26.5.21

Συμμετοχή του δήμου Καστοριάς στο πρόγραμμα "Α. Τρίτσης"

Την κατάθεση φακέλων στις σχετικές προσκλήσεις του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης", πραγματοποίησε ο δήμος Καστοριάς, υποβάλλοντας προτάσεις για έργα ύψους 23.000.000 €. «Πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα σε όλο το Δήμο Καστοριάς» -αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του δήμου- «με δράσεις που αφορούν συντηρήσεις δημοτικών αθλητικών χώρων, βελτιώσεις υποδομών δικτύων ύδρευσης, ψηφιακή σύγκληση και ηλεκτροκίνηση, αναπλάσεις πλατειών, αγροτική οδοποιία, εκσυγχρονισμό του ΔηΝαΚ, μελέτη και ανέγερση πνευματικού κέντρου Καστοριάς».

Ο δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Έργων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Κωνσταντίνο Τσανούσα, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συζητώντας το σχετικό διαδικαστικό πλαίσιο. «Όλο το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ παραγωγικό, σύμφωνα πάντοτε με τον αρχικό μας σχεδιασμό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ., σημειώνοντας ότι «ο δήμος Καστοριάς, με έργα ουσίας και πνοής, περνάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά». 

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι «την 1η Σεπτεμβρίου 2019, στην έναρξη της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, η απορροφητικότητα του δήμου Καστοριάς σε έργα ήταν στο 6% και η ετοιμότητα σε επίπεδο μελετών σχεδόν μηδενική. Σήμερα, έχουμε 98% στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Προγράμματα (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας και 100% στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Είναι η δικαίωση μίας καθημερινής και διαρκούς υπερπροσπάθειας και αποτελεσματικής δουλειάς όλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους οφείλω να συγχαρώ και δημόσια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Καστοριάς και κατέληξε «αυτή η δημοτική αρχή, παρά τα τεράστια προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα της θητείας της, με μία αναπάντεχη και πρωτοφανή πανδημία, τις παρενέργειες της οποίας βιώνουμε εδώ και 15 μήνες, κατόρθωσε να σταθεί όρθια και δυνατή, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα όλα τα εμπόδια, ενώ παράλληλα δούλεψε σκληρά εξασφαλίζοντας την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, προς όφελος των πολιτών και της περιοχής μας».

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/5/21

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΑΓΓΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/21

    Όλα τα έκανε ο προηγούμενος Δήμαρχος. Αλλά ο σημερινός, μούγκα στη Στρούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/5/21

      Ήθος Αξιοπρέπεια Χαρακτήρας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/5/21

    Ονόματα έχουν τα έργα..;;; Μέσα είναι και τα 15.000.000€ του Δικτύου Ύδρευσης;; Πλάκα έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/5/21

    Ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Ζήσης είχε μιλήσει προεκλογικά σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή για 1.000.000 € άσφαλτοστρωση γυρολιμνιάς σε Πρόγραμμα ΟΧΕ. Το θυμάσαι Λάζαρε; Θα τηρησετε την προεκλογική σας υπόσχεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/5/21

      Ε πως; Ξεκίνησε η αποψίλωση πλατάνων στην πρώτη σιωπηρή καραντίνα. Θυμάστε τον κύριο με το πριόνι; Το έργο συνεχίζεται με την ασφαλτόστρωση για εύκολη πρόσβαση και μεταφορά κλώνων.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/5/21

      Η γυρολιμνιά είναι πραγματικά να κλαις, ούτε το δέντρο που έπεσε πρόσφατα στον Φούτζι αξιώθηκαν να πάρουν, ακόμη πεσμένο είναι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/5/21

      Ακόμη η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς (α. υπάλληλος η κυρία Μαρία Αντωνίου) δεν βρήκε τους υπευθύνους, που χωρίς άδεια και νομιμοποίηση, κλάδεψαν τόσα πλατάνια στη γυρολιμιά. Μάλιστα η Διεύθυνση Δασών, είχε δηλώσει ότι θα επιβάλλει τις σχετικές ποινές!!!!
      Ακόμη περιμένουμε... οι Υπήκοοι!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/5/21

      Γύρος Λίμνης ονομάζεται. Όχι Γυρολιμνιά.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/5/21

      Η Διεύθυνση Δασών έχει άλλα να ασχολείται δυστυχώς εσωτερικά δικά της. Ψηλός ΝΔ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/5/21

    Συμμετοχή στο πρόγραμμα Αντώνης ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/5/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/5/21

    [....] θέλει κι άλλο εξοχικό στην Χαλκιδική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/5/21

    Το πρόγραμμα Αντώνης πάει τέλεια μετά από χρόνια. Μη το κακομελετάτε. Για να μη τον ματιάσουμε τελευταία φοράει κόκκινο παντελόνι και [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ