20.7.15

Ισχυρισμοί

Δεκαεννέα τζαμιά σε όλη την επικράτεια, μεταξύ αυτών και το Κουρσουνλού τζαμί στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου της Καστοριάς (περιοχή ΙΚΑ) ζητούν οι Τούρκοι να επαναλειτουργήσουν,  ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος-τουρκολόγος κ. Νίκος Χειλαδάκης σε άρθρο του στο innews, βασιζόμενος σε ειδικό αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman.
«Πρόσφατα διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς» γράφει ο δημοσιογράφος «η απαίτηση της επαναλειτουργίας μιας σειράς τζαμιών που είχαν λειτουργήσει επί οθωμανικής εποχής σαν πρώτο βήμα για τις ανάγκες των μουσουλμάνων απάσης της χώρας. Τα 19 τζαμιά σε πρώτη φάση εξισλαμισμού της χώρας, τα παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμα η τουρκική εφημερίδα Zaman και τα οποία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα έχουν και ιστορική αξία. Ειδικά για την ελληνική πρωτεύουσα οπού ο μουσουλμανικός πληθυσμός πλησιάζει σύμ- φωνα και με τις τουρκικές εκτιμήσεις τους 700.000, συχνά παρουσιάζονται ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές, (πρόσφατη μεγάλη τηλεοπτική παρουσίαση στο τουρκικό κανάλι Kocaeli TV), που καυτηριάζουν την ελληνική στάση να μην δοθεί ξανά στην λειτουργία τον γνωστό «Βοεβόδα τζαμί» στο Μοναστηράκι».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/7/15

    Πριν ένα μήνα περίπου, συνεργείο Τούρκων αποτελούμενο από 7-8 άτομα βρισκόταν στην Καστοριά και φωτογράφιζαν - βιντεοσκοπούσαν το τζαμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ