19.10.22

ΟΔΟΣ: «Το αγαπημένο μας τραινάκι…»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Μεγάλο βήμα για τον κ. Κορεντσίδη: Αναγνώρισε ρηματικά το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την διαφωνία.


Στην διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξής του σε τοπικό ραδιόφωνο ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης αναφερόμενος στην "θερμή" υποδοχή κάποιων δεκάδων πολιτών προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε πως «αυτή η "διαμαρτυρία" δεν εξέφρασε μόνο τον συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα, αλλά το σύνολο των πολιτών». Προφανώς αναφερόταν στους πολίτες της Καστοριάς και όχι στους πολίτες του Λουξεμβούργου. 

Μεγάλο βήμα για τον κ. Γιάννη Κορεντσίδη: Αναγνώρισε ρηματικά το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την διαφωνία και μάλιστα, με την φρασεολογία που επέλεξε, έβαλε και τον εαυτό του μέσα σ’ αυτούς.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η αποστροφή αυτή του λόγου του, οφείλεται σε κάποια γκάφα της στιγμής. Ή εάν οφείλεται σε προεκλογική (δημοτική) τακτική του ή εάν αποτελεί κατ’ ουσία το ντεμπούτο του για πιθανή κάθοδό του στον κεντρικό πολιτικό στίβο, των βουλευτικών εκλογών, όπως κατά καιρούς ακούγεται. 

Για την ΟΔΟ όποια και να είναι η εξήγηση, είναι σίγουρα μια δήλωση εκτός τόπου και προπαντός χρόνου. Καθώς ο ίδιος είναι δήμαρχος μιας πόλης και ενός δήμου όπως της Καστοριάς, που βρίσκεται στα χειρότερά του, όλων των εποχών. 

Ούτε εν προκειμένω ισχύει το «άλλα λέει η θειά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου». Καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση το είπε ξεκάθαρα: η διαμαρτυρία εκφράζει το σύνολο των πολιτών! 

Πρόοδος —σε μια πόλη που οι πληρωμένοι υβριστές του διαδικτύου, επί δύο και πλέον χρόνια, κατασυκοφαντούσαν και διέσυραν οποιονδήποτε αντίλογο που δεν θαύμαζε την καλύτερη δημοτική αρχή όλων των εποχών; Μακάρι.

Όμως η δήλωση αυτή έγινε παραμονές. Παραμονές της ανακοίνωσης ότι σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη της Καστοριάς, που επιμένει να θαυμάζει την δήθεν ομορφιά της στα θολά νερά της λίμνης, στο Άργος Ορεστικό ξεκινά να υλοποιείται ένα ακόμη μεγάλο έργο, αυτό του δημοτικού κολυμβητηρίου, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας του έργου [σχετικά "εδώ"].

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο "πράσινο" κλειστό κολυμβητήριο προϋπολογισμού 4,2 εκατομμύρια ευρώ, προστίθεται στην τράπεζα των αθλητικών υποδομών του δήμου Άργους Ορεστικού με μια ακόμη μεγάλη υποδομή. Οι λεπτομέρειες του έργου αφήνουν εντυπωσιασμένο κάθε πολίτη, τόσο για το μεγαλόπνοο όσο και για το εφικτό. Η αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτών του Άργους Ορεστικού είναι προφανής. Και για μια ακόμη φορά, Καστοριά – Άργος Ορεστικό, σημειώσατε 2.

Και να αναλογιστεί κανείς ότι δεν βγήκε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ο εκεί δήμαρχος να πραγματοποιήσει... βαρυσήμαντη παρέμβαση τονίζοντας με γενικεύσεις, ότι ευθύνες έχουν όλοι οι άλλοι και όλοι οι υπόλοιποι.

Όλα αυτά τα γραφικά, μερικές εβδομάδες μετά την αναχώρηση της «πρέσβειρας του καστοριανού τουρισμού» υφυπουργού κ. Ζαχαράκη και μερικές περισσότερες, μετά την ιστορική ανακοίνωση του δήμου Καστοριάς για το μεγαλεπήβολο: «Αποχαιρετούμε σήμερα, το αγαπημένο μας τραινάκι και ευχαριστούμε για τις βόλτες που μας έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε στην όμορφη πόλη μας».


Φωτογραφία: Το κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Φεβρουαρίου 2022, αρ. φύλλου 1114.



6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/10/22

    Γουστάρωωωω να βλέπω καστοριανούς να πηγαίνουν Χρούπιστα για κολύμπι......μανάδες που θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν κολύμπι όπως παντού σε όλον τον κόσμο, ηλικιωμένους για εξάσκηση και όλη η πιτσιρικαρία.
    Βλέπω να αδειάζει η Καστοριά και να μεταναστεύει στο Άργος.
    Πάλι τους την έκανε ο ΚεΠά.....

    Έρρωσθε και κολυμβείτε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/22

      Εντάξει, εδώ που τα λέμε ένα τέταρτο απόσταση είναι, γελοία για τα δεδομένα Αθήνας Θεσ/νικης. Ούτε καταλαβαίνει και ουτε νοιάζεται κανείς αν βρίσκεται σε άλλο Δήμο. Μαγκιά του γιατί με τα λεφτά Καστοριανων θα συντηρείται όταν με το καλό γίνει (και αν). Αν περιμένει ο Πάνος από τους Αργείτες να κολυμπούν, σώθηκε...δες την Αμμουδαρα πως την κατάντησαν αντί να γίνει Ποζαρ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/10/22

      αν μπορούν να πληρώνουν την είσοδο θα πάνε. Πρέπει όμως να στερηθούν τα καφεδάκια και τα τσίπουρα της Κυριακής

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/11/22

      Πόσο όμως πιό καλό θα ήταν κάποιος από όλους αυτούς τους διατελέσαντες δημαρχαίους και νυν να το έφτιαχνε στην Καστοριά...;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/11/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος2/11/22

      Μπανάκι στην λίμνη ρε παιδιά, σε πισίνες με χλώριο και πιπί θα κολυμπάμε;

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ