27.1.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
Ι. ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

«Καλύτερα να παραιτηθείς καθώς δεν διαθέτεις την πυγμή και την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχει ένας ηγέτης και με αυτή σου την συμπεριφορά ισοπεδώνεις ό,τι έχει μείνει από την ομάδα σου. Δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη και πειθώ σε κανέναν. Μεγάλος χαμένος ο Δήμος Καστοριάς και οι πολίτες του που σε πίστεψαν και σε ψήφισαv.

Κατάλαβα πόσο ακατάλληλος και άχρηστος ήσουν να διοικήσεις αυτό τον τόπο. Πόσο κατώτερος των περιστάσεων εσύ που με την δική σου ανοχή έβαλες και βόλεψες ανθρώπους χωρίς καμιά ευαισθησία για τον τόπο μας. Για αυτή σου την κοροϊδία αν δεν καταφέρει να σε τιμωρήσει ο ίδιος κόσμος που σε εξέλεξε εύχομαι να το κάνει ο ίδιος ο Θεός, και πίστεψέ με οι πρώτοι έσσονται έσχατοι και οι έσχατοι πρώτοι, see you. 

Θα ήθελα, να ενημερώσω τους «μυημένους» αλλογενείς, θιασώτες και προαγωγούς της σλαβικής κουλτούρας εδώ στη Καστοριά, ότι η προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν με ύπουλο τρόπο απέτυχε. Τρελό παρασκήνιο.

Θα τα πούμε σε 2,5 χρόνια…. στο εξής πρέπει να εργαστούμε συστηματικά και με οργάνωση για να αντιμετωπίσουμε τότε τους σύγχρονους δημοτικούς οθωμανούς φεουδάρχες της παρακμής και απραξίας… Η Καστοριά πρέπει επιτέλους να ηγηθεί από ανθρώπους με αξίες, όραμα και πολιτισμό .

Κατάλαβα ότι έχω ένα κάνω με έναν κοινό τσαρλατάνο και απατεώνα. Εμείς, για σένα που σε στηρίξαμε και σε πιστέψαμε, ήμασταν τα πρόβατα, όπως και αποδείχτηκε, να ξέρεις όμως μέσα σε αυτά τα πρόβατα, είχες και έναν λέοντα και στο εξής τα υπόλοιπα πρόβατα που είχες, θα μεταμορφωθούν και αυτά σε λέοντες, θα φροντίσω ο ίδιος προσωπικά...

Είχατε την δυνατότητα και δεν με βοηθήσατε γιατί εκτός από ανίκανοι, είστε και υπέρμαχοι του μηδενισμού. Κοροϊδέψατε όλον τον κόσμο. Τώρα ξέρω ποίοι είστε και τι σχεδιάζετε. Δεν σας έχω καμία ανάγκη. Το νου σας…. θα επιστρέψω πιο ισχυρός…» (*)


* * *

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από τριάντα ημέρες που η συγκεκριμένη στήλη, αναφέρθηκε στους χρόνια υπερτυχερούς, ίδιους και ίδιους αναδόχους των δημοτικών έργων. Μπορεί τις περισσότερες φορές να επωμίζονταν την εκτέλεση του έργου με απευθείας αναθέσεις αλλά υπήρξαν και «κερδισμένες» αναθέσεις έργων «ανεξάρτητων» μεταξύ τους εταιρειών που τελικά δεν ήταν και τόσο διαφορετικές. Από ιδιοκτησιακή άποψη βεβαίως.
 
Υπήρξε αρκετές φορές κοινός παρονομαστής, ο κοινός επίσης ιδιοκτήτης των εμπλεκόμενων εταιρειών. Αλλά εσένα μην σε απασχολούν τέτοια ζητήματα. Ψιλά γράμματα για τους πολίτες της Καστοριάς. Σαφώς, δεν αποτελούν τωρινό δημοτικό «ατόπημα» οι πρακτικές αυτού του είδους. Αλλά αν και η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, πράττει ακριβώς ότι και οι προηγούμενες, παρόλο που εκλέχτηκε με το προφίλ της «αλλαγής σελίδας στην Καστοριά» και λοιπά βαρύγδουπα προεκλογικά συνθήματα, δεν είναι στ’ αλήθεια κάτι το σοβαρό;
 
Κάποιοι εξηγούν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, καθώς πολλοί εκ των εκλεγμένων συμμετείχαν σε προηγούμενες δημοτικές αρχές που διοίκησαν τον τόπο. Έτσι, δικαιολογούν, πώς δεν μπορούν αυτόματα κι ως δια μαγείας να αλλάξουν οι πολιτικές και οι πρακτικές που ακολουθούνται από χρόνια.
 
Απ’ όλο αυτό βέβαια δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι ανάδοχοι των παρελθοντικών δημοτικών αποφάσεων, που όλως τυχαίως παραμένουν οι ίδιοι εδώ και κάποιες τετραετίες. Εντελώς τυχαίο αγαπητή ΟΔΟΣ. Μην πάει το μυαλό του αναγνώστη σε περίεργα ή άλλα σενάρια. Το δημόσιο χρήμα να γυρνάει και όλα φαντάζουν ιδανικά έστω κι αν περιφέρεται στις ίδιες και ίδιες τσέπες.
 
Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι, που υποστηρίζουν την άποψη πως αρκετές από τις αναθέσεις μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κατέληξαν σε ανθρώπους που φαίνεται πως είχαν και δικαστικές εκκρεμότητες για προσωπικά χρέη προς τρίτους. Φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να κατάσχονται οι αποζημιώσεις τους από εκτελεσμένα δημοτικά έργα. «Σανίδα σωτηρίας για πολλούς εκ των αναδόχων» λένε άλλοι πολλοί, και ψάχνω να βρω μια καλή δικαιολογία ώστε να διαφωνήσω μαζί τους, αλλά δεν μπορώ να βρω καμία.
 
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, κατά την προσπάθεια «αποκορωνοποίησης» της Καστοριάς (χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό θέμα κατά την γνώμη μου) συνεργάτες της αντιδημαρχίας Πολιτισμού σκέφτηκαν την δημιουργία διαφημιστικών βίντεο που αφορούσαν την επαναλαμβανόμενη —φτάνοντας στα όρια της κούρασης— τουριστική ανάδειξη της Καστοριάς. Με σκοπό (φυσικά) την προσέλκυση τουριστών. Αυτό φαίνεται πως είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγαλύτερη τους αγωνία. Να γίνουμε όλοι πράκτορες του τουρισμού της Καστοριάς. Σαν να μην έχουμε όλοι οι υπόλοιποι, που δεν ασχολούμαστε με τον τουρισμό, δική μας ζωή, ανάγκες, αγωνίες.
 
Σε ένα από αυτά τα σποτάκια λοιπόν παρατήρησα την χρήση του καραβιού "Ολυμπία" που ανήκει στην δημοτική εταιρεία "Μακεδνός". Από εσένα βέβαια ενημερώθηκα πως και το συγκεκριμένο πλοίο που χρησιμοποιήθηκε για την τουριστική προβολή, δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει κανέναν τουρίστα, ούτε καν δημότη της Καστοριάς, γιατί όπως αναφέρθηκε στο υπ’ αριθμόν 1031 φύλλο της 21ης Μαΐου, «το πλοίο Ολυμπία απαλλοτριώνεται, πωλείται, διατίθεται, προσφέρεται».
 
Γιατί λοιπόν χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο καραβάκι; Σαφώς για να δελεάσει τους υποψήφιους επισκέπτες της πόλης. Τους οποίους, αν γνώριζαν την πραγματικότητα ίσως και θα τους κυρίευε το αίσθημα της απογοήτευσης —αν όχι του θυμού— από την πλάνη που υπέστησαν, βλέποντας το συγκεκριμένο διαφημιστικό για την Καστοριά. Με ένα καραβάκι, που δεν είναι ενταγμένο στην τουριστική υποδομή.
 
Πώς μπορούν να τα παίζουν όλα για όλα στον τουριστικό τομέα διαφημίζοντας fake δράσεις κι αποδράσεις; Μήπως τελικά αυτό που συμβαίνει είναι να ξεπερνά ακόμα και τον ορισμό της "προπαγάνδας" έχοντας φτάσει στο επίπεδο της "Ολυμπίας";
 
Δηλαδή για να καταλάβω αγαπητή ΟΔΟΣ. Μετά το πλοίο "Ορεστειάς" που ήταν από τα πρώτα θύματα της «δημοτικής εξυγίανσης» —άραγε τι απέγινε η πώλησή του, ποτέ δεν μάθαμε— πήρε στ’ αλήθεια σειρά η "Ολυμπία", αφήνοντας ουσιαστικά άδεια την λίμνη από περιηγητικό πλεούμενο; Και να αποδεχτώ πως το κόστος συντήρησης και διατήρησης είναι ασύμφορο, για ποιον λόγο χρηματοδοτήθηκαν —όχι ένα αλλά— δύο (!!) καραβάκια για τον ίδιο σκοπό; Υπήρχε κατά το παρελθόν τόσο μεγάλη τουριστική προσέλκυση που δεν έφτανε το ένα καραβάκι να εξυπηρετεί τους τουρίστες, ώστε στράφηκαν οι τότε αρμόδιοι και στην αγορά του δεύτερου; Ή δεν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των Δήμων Καστοριάς και Μακεδνών εκείνης της εποχής;
 
Και ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες πως η τωρινή κατάσταση που δεν θα υπάρχει καραβάκι δεν είναι αποτέλεσμα εκείνων των λανθασμένων πολυδάπανων επιλογών; Τι γίνεται άραγε με το λατομείο της Μακεδνός, που όπως αναφέρεται από τους εμπλεκόμενους έχει σταματήσει τις εργασίες παραγωγής υλικών; Να φανταστώ πως συνεχίζει η διοίκηση της Μακεδνός να αποζημιώνεται μηνιαίως με τις ίδιες απολαβές; Εκτός και αν οι εισπράξεις των υπόλοιπων επιχειρήσεων που ανήκουν στην Μακεδνός δικαιολογούν το ύψος της αντιμισθίας. Αλλά δεν το νομίζω αγαπητή ΟΔΟΣ. Είναι αυτό που λένε λαϊκιστί «δεν βγαίνουν τα κουκιά».


* * *


Ι. ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

«…Στον χώρο του γραφείου σου, μουσώνων, προβλημάτων,
κατάφερες και έστησες μια στέγη των γραμμάτων.

Να ευτυχεί ο Δήμος μας και εκείνον να ποιήσεις,
με έργα θαυμαστά παντού να τον στολίσεις.
Και όλοι να αναφωνούν παντού μικροί μεγάλοι,
Χαίρε Ανέστη Αγγελή της Καστοριάς καμάρι!» (*)


* * *


Και αν όλα τα παραπάνω μοιάζουν να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα και την λογική, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, εξέπληξε για ακόμη μια φορά. Στο όνομα της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος διοργάνωσε ποδηλασία στον εσωτερικό γύρο της λίμνης. Πρόσεξε αγαπητή ΟΔΟΣ. Στον χώρο που κακοποιήθηκε περιβαλλοντολογικά το προηγούμενο διάστημα, έκαναν ανέμελα την βόλτα τους, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι.
 
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ακόμη μια αντίθεση μεταξύ πράξεων της ίδιας δημοτικής αρχής. Και υποβάθμισε το προστατευόμενο περιβάλλον χωρίς τις αρμόδιες υποδείξεις αλλά, και το τίμησε, βολτάροντας σε αυτό. Έργα και πράξεις από την δημοτική αρχή που εκλέχτηκε με σημαία την «αλλαγή».
 
Κι αν οι συγκεκριμένοι εκλεγμένοι (βουλευτές, δημοτικοί και της αντιπεριφέρειας) είχαν κάθε λόγο να είναι ανέμελοι και γελαστοί κατά την φωτογράφιση τους την ημέρα της ποδηλατάδας (πως να μην είναι άλλωστε, όλες μαζί οι αντιμισθίες τους ενδεχομένως να ξεπερνούν και τις 20.000 ευρώ μηνιαίως!), ένα ζήτημα που προέκυψε ήταν αυτό της φιλαρμονικής του Δήμου.
 
Περισσότερο πρόκειται για μια επίθεση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κίμωνα Μηταλίδη από τον τέως (;) αρχιμουσικό —όπως τιτλοφορείται— της φιλαρμονικής. Δεν αναφέρω το όνομα του γιατί ενδιαφέρουν μόνο οι ενέργειες. Επί σειρά ημερών προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μειώσει και να προσβάλλει τόσο τον κ. Μηταλίδη όσο και οποιονδήποτε είχε διαφορετική άποψη από εκείνον. Μέχρι και cover φωτογραφία έβαλε στο προσωπικό του προφίλ, με το πρόσωπο του κ. Μηταλίδη συνοδευόμενο από την λεζάντα «χουβαρδάς».
 
Δεν θα σταθώ στους τίτλους σπουδών —άραγε αρχιμουσικός γίνεται κάθε απόφοιτος ΑΤΕΙ;— ούτε στα κατά τόπους ωδεία που φαίνεται να έχει παρακολουθήσει μαθήματα. Ούτε καν στην ΜΚΟ που διατηρεί και προφανώς επιδοτείται με πολύ καλά χρηματικά ποσά, όπως συμβαίνει με άλλες οργανώσεις αυτού του είδους.
 
Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως η σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει με τον Δήμο ήταν μέσω της οργάνωσης που ο ίδιος διατηρεί. Με αποτέλεσμα η "Διαύγεια" να πάει περίπατο. Αφού τίποτε και κανείς δεν εμφανίζεται σ΄αυτή. Ενδεχομένως να εξηγείται για άλλους λόγους, π.χ. λογιστικούς σε σχέση με τους φόρους που θα αποδίδονταν αναλογικά, αν κάποιος με ετήσιες απολαβές αρκετές χιλιάδες ευρώ, δεν είχε την ίδια ιδέα. Κι εκεί είναι ένα σημείο που πρέπει να σταθεί κάποιος. Στις μηνιαίες απολαβές αλλά τις λιγοστές ώρες εργασίας γι’ αυτά τα ποσά.
 
Όταν μάλιστα σε μια δημοτική τεχνική περιγραφή με στοιχεία "Διαύγειας" ΩΟ9ΡΟΛΜΙ-Σ58, αναφέρεται ρητά, κατηγορηματικά κι αδιαμφισβήτητα πως οι μηνιαίες ώρες εργασίας θα είναι μόλις 80 και με αποδοχές 1.200 ευρώ μηνιαίως, όταν την ίδια στιγμή οι περισσότεροι εκ των πολιτών δουλεύουν τουλάχιστον 160 ώρες τον μήνα και οι μηνιαίες τους απολαβές κυμαίνονται από 400-700 ευρώ. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι σαφής. Και ο προβληματισμός δεν είναι περιττός.
 
Άσε δε αγαπητή ΟΔΟΣ, που αν προσθέσεις και τα εξτραδάκια από την παρουσία σε εκδηλώσεις, τότε το ετήσιο εισόδημα ενός αρχιμουσικού της Καστοριάς, μπορεί να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Θα μπορούσε να τα "κέρδιζε" άλλος, ή περισσότεροι αλλά σημασία έχει ότι αυτό δεν συνέβη. Δεν θα σχολιάσω ούτε το αισθητικό ή καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αλλά αν αυτό δεν είναι ευνοϊκή μισθολογική μεταχείριση από τον Δήμο προς ορισμένους, τότε τί είναι;
 
Εκείνο που θα έπρεπε να γίνει κατανοητό σε όλους τους τόνους από την δημοτική αρχή, είναι πως δεν μπορεί, να είναι πάροχος μισθολογικού καθεστώτος προκλητικά ευνοϊκότερου απ’ ό,τι στην υπόλοιπη κοινωνία. Όπως σε όλες τις δουλειές συνυπολογίζονται τίτλος σπουδών, ώρες εργασίας, εμπειρία κ.ο.κ. έτσι θα πρέπει να εκτιμηθούν οι μισθολογικές αποδοχές στην περίπτωση της "φιλαρμονικής" του Δήμου.

* * *



* * *

Ο συγκεκριμένος ή κάθε άλλος που θα βρισκόταν στην θέση του, δεν ξέρω αν ήταν/είναι αρχιμουσικός, αλλά βάση των μισθολογικών του απολαβών και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, ο Δήμος Καστοριάς μεταχειρίστηκε την περίπτωσή του περισσότερο σαν σε goldenboy. Ή διευθυντή Συμφωνικής. Και φυσικά, από σεβασμό στον πολιτισμό και τις καλές τέχνες κανείς δεν σχολίασε τα ποσά.
 
Δηλαδή αγαπητή ΟΔΟΣ, αν ο υπεύθυνος της φιλαρμονικής Καστοριάς, έφτανε στο σημείο να λαμβάνει ως και 1.950 ευρώ για έναν μήνα (βλ. Διαύγεια 71Π2ΟΛΜΙ-0ΒΕ), με παρουσία στα κάλλαντα, την 11η Νοεμβρίου και τις παρόμοιες γιορτές, ένας άλλος, πχ σε Φιλαρμονική στην Κέρκυρα, που πράγματι λειτουργεί ως φάρος πολιτισμού και δίνει συναυλίες όλο το χρόνο, και μετά την "αρχιμηνιά και αρχιχρονιά", με τι ποσό θα πρέπει αντικειμενικά να αμείβεται; Για να μη μπω στον πειρασμό να σχολιάσω το καλλιτεχνικό μέγεθος των δύο φιλαρμονικών.
 
Όσο και αν αποτελεί μέρος της δημοτικής εμπειρίας από την εποχή του τέως δημάρχου Αγγελή να υμνείται την μια μέρα με δημόσια ποιήματα ως άλλος «νέος-νέος-Ανακρέων, και την άλλη να "ξεκατινιάζεται" δημοσίως, όχι βέβαια κατ’ ευθείαν αλλά με φωτογραφικούς υπαινιγμούς —κυρίως με τους αιρετούς, νομίζω ότι το θέμα της Φιλαρμονικής ξεπερνά πρόσωπα και χρόνους.
 
Έστω κι αν και στην παρούσα δημοτική αρχή επιχειρείται και τώρα να επαναληφθούν τα ίδια, πιστεύοντας ίσως κάποιοι πώς με στενό μαρκάρισμα θα μπορέσουν να επιβάλλουν καταστάσεις ώστε να ξαναζήσουμε και πάλι το story ενός καλοπληρωμένου συστήματος από δημόσιο χρήμα, όσοι παίρνουν αποφάσεις, πρέπει να αντισταθούν.
 
Καιρός είναι να μην ξαναγίνει το ίδιο δημοτικό λάθος υποκύπτοντας στην "διαδικτυακή βαβούρα" που δημιουργεί εντυπώσεις ώστε στο τέλος τα goldenboys να καταφέρνουν να επιβάλλονται. Ιδού η Ρόδος.

Ιωάννης Σκόρδας
 iskord@hotmail.com


(*) Η πρώτη φωτογραφία είναι από την υπογραφή του... «Μνημονίου Συνεργασίας» τον Μάϊο 2016, μεταξύ του κ. Ιωάννη Τσακιρίδη για λογαριασμό αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΜΚΟ) και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς "Προφήτης Ηλίας", πρόεδρος του οποίου ήταν τότε, ο νυν δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης. Μνημόνιο Συνεργασίας «ιδιαίτερης και στρατηγικής σημασίας σύναψη συνεργασίας, η οποία άπτεται σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μορφωτικά, ωφέλιμα και ευαγή για τη περιοχή της Καστοριάς». Έτσι αναφέρθηκε.
Το κείμενο της λεζάντας θεωρήθηκε ότι απευθυνόταν –τρεις μήνες αργότερα, τον Αύγουστο 2019– στον τότε δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή. Στο κείμενο εκείνο του κ. Τσακιρίδη, η τότε βουλευτής κ. Μαρία Αντωνίου, που πρόσφατα έκανε κι αυτή ανέμελα την ποδηλατάδα της ["εδώ" και "εδώ"] με τον νυν δήμαρχο κ. Ι. Κορεντσίδη, έκανε...“like” (υπέρ του κ. Τσακιρίδη και κατά του κ. Αγγελή!), με αποτέλεσμα την επίσημη αντίδραση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς, η οποία μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, επεσήμανε για το “like” της κ. Αντωνίου τα εξής: «Η ενθάρρυνση από θεσμικό παράγοντα τέτοιων ενεργειών, αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα ήθη και αποδεικνύει επιπολαιότητα».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πέντε ημέρες αφότου ορκίστηκε δήμαρχος ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του δημάρχου ο κ. Ανέστης Αγγελής, στις 30 Αυγούστου 2019, ο Δήμος Καστοριάς δια του «ακατάλληλου, άχρηστου, επικίνδυνου, οθωμανού φεουδάρχη της παρακμής και της απραξίας, του τσαρλατάνου και απατεώνα, που ίσως τον τιμώρησε ο ίδιος ο Θεός» δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή... τίμησε επίσημα τον κ. Ι. Τσακιρίδη, απονέμοντας εκ μέρους του Δήμου, δίπλωμα «Τιμής & Καλλιτεχνικής Αξίας για την σημαντική του συμβολή, αφοσίωση, ικανότητα και αποτελεσματικότητα...» κλπ κλπ.
Στην δεύτερη φωτογραφία, είναι από το Δωδεκαήμερο των εορτών του Δεκεμβρίου (αν και το ορθό για την περίπτωση, θα ήταν το Δεκαήμερο του Βοκκάκκιου), περίοδος που αφιερώθηκε δημοσίως ποίημα στον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, τον «νέο-νέο Ανακρέοντα», ενώ απεικονίζεται η χαρούμενη στιγμή του νυν δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη που χειροκροτεί το αποτέλεσμα της διαδοχής του Δήμου Καστοριάς και της κατά το δοκούν ερμηνείας των καστοριανών καλάντων: «...να πούμε τραγούδια ευγενικά / ν’ αρέσουν στ’ αφεντικό μας / ο αφέντης μας είναι καλός / και βάλε το χεράκι σου / στην αργυρή σου τσέπη / κι αν πιάσεις γρόσι κράτα το / φλουρί μη το λυπάσαι»
Στην τρίτη φωτογραφία, ένα άλλο φωτογραφικό στήσιμο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο ανδρών, που συνεχίστηκε και μετά την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας» του Συνδέσμου Γουνοποιών, το 2016. Για το καλό της γούνας.
Αυτά γίνονται στην Καστοριά τον 21ο αιώνα. Στον 20ο αιώνα υπήρξε ο Βασίλειος Δόϊκος. Και δήμαρχοι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Ιουνίου 2020, αρ. φύλλου 1036



36 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/21

    Τι κι αν έκανε like η Αντωνίου...Μπροστάρης στους Πανηγυρισμους Τζηκαλαγια για την επανεκλογή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/1/21

    Λαμπρός νέος, [...] κάνει και έρανο για να αγοραστούν όργανα για την ΜΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/21

      Επιτρέπει το Νομικό με τις πλάτες της δημοτικης Φιλαρμονικής να αγοράζονται όργανα για ΜΚΟ;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος27/1/21

    "Αυτά γίνονται στην Καστοριά τον 21ο αιώνα. Στον 20ο αιώνα υπήρξε ο Βασίλειος Δόϊκος. Και δήμαρχοι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/1/21

    Εμείς φταίμε, που ασχολούμαστε [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Η ΟΔΟΣ ζητεί από τους σχολιαστές να απαντούν επί της ουσίας των επιχειρημάτων και να μην αναλώνουν τα σχόλιά τους στην παρουσίαση των κινήτρων άλλων αρθρογράφων ή σχολιαστών· να αποφεύγουν δε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και φυσικά τα σχόλια σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πιο κόσμια.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος27/1/21

    Τη φωτογραφια την εβγαλε η Ειρηνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/1/21

    «Η ενθάρρυνση από θεσμικό παράγοντα τέτοιων ενεργειών, αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα ήθη και αποδεικνύει επιπολαιότητα», έγραφε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καστοριάς για το like της κυρίας του άχρηστου Πρωθυπουργικού Γραφείου.
    Λίγα χρόνια μετά, σήμερα, το «πρωτόγνωρο φαινόμενο των ηθών», συνεχίζουν σύσσωμοι οι "Ώρα για δουλειά", που δεν κάνουν κάτι άλλο, παρά από το πρωί ως το βράδυ, να στέλνουβν likes και καρδούλες. Άξιοι συνεχιστές του άχρηστου Πρωθυπουργικού Γραφείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/1/21

    Πλάκα θα έχει να κατέβει υποψήφια η κυρία του άχρηστου γραφείου για Δήμαρχος... Μάχη γιγάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/1/21

    Πήγε λέει προεκλογικά ο ΚΝΤΜ στην τότε έδρα ΝΠΔΔ και έταξε του μεγίστου Ιωάννη μονιμότητα, στέγη, στολές, όργανα. Μόνο στο τελευταίο τήρησε την υπόσχεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/21

      Διαδικτυακός έρανος για την προμήθεια μουσικών οργάνων για τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Καστοριάς ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
      ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ”
      ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
      ΑΦΜ: 997842030 – ΔΟΥ: ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
      ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
      ΙΒΑΝ: GR48 0171 2360 0062 3612 8014 867
      ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος27/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/1/21

    Τον [....] είναι πολύ εύκολο να τον κάνεις να νιώθει ότι είναι έξυπνος... Και να τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος28/1/21

    Καλά!!! Έβριζε τον Αγγελή και ο Αγγελής τον τίμησε;;;;!!!! Που ζούμε;;;; ΠΟΥ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/1/21

      Γιατί τον νυν δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τι τους έκανε; Λουλούδια τους έστελνε; Και οι μεν και οι δε υπέκυψαν στους διαδικτυακούς εκβιασμούς [....]

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος28/1/21

      Στην Καστοριά φίλε μου αν δεν εκβιάσεις δεν θα πετύχεις τίποτα.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28/1/21

      Τον τίμησε γιατί αρνήθηκε την πρόταση να διευθύνει την φιλαρμονική του Μιλάνου και ήρθε στην Καστοριά για μας παίζει χριστουγεννιάτικα και εμβατήρια.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος28/1/21

      Υπάρχουν άνθρωποι με [πολιτικά] βίτσια

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος28/1/21

      Η αλήθεια είναι πως για τους νυν έβγαλε ανακοίνωσες εμπρηστικές έως την επαναπροσληψη του...

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος28/1/21

      Σ αυτή την πόλη οι έχοντες-ουσες γνώσεις πνευστών οργάνων έχουν αυτομάτως και μηνιάτικο...

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος28/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος28/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος28/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος28/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΟΔΟΣ ζητεί από τους σχολιαστές να απαντούν επί της ουσίας των επιχειρημάτων και να μην αναλώνουν τα σχόλιά τους στην παρουσίαση των κινήτρων άλλων αρθρογράφων ή σχολιαστών· να αποφεύγουν δε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και φυσικά τα σχόλια σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πιο κόσμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ