17.2.21

ΟΔΟΣ: Παράλληλα σύμπαντα – ίλιγγος σε όλα τα μήκη και γιατί όχι; Και τα πλάτη.


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Παράλληλα σύμπαντα – ίλιγγος

Προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους ιατρούς. Δυστυχώς όμως υπάρχει μία τάση να μη θέλει ο ιατρικός κόσμος να έρθει στην Καστοριά.

Γρηγόριος Χάτσιος
διοικητής Νοσοκομείου Καστοριάς | 14.7.2020

* * *


ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  που ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Γρηγόριος Χάτσιος, στην διάρκεια εκδήλωσης της παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από την Κ.Ο. του ΣυΡιζΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, δήλωνε ότι η Καστοριά και το Νοσοκομείο της πόλης, εισέρχονται σε ένα επόμενο στάδιο πιθανής νέας εξάπλωσης της πανδημίας, με ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων έως στιγμής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο. 

ΚΑΙ ΠΙΟ συγκεκριμένα δήλωνε: «Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε πνευμονολόγο, ενώ είχε προκηρυχθεί η θέση πνευμονολόγου δεν την αποδέχθηκε κάποια πνευμονολόγος η οποία ήρθε, και έτσι πάλι προκηρύχθηκε η θέση πνευμονολόγου για Νοσοκομείο Καστοριάς».

ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕ με ιδιαίτερη έμφαση: «Το πρόβλημα δυστυχώς της περιοχής μας είναι ότι θέσεις υπάρχουν για τις επικουρικότητες σε μόνιμο προσωπικό, για πολλές ειδικότητες, δυστυχώς όμως υπάρχει μία τάση να μη θέλει ο ιατρικός κόσμος να έρθει στην Καστοριά». 

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ: «Προσπαθούμε με προσωπικές επαφές, όσο είναι δυνατόν, να προσελκύσουμε τους ιατρούς. Υπάρχουν και επιπλέον οικονομικά κίνητρα από την Περιφέρεια, ως μία προσπάθεια για να κάνουμε ελκυστική την περιοχή μας στον ιατρικό κόσμο, που δεν θέλει να έρθει στην Καστοριά».

ΩΣΤΟΣΟ στην άλλη άκρη της χερσονήσου του Βουνού, στον Δήμο Καστοριάς, και πιο ειδικά (και) στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς, που ξεχωρίζει για την αμετροέπεια των εκφράσεων και της τάσης προβολής του δημάρχου Καστοριάς προσωπικά, περισσεύουν οι υπερβολές, οι φαντασιώσεις ή κολακείες…



ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Παράλληλα σύμπαντα – ίλιγγος



ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ οι βροντώδεις χωρίς κανένα περιεχόμενο γενικότητες (άλλα λόγια να...) και οι λιγωμένες αναφορές του στυλ: «Όταν ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει την άγρια ομορφιά της φύσης και δημιουργεί μαγευτικές εικόνες στην πανέμορφη Καστοριά»...

ΚΑΙ  (πάρτε ανάσα) «η πανέμορφη βόρεια παραλία της μαγευτικής Καστοριάς» ως λεζάντα μιας μάλλον άχαρης φωτογραφίας.



ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Παράλληλα σύμπαντα – ίλιγγος



Ή ΚΑΙ (πάρτε ακόμη πιο βαθειά αναπνοή): «Εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σε αστικό περιβάλλον. Οι συγκυρίες για φέτος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον τομέα του Τουρισμού, ο οποίος δοκιμάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Αναλαμβάνουμε όμως πρωτοβουλίες και προχωράμε σε ανασχεδιασμό δράσεων και ενεργειών με τεχνοκρατική αντίληψη και δημιουργική έμπνευση για να παραγάγουμε αξιοποιήσιμα αποτελέσματα και να τοποθετήσουμε την Καστοριά στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηρίζουμε τον τόπο μας», αυτό είναι το σλόγκαν του Δήμου Καστοριάς, με το οποίο διαχέει την ευθύνη στους άλλους και οχυρώνεται πίσω από φράσεις ιλιγγιώδους μελό. Χωρίς αντίκρισμα για την πόλη. 



ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Παράλληλα σύμπαντα – ίλιγγος



ΣΕ ΑΛΛΑ μήκη και πλάτη εκπέμπουν οι διάφοροι παράγοντες του δημόσιου βίου στην πόλη. 

Ο ΕΝΑΣ να επισημαίνει ότι ο ιατρικός κόσμος ακούει Καστοριά και τρέπεται σε φυγή, ακόμη και αν προσφέρονται ελκυστικές οικονομικές απολαβές απασχόλησης.

ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ  με το «αστικό περιβάλλον» (νέο όρο που προφανώς "εμπνεύσθηκε" ο Δήμος Καστοριάς από την ΟΔΟ), να βρίσκεται πελαγωμένος και υπό ψυχολογική υποστήριξη του μητροπολίτη. 

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ  το «αστικό περιβάλλον», που μοιάζει να ικανοποιεί την δημοτική αρχή, αφού δεν δηλώνει ότι προτίθεται να το αλλάξει, βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ιατρούς και άλλους επιστήμονες που αποφεύγουν την πόλη, κανείς δεν μπορεί να εκπλήσσεται. 

ΓΙΑΤΙ να έλθει κάποιος μορφωμένος, νέος επιστήμονας, μόνος ή με την οικογένειά του για υπηρεσία και μετεγκατάσταση σε μια πόλη που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο; 

ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ  της να δηλώνουν ικανοποιημένοι και πελαγωμένοι από ευτυχία των εικόνων της αρχόντισσας των ντρονς και των likes, και όπου βαρβαρικά τρομοκρατούν τον αντίλογο και την κριτική με διωγμούς τυχαία ανώνυμα προφίλ;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1039


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/2/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/21

    Ο [....] ίσως μπορούσε να βοηθήσει [....] θα μπορούσε να πει μια κουβέντα [....] να στείλουνε γιατρούς στην Καστοριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργος Χατζηδημητρίου [fb]17/2/21

    Έχει τέλος ο κατήφορος γι΄ αυτήν την έρμη "μικρή πατρίδα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/2/21

    Αυτός που είναι χάκερ θα πήγαινε στο παράρτημα της Microsoft στο Άργος αν ο διευθυντής ηταν γιατρός και κουμπάρος του τοπικού βουλευτή; Ηλίθιος είναι; Για να μην γράψω την λέξη που καλλίτερα αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/2/21

    Γιετί δεν τηλεφώνησε τον κουμπάρο του;

    Συγγνώμη, το πέρνω πίσω. Ο κουμπάρος είναι για ύψιστα αξιώματα. Με τους αρρώστους από κορονοϊό θα ασχολειται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/2/21

    Ο κουμπάρος μαθημενος από χιόνια βγαίνει καμαρωτες φωτογραφίες σαν στρατιωτάκι... Με ημιπαλτο και σκαρπινι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/2/21

    Κούκλος, για να τον ερωτευτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ