1.7.13

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ: Εορτασμός της Παλιγγενεσίας στην Μελβούρνη




Στις 23 Μαρτίου 2013, δύο μέρες πριν την μεγάλη εορτή της αναγέννησης του Ελληνικού Έθνους, ο μεγάλος καταπράσινος δρόμος της Μελβούρνης St Kilda και η οδός που οδεύει στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, έχει γίνει λαοθάλασσα. Ντυμένη όλη η μαθητιώσα νεολαία στα εθνικά χρώματα άσπρο και μπλε με τις σημαίες κρατώντας τα λάβαρα των σωματείων τους. Μικροί και μεγάλοι είναι εκεί για να δείξουν ότι, αν και μακριά από την πατρίδα -πολλά παιδιά ντυμένα με τις τοπικές ενδυμασίες της καταγωγής τους, αν και δεν έχουν γνωρίσει την πατρίδα των παππούδων ή των γονιών τους, πασχίζουν με αγωνία και υπερηφάνεια να βρεθούν στην παρέλαση.
Όχι! Όχι δεν το κάνουν για να δείξουν ότι είναι δύο φορές Έλληνες, ούτε να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο Έλληνες από άλλους, το κάνουν για να δείξουν ότι είναι δίπλα στην πατρίδα που τόσο την έχουν στερηθεί που σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση.
Το κάνουν οι μεγάλοι γιατί μεταναστεύοντας από την πατρίδα έδωσαν κρυφή υπόσχεση πως μια μέρα θα επιστρέψουν για να την χορτάσουν, γιατί άλλη χώρα σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει, με τα γαλανά νερά και τον γαλανό ουρανό της.
Δεν ξεχνάμε όμως να είμαστε και ευγνώμονες στην θετή μας πατρίδα Αυστραλία, που μας έχει δώσει πάμπολλες ελευθερίες για να γιορτάσουμε όπως εμείς επιθυμούμε την 25 Μαρτίου. Μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τον δικό τους ιερό χώρο, να γιορτάσουμε δίπλα στων δικών τους μνημείο ηρώων.
Ποιος δεν θα ζήλευε τα τμήματα των λυκείων, των γυμνασίων και των δημοτικών σχολείων με τα διάφορα τυμπανοκρούσματα που προέρχονταν από τα πολύ συγχρονισμένα τμήματά τους αποτελούμενα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στην παρέλαση.
Η παρέλαση ξεκίνησε με τους ηλικιωμένους που έχουν υπηρετήσει για πολλά χρόνια την παροικία, τους αστυνομικούς ελληνικής καταγωγής, την Π.Ε.Μ.Β, συλλόγους και πολλές οργανώσεις. Η μπάντα ασταμάτητα έπαιζε  εμβατήρια για να τονώσει τους θεατές και έδινε ρυθμό στα τμήματα που παρέλασαν με τάξη και βηματισμό μπροστά από το πλήθος και τους επισήμους. Ακολούθησε δοξολογία και ομιλίες από τους επίσημους, σε μία καθ’ όλα εορταστική ατμόσφαιρα, που τίμησε την επέτειο της Παλιγγενεσίας του Ελληνικού Έθνους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Μαρτίου 2013, αρ. φύλλου  685

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/7/13

    Όπως ακριβώς γίνεται με τις ομογένειες των μεταναστών από "άλλες χώρες της υφηλίου" στην Ελλάδα...
    Ξεδιπλώνουν τις σημαίες τους και παρελαύνουν ανενόχλητοι!

    φιλίστωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/13

    Πραγματικά Υπερέλληνας ο κύριος Ρεκάρης. Ειλικρινά θαυμάζω τον πατριωτισμό του αναλογιζόμενος τις πίκρες που θα του έχει δώσει αυτό το ανάλγητο ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεωνίδας1/7/13

    Το δόλωμα του φιλίστορος δεν βλέπω να το τσίμπησε κανένας χρυσαύγουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/7/13

    "Υπερέλληνας"!
    (δηλαδή "Ωραίος σαν Σούπερμαν"... για να παραφράσω τον Εγγονόπουλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ