αυτά σαν πρακτοριλίκια τα χαρακτήριζαν παλιότερα, ενώ εγώ, από 20 χρόνια τώρα προσπάθησα να ξεχάσω κάθε κακή συνήθεια ή νοοτροπία του παρελθόντος.

Στην συνέχεια, την νύχτα της Κυριακής των Εκλογών (όπως των Βαΐων) μου έκαναν εντύπωση οι υγροί οφθαλμοί του ως χθες αγνού νεοδημοκράτη και συμπαθέστατου -σε εμένα- για άλλους λόγους νεότευκτου πολιτικού αρχηγού κ. Πάνου Καμμένου, που το βράδυ των εκλογών δοσίλογους ανέβαζε και δοσίλογους κατέβαζε τους πρώην. Δεν παίρνω όρκο αν δεν είπε κάτι και για το Γουδί, όπου ως γνωστόν εκτελούνταν παλιά οι κάθε λογής μειοδότες. Σίγουρα ωστόσο πρέπει να πήρε φόρα από το γεγονός ότι ακόμη και στην έως χθες καταπράσινη Δωδεκάνησο, - όπου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του- ήλθε δεύτερο το κόμμα του, σε απόσταση αναπνοής από την Νέα Δημοκρατία που ήλθε πρώτη, βάφοντας πράγματι σε βαθύ γαλάζιο το υπέροχο Αιγαίο.

Κοντά σ’ αυτά προστέθηκε το απίστευτο σκηνικό με τους λυμένους αγκυλωτούς σταυρούς με τα «εγέρθητι» και τις θρίλλερ απειλές «ερχόμαστε» της Χρυσής Αυγής των (όπως και ο Αδόλφος Χίτλερ) κατά παράξενη σύμπτωση κυρίως καστανών ή μελαχροινών εξ Αιτωλίας – μπορεί και Ακαρνανίας- συμπατριωτών μας που ως Άρειοι παριστάνουν τους ανώτερους. Αγνοώντας προφανώς ότι πρώτοι και καλλίτεροι Άρειοι δεν είναι οι Νορβηγοί αλλά οι ίδιοι οι Ινδοί, οι οποίοι δεν λένε «ερχόμαστε» αλλά “Namaste” ( φιλικός χαιρετισμός). Εκτός κι’ αν όλα αυτά ήταν παραλειπόμενα σε στούντιο του Bollywood και τα παρεξήγησα.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά βρέθηκα αντιμέτωπος με την έπαρση, ειρωνεία και το μεγαλείο του Συνασπισμού, του οποίου άκουσα τον επικεφαλής κ. Αλέξη Τσίπρα το απομεσήμερο της π. Τρίτης από την Βουλή σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τον λαό, το έθνος, την Ευρώπη και τον Κόσμο, παρουσιάζοντας τους περίφημους 5 άξονες της διερευνητικής του εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης, να απαιτεί «μέχρι αύριο το πρωϊ» (!) από τους προέδρους της Ν.Δ και του ΠαΣοΚ να στείλουν (sic) επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόϊκα με τις οποίες να δηλώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ, «ρητά και κατηγορηματικά» ότι ανακαλούν τα όσα συμφώνησαν και υπέγραψαν.
Μόνο έτσι – αν κατάλαβα καλά- θα εξιλεωθούν και ίσως γίνει δεκτή η «ανοχή» των δύο κομμάτων τους, αν τελικά σχηματίσει κυβέρνηση ο Συνασπισμός του κ. Αλέξη Τσίπρα.


Με όλα αυτά μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί κάπως. Σαν να μην βρίσκομαι εν Ελλάδι με το καλό το λάδι και τους φιλότιμους πατριώτες Έλληνες που θυσιάζονται πάντα – μα πάντα- για να σωθεί όχι το τομάρι, αλλά η πατρίδα τους (αφού προηγουμένως βεβαίως περάσουν τα 400 με 500 χρόνια που σου έγραψα πιο πριν).
«Δεν είναι δυνατόν σκέφτηκα». Μπορεί από τους χρυσαυγίτες να μην περίμενα κάτι διαφορετικό, αλλά περίμενα να ακούσω διαφορετικά πράγματα από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες αριστερής ανθρωπιάς ή ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες. Περίμενα να προτείνουν για παράδειγμα λύσεις που να σώζουν την Ελλάδα και να εξασφαλίζουν το μέλλον της και όχι αποκλειστικά τα δανεικά κεκτημένα, ούτε τους συνταξιούχους μαϊμού.

Και ακριβώς αντίθετα, μου φάνηκε ότι ξημέρωσα σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Χίτλερ ή στην εξοχή της σοβιετικής Σιβηρίας. Ώσπου άκουσα και τον Αλέξη Τσίπρα και σκέφτηκα ότι δεν μπορεί παρά να είναι κακό όνειρο και απλός εφιάλτης η απαίτησή του να αξιώνει με ύφος ηγεμονικό δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους.
Ιδέες με άρωμα (ή μπόχα) Μακρονήσου (όχι Μακρονησίας) μου φάνηκαν όλα αυτά ή στην καλλίτερη περίπτωση σαν δικαιολογίες παιδιού που δεν θέλει να φάει καθόλου το φαγητό που το ίδιο κλαψούριζε να του αγοράσουν οι γονείς – ψηφοφόροι του. Στο κάτω – κάτω σκέφτηκα, το λέει και το παλιό τραγούδι, πως «πίσω από τις λέξεις» κρύβεται ο Αλέξης.

Γι’ αυτό ρωτώ: μήπως κι’ αυτά τα είχε προβλέψει ο γέρων Παΐσιος και μου το κρύβετε όλοι; Ο πρόεδρος Βλαδίμηρος τι άποψη έχει για τα καθέκαστα; Μαζί με το Γουδί, θα πει κάτι και για το γουδοχέρι ο πρόεδρος Γεώργιος με τα καντήλια και τις εικόνες; Κι’ αν κάποιος – πόσο μάλλον ο κ. Πάνος, είναι καμμένος από τον χυλό, δεν είναι λογικό να φυσάει και το γιαούρτι;

Με εκτίμηση
Ο τακτικός αναγνώστης σου
Α.Λ.

ΥΓ Προτείνω στον κ. Αλέξη Τσίπρα, να απαιτήσει από τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο να αυτοτιμωρηθούν γράφοντας στον πίνακα 1000 φορές (και βάλε) «ανακαλώ» «ανακαλώ» κλπ καθώς και να μείνουν όρθιοι, με σηκωμένο το πόδι –όπως στις σχολικές τιμωρίες του παλιού καιρού- για σωφρονισμό των ιδίων και παραδειγματισμό των υπολοίπων. Την ιδέα με τον χάρακα και το απλωμένο χέρι, την αφήνω να την προτείνει ο ίδιος. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Μαΐου 2012, αρ. φύλλου 641

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ