12.1.13

ΟΔΟΣ: δον Κιχώτης | don Quijote


ΟΔΟΣ 25.10.2013 | 663

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Ετοιμαζόμουν να σου (ξανα)γράψω. Αυτή την φορά για να εκφράσω την διαφωνία μου. Βλέπεις δεν συμφωνώ, ούτε μου φαίνεται πολύ δίκαιη η βιαστική κριτική για τον νέο βουλευτή (από τον ΣυΡιζΑ) Καστοριάς κ. Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. Μάλιστα υποψιάζομαι ότι και εσύ στο βάθος, δεν εκφράζεσαι αυθεντικά μέσα από την συγκεκριμένη κριτική. Και ότι συμφωνείς να του δοθεί περισσότερος χρόνος.

Διότι πράγματι, πιστεύω ότι είναι πολύ βιαστικό να ασκείται κριτική με αυστηρότητα σε ένα νέο πολιτικό, με τον αέρα του αριστερού, τον ενθουσιασμό της νεότητας και το προφίλ του ακτιβιστή (χωρίς σ’ αυτό το δεύτερο να είμαι και τόσο βέβαιος ότι δεν είναι κάτι εντελώς πρόσφατο, και μάλιστα ότι γίνεται για πολιτική σκοπιμότητα). Βλέπεις δεν έχω ιδέα αν ο βουλευτής μας, και πριν εκλεγεί εθνοπατέρας, είχε έμπρακτα -όχι στα λόγια- αντίστοιχες ανησυχίες και ευαισθησίες, ή αν τις απέκτησε τελευταία.

Ούτε γνωρίζω αν στο παρελθόν έστειλε κιβώτια με μπάλες ποδοσφαίρου σε δέμα ταχυδρομικώς ως ανθρωπιστική βοήθεια για τα παιδιά, στην Παλαιστίνη ή στην Μέση Αφρική, ή στην Ινδία, και οπουδήποτε τέλος πάντων υπάρχουν ανθρωπιστικές κρίσεις. Ή αν απέκτησε το χόμπι, τώρα που βρίσκεται σε άδεια διαρκείας από την εργασία του. 

Τι στο καλό, τέλειωσε η ιστορικός χρόνος με την εκλογή του στο αξίωμα του βουλευτή Καστοριάς, ώστε να περιμένουν όλοι να τα αλλάξει όλα σ’ αυτή την τυχερή πόλη και τον νομό μέσα σε μερικούς μόνο μήνες; Όχι βέβαια, δεν τέλειωσε τίποτε. Έτσι δεν είναι;

Εδώ η Καστοριά είχε για περίπου 30 χρόνια τον ίδιο βουλευτή – τον ατέρμονα κ. Φίλιππο Πετσάλνικο εννοώ φυσικά από την μεριά του ΠαΣοΚ, και επτά (7) βουλευτές -αν τους μέτρησα καλά- από το 1974 και ύστερα από την Νέα Δημοκρατία, που όλοι τους, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, συνέβαλλαν στο να αποκτήσει η Καστοριά την σημερινή, περίφημη κατάσταση. Αν μιλάμε για επίπεδο, να μιλάμε.

Οπότε, σκεφτόμουν, δεν χάλασε δα κι’ ο κόσμος αν οι πολίτες της Καστοριάς (ας είναι και χειμώνας) περιμένουν μερικούς μήνες κοινοβουλευτικής δοκιμασίας και εμπειρίας για τον νέο βουλευτή τους. Μέχρι τότε -ξανασκεφτόμουν- τι πειράζει να διαδηλώνει στα ορυχεία της Χαλκιδικής μην έλθουν οι ξένοι επενδυτές-καταπιεστές και εξορύξουν τον όσο χρυσό κρύβουν τα σπλάχνα της; Τι πειράζει κι’ αν ζώνεται το αμπέχονο, το σακίδιο εκστρατείας, άντε και το sleeping bang, και επιβιβάζεται στο φινλανδικό πλοίο «Estelle» από τον λιμένα «Τurku» της Σκανδιναυϊκής χώρας, με προορισμό την μαρτυρική Παλαιστίνη. 

Παρεμπιπτόντως βέβαια (και δεν ξέρω πόσο συμπτωματική είναι αυτή η σημειολογία), το όνομα Turku της παραθαλάσσιας πόλης του Βορρά, αποτελεί πειστήριο των δεσμών αίματος κοινής μογγολικής καταγωγής των Φιλανδών με τους εξ Ανατολάς γείτονές μας, οι οποίοι ως γνωστό είχαν στείλει το προηγούμενο πλοίο για να σπάσει τον στρατιωτικό αποκλεισμό της Γάζας από τις δυνάμεις του Ισραήλ, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και τον θάνατο ακτιβιστών. 

Έτσι, ηρέμησα όταν την περασμένη Κυριακή, τον είδα στην τηλεόραση να επιστρέφει σώος και αβλαβής, άρον-άρον απελαθείς με την πρώτη πτήση (όλα πληρωμένα θαρρώ από το ελληνικό κράτος, δηλαδή εμάς) και πατώντας το πόδι του στην Ελλάδα, να τον υποδέχονται στο el Venizelos (μαζί με τους άλλους συντρόφους του) ως ήρωες που πήγαν - δεν είδαν - και απήλθαν. Το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν και φυγαδεύτηκαν μόνο οι 5 Έλληνες και παράτησαν αιχμάλωτους τους υπόλοιπους, αν και δεν μ’ ακούγεται πολύ σωστό, δεν το σχολιάζω καθόλου. Μου αρκεί που επέστρεψε ο βουλευτής μας. 

Γνωρίζω ότι μπορεί και να μην ευχαριστήσουν ιδιαίτερα πολλούς από τους καλούς φίλους και αναγνώστες σου τα σχόλια μου αυτά, αλλά είμαι βέβαιος ότι μου επιτρέπουν να τα εκφράσω. Διότι τον άκουγα, τον βουλευτή Καστοριάς, να περιγράφει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, με ύφος που δεν περίμενα, ότι αν και γνωστοποίησε την ιδιότητά του στους στρατοκράτες, (προφανώς ότι είναι βουλευτής – για το «Καστοριάς» δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά αν το έλεγε, μάλλον όχι όμως, για να μην χαλάσει τις μεγάλες τουριστικές συμφωνίες που πέτυχε η εδώ πατώ και αλλού βρίσκομαι, από τα πολλά ταξίδια, δημοτική αρχή), ωστόσο τον σταμάτησαν. Και αυτοί οι άθλιοι, που δεν έχουν σέβας στους θεσμούς, τον έσπρωξαν, και με την πίεση του σωσιβίου (!) που είχε ήδη φορέσει πάνω στο σκάφος (!), τον πίεσαν στον λαιμό, τον βουλευτή μας, και τον πόνεσαν. 

Κι’ όλα αυτά για την Παλαιστίνη, την Καστοριά και για τους ιμπεριαλιστές και φονιάδες, που ειδικά στην περίπτωση του Ισραήλ, θα πρέπει να αντιδράσει η διεθνής κοινότητα, όπως συνέστησε στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του ο έτερος σύντροφος και βουλευτής του ίδιου συνασπισμού, που συνόδευε τον δικό μας βουλευτή στο ταξίδι της επιστροφής, και φυγαδεύτηκε άρον-άρον κι’ ο ίδιος, αφήνοντας πίσω τους άλλους αιχμάλωτους. 

Κι’ όλα αυτά επίσης, έστω κι’ αν στο σκάφος επέβαιναν και ισραηλινοί πολίτες, ενώ στην προκυμαία του λιμανιού της παραθαλάσσιας πόλης που οδηγήθηκε η Estelle, διαδήλωναν με πλακάτ υποστήριξης στους ακτιβιστές της κρουαζιέρας, δεκάδες ισραηλινοί πολίτες, γεγονότα που αποδεικνύουν ότι στο Ισραήλ, έστω και με ατέλειες, λειτουργεί η δημοκρατία.

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Εγώ ξέρω ότι όποιος δραστήριος και ανυπότακτος άνθρωπος έχει ελεύθερο και διαθέσιμο χρόνο (όλα τα άλλα προβλήματά του τα έχει λύσει και μαζί και της Καστοριάς), κάνει πράξη το όραμά του να βοηθήσει και τους κατατρεγμένους του υπόλοιπου κόσμου. Οπότε σκέφτηκα, ότι μέρες που είναι, παραμονές της επετείου του ΟΧΙ, που γιορτάζεται η αντιφασιστική και αντιναζιστική αντίσταση του ελληνικού λαού, δεν είναι δα και τόσο κακό να φοράει αμπέχονο τα φουσάτα και παλαιστινιακές μαντήλες ο δικός μας βουλευτής. Ο οποίος έτσι πως τον είδα στη tv, σαν να γύρισε από το μέτωπο της Αλβανίας μου φάνηκε. 

Στο κάτω-κάτω, κι’ αν δεν έχουν ούτε ψωμί, κάποιοι πολίτες του νομού Καστοριάς, μπορούν να βολευτούν με παντεσπάνι, μέχρι όχι μόνο η Μαρία Αντουανέτα (ούτως ειπείν στα φράγκικα η Μαρία Αντωνίου), αλλά και ο αριστερός βουλευτής και εκλεκτός του λαού, ως νέος Δον Κιχώτης, να τελειώσει με κάτι εκκρεμότητες που άφησε εκεί στα διεθνή ύδατα όπου -άκου θράσος- σταμάτησαν την πορεία της βαρκούλας που αρμένιζε, ενώ εδώ ο κόσμος πνίγεται, οι όξω από δω Ισραηλινοί. Αλλά και οπουδήποτε αλλού -πλην της Καστοριάς βεβαίως- κριθεί ότι πρέπει να αναλάβει δράση ο εκλεκτός μας.

Και μιας και είπα πάλι για δαύτους – ξέρεις εσύ τους άπιστους εννοώ, μήπως αγαπητή ΟΔΟΣ δεν είναι σωστό ούτε και δίκαιο, έστω και ως υπαινιγμός η άποψη ότι όταν τους ξεφεύγουν λόγια και γκάφες, σε πολλά ταιριάζουν μερικοί, με τους νοσταλγούς των άκρων και των τελικών λύσεων, που απλά δεν πρόλαβαν να καθαρίσουν μια για πάντα με τους Εβραίους; 

Διότι, πάλι την ίδια Κυριακή ήτανε θαρρώ, που άκουσα με τα ίδια τα αυτιά μου και είδα με τα μάτια μου σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάνοντας ζάπινγκ (καθ’ όσον η παιδεία και κουλτούρα μου δεν μου επιτρέπουν να παραδέχομαι ότι παρακολουθώ ανελλιπώς tv) τον πρόεδρο του ΣυΡιζΑ, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίδοξο πιθανό πρωθυπουργό, να εκφωνεί ομιλία στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του. Αφού πρώτα επευφήμησε και απηύθυνε τα επαναστατικά συγχαρητήριά του στους «ακτιβιστές» και μεταξύ αυτών στον δικό μας βουλευτή, τον βουλευτή της δοξασμένης Αρχόντισσας Καστοριάς μας, για τα κατορθώματα και τα ανδραγαθήματά τους (φαντάσου θάρρος που χρειάστηκε να πλεύσουν στην γαληνεμένη ανατολική Μεσόγειο στο κατάστρωμα για ένα long weekend και να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της επιστροφής), είπε και τα εξής ανεπανάληπτα. Τα οποία αποκλείεται να είναι πατάτες όπως αρχικά νόμισα, αλλά σίγουρα έχουν βαθύτερο νόημα, το οποίο εγώ σαν ευρωλιγούρης της τρόϊκας εσωτερικού, δεν μπορώ να αντιληφθώ.

Είπε δηλαδή ο Αλέξης, ο αρχηγός του βουλευτή μας της Καστοριάς, ότι οι της Χρυσής Αυγής, είναι μεν μάγκες, αλλά τσάμπα μάγκες. Διότι χτυπάνε μόνο τους αδύναμους (δηλαδή τους δύστυχους μετανάστες). Και ότι δεν είδε (ναι αυτό είπε) τους παλικαράδες της Χρυσής Αυγής να «ενοχλούν» (ναι, έτσι είπε για τους ξυλοδαρμούς) κανένα απ’ αυτούς που βγάλανε τα χρήματά τους στο Εξωτερικό. Ώστε προφανώς αν τους έβλεπε να… «ενοχλούν» με 5-10 μώλωπες με φιάλη οξυγόνου, και κανά τέτοιον, τότε θα ήταν πραγματικοί παλικαράδες και γνήσιοι μάγκες και όχι τσάμπα. 

Ναι αυτό είπε, αγαπητή ΟΔΟΣ και εγώ που το παρεξήγησα και πίστεψα ότι είναι ένα φραστικό ατόπημα και ολίσθημα -ένα από τα πολλά του Αλέξη που δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις- είμαι σίγουρα μικρόψυχος πολιτικά και δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω τα υψηλά νοήματα ούτε του Αλέξη, ούτε της άλλης της Μπενανζίρ, κόρης του Μπούτο, αυτή μου θυμίζει η περιβόητος κυρία Ζωή του ΣυΡιζΑ, ούτε του ακτιβιστή βουλευτή μας κυρίου Βαγγέλη. Για τον οποίο απευθύνω έκκληση στον λαό της Καστοριάς να δείξει περισσότερη υπομονή και καρτερία. 

Όπως και συ ΟΔΟΣ, πρέπει να δείξεις την ανωτερότητα σου. Ειδάλλως, ίσως έλθει εδώ να σε απελευθερώσει από τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, άσε που γι’ αυτές ίσως να ευθύνεται αυτός ο Βάγκνερ που έχω την υπόνοια ότι δεν ήταν μόνο Γερμανός, αλλά και Εβραίος. Για δε τα ερωτικά του, δεν παίρνω όρκο. Και δεν βάζω το χέρι στην φωτιά, καθώς είναι και ο Άγιος Πειραιώς που με παρακολουθεί, όπως παρακολουθεί και τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν. 

Ένας πιστός Αναγνώστης σου
και για την αντιγραφή, Ισαάκ, ο γυιος της Σάρας μετά συγχωρήσεως


Υ.Γ. Και μια που σου γράφω, αν μπορεί κανείς να μου απαντήσει είχε υγρασία στο κατάστρωμα; Γιατί αν είχε ίσως θα πρέπει να του πλέξουν κάλτσες και κανά μαλλινάκι στο γραφείο τύπου του ΣυΡιζΑ στην Καστοριά που αντί να παρεμβαίνει για τα προβλήματα του λαού της Καστοριάς, εκδίδει εσχάτως και πολεμικά ανακοινωθέντα για να δικαιολογήσει, τα μάλλον αδικαιολόγητα. Άκου να τους σταματήσουν την (φύγε) Estelle (κρατάω μαχαίρι) στα διεθνή ύδατα! Καλά, δεν έχουν τον Θεό τους αυτοί οι Εβραίοι, αλλά μήπως εκεί στον ΣυΡιζΑ, μήπως λέω, στραβά αρμενίζουν;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Οκτωβρίου 2012, αρ. φύλλου 663

Σχετικά κείμενα:

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/1/13

    Κορυφαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/1/13

    Πάντως το ωραιότερο για τον φέρελπι ακτιβιστή-βουλευτή μας ειπώθηκε στα media χθες από κάποιον δημοσιογράφο: "Το να δηλώνεις α ν α ρ χ ι κ ό ς και να πολιτεύεσαι/εκλέγεσαι βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι σαν να δηλώνεις χορτοφάγος και να ανοίγεις...σουβλατζίδικο"!

    Πρίγκηψ Πιοτρ Κροπότκιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/13

    Με 8.000 ευρώ μηνιαίο μισθό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε Δημοκρατικό πολίτευμα, και μόνιμος υπάλληλος του καπιταλιστικού ΟΤΕ, γίνομαι και εγώ ακτιβιστής και αναρχικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΘΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ12/1/13

    Οι αναρχικοί απορρίπτουν όλες τις μορφές κοινοβουλευτικής πολιτικής δράσης. Τελεία και παύλα. Πώς είναι δυνατόν να δηλώνεις αναρχικός και να εκλέγεσαι σε Κοινοβούλιο;
    Μήπως ο κύριος νομίζει ότι απευθύνεται στην Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και περιχώρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/1/13

    With love from me to you !
    http://www.youtube.com/watch?v=f2b60ffgKag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/1/13

    Όχι και φέρελπις. Δεν προλάβαμε να δούμε και τίποτε, για να ελπίζουμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/1/13

    Πάλι ρεζίλι η Καστοριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/1/13

    Το ότι θεωρεί πολιτιστικά κέντρα τις βίλες Αμαλίας και Mαρία Κάλλας, καταλαβαίνουμε γιατί δεν έχουμε πολιτιστικό κέντρο στην Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως είναι τσάμπα μπάγκας; Πώς ένας αναρχικός δέχθηκε διορισμό στον ΟΤΕ, πληρώνεται από ‘κει, χωρίς να είναι εκεί, όπως γίνεται με τους συνδικαλιστές. Παράλληλα θα πάρει σε μερικά χρόνια και βουλευτική σύνταξη, από κοινοβουλευτική Δημοκρατία. «Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/1/13

    "Αν κοπούν τα βουλευτικά προνόμια, καταργείται η δημοκρατία", δήλωσε ο αναρχικός κ. Διαμαντόπουλος.
    Ουδέν σχόλιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Catwoman στα γεράματα12/1/13

    Μη πτοείσαι Βαγγέλη. Μαζί στον Αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιμόζα η αισχυντηλή12/1/13

    Χάρισμα προσωπικό
    στον κάθε θεωρητικό τέτοιας επανάστασης :

    http://www.youtube.com/watch?v=u2QpP8Z3Uf0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/1/13

    Καταπληκτικό άρθρο! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/1/13

    Θα πρέπει ο κ. Διαμαντόπουλος να ωριμάσει. Δεν είναι παιδί, όσο κι αν συμπεριφέρεται ως τέτοιο. Η Καστοριά δεν έχει ανάγκη από αλληλεγγύη στη Γάζα (αυτό μας έλλειπε!), ούτε στη Χαλκιδική, ούτε φυσικά στον Άρη. Και φυσικά δεν έχει ανάγκη από καραγκιοζλίκια στυλ σούπερμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ