12.9.20

Αρχιμανδρίτης κατά πάντων για τη χρήση μάσκας μέσα στις εκκλησίες

Mε ένα κείμενο βαθιά σκοταδιστικό, που, σε πολλές περιπτώσεις, θυμίζει ακόμη και μεσαιωνικές αντιλήψεις, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης, αρχιερατικός επίτροπος Αμυνταίου, τάσσεται αναφανδόν κατά της χρήσης μάσκας μέσα στους ιερούς ναούς, ανακαλύπτοντας πραγματικά ευφάνταστα επιχειρήματα και στρεφόμενος συλλήβδην κατά πολιτικών, ΜΜΕ και δημοσιογράφων, αναφέρει το kozanimedia.

Ουσιαστικά, φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει πως όλοι οι ανωτέρω “χρησιμοποίησαν” την πανδημία του κορωνοϊού για να κλείσουν τις εκκλησίες, προκειμένου να τον στρέψουν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, κάνοντας λόγο για “παγκόσμια δικτατορία”, ενώ επιτίθεται και στους λοιμωξιολόγους, αμφισβητώντας, ουσιαστικά, την ίδια την επιστήμη!

Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης, εκτός του ότι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εκπρόσωπος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, είναι παράλληλα και ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ώρα που ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει εξ αρχής ταχθεί υπέρ της χρήσης της μάσκας εντός των ναών, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

«Έκλεισαν τις Εκκλησιές και ζήτησαν από τον λαό να λατρεύουν τον αληθινό Θεό σε άλλο θυσιαστήριο, στην γυάλινη τράπεζα της τηλεοράσεως και του διαδικτύου. Έχρισαν οι πολιτικοί ως "ιερείς" τους λοιμωξιολόγους, τους επέβαλαν συνείδηση του λαού με την διαφήμιση, τους έντυσαν με θρησκευτικό τήβεννο και τους άκουγαν μέρα νύχτα και τους πίστεψαν ως Θεούς και κρεμιόταν από τα χείλη τους περιμένοντας την ώρα που θα μιλήσουν μέσα από την τηλεόραση. Πίστεψε στους πολιτικούς ηγέτες που τον παρέσυραν με φόβο και επιβολή νόμου και υπάκουσε -σε μια Ελλάδα που κανείς δεν μίλησε για μια πάνδημη μετάνοια των Ελλήνων, που σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στις εκτρώσεις, που ζεί μεσα στην μοιχεία και την πορνεία...» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βαθιά ορθόδοξος αρχιμανδρίτης. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1044.

Σχετικά: 

3 σχόλια:

  1. Χρυσόστομος Δέλλας [fb]13/9/20

    Είναι επικίνδυνος ο παπάς για την δημόσια υγεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελος Ζιώγας [fb]13/9/20

    Μαυρίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ