2.11.20

Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου, Θεόκλητος

Στο βίντεο παλαιότερος λόγος του μητροπολίτη

Μητροπολίτης Θεόκλητος: 
«Ο κορωνοϊός δεν με επεσκέφθη στον Άγιο Δημήτριο»

Η είδηση ότι ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος -ένας από τους γνωστότερους κήρυκες της «ανοσίας» πιστών και κληρικών στον κορωνοϊό- βρέθηκε θετικός στον ιό, προκάλεσε "βροχή" σχολίων στα social media και όχι μόνο. 

Λίγα μόλις 24ωρα αφότου συμμετείχε μαζί με άλλους ιεράρχες στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, ο μητροπολίτης θέλησε να διευκρινίσει με δημόσια δήλωσή του ότι δεν κόλλησε κορωνοϊό στον συγκεκριμένο ιερό ναό, ούτε σε κάποιον άλλο λατρευτικό χώρο (σ.σ. δεν διευκρινίζει ωστόσο πού πιστεύει έστω ότι μολύνθηκε).

Και στο ίδιο πλαίσιο καλεί τους «κακεντρεχείς» που έσπευσαν να τον ειρωνευτούν ή να κάνουν black humor, να σεβαστούν τη δύσκολη αυτή στιγμή με την περιπέτεια της υγείας του και να πάψουν να την εκμεταλλεύονται για να βάλλουν κατά της Εκκλησίας και των ιεραρχών (οι οποίοι, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, επιμένουν να αγνοούν επιδεικτικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, αφού ως γνωστόν στην «εκκλησία δεν κολλάει»). 


Στο κέντρο ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος -μεταξύ άλλων- όταν είχε δώσει το «παρών» στο Πρωτοδικείο Κερκύρας, στη δίκη του τοπικού μητροπολίτη Νεκταρίου, για το κάλεσμα περιφρόνησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.



Η δήλωση Θεόκλητου έχει ως εξής:

Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξήρεσε η πανδημία και ο κορoνoιός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία. Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν, και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κορωναιός δεν με επεσκέφθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας. Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμετελλεύωνται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο.


Σχετικά:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/20

    άν ο πάτερ δεν κόλλησε στον οίκο του θεού τότε κόλλησε σε αλλους οίκους όπως οι κοινοί θνητοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/20

    Μην με κολάζεις ευλογημένε βραδυάτικα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/20

    Παγκόσμια πρωτιά. Ο Δέσποτας πάει ΣΙΓΟΥΡΑ για Νόμπελ [....]
    Ξέρει από πού... ΔΕΝ τον κόλλησε...
    Μπορεί άραγε να μας πει πού τον κόλλησε;

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ