18.1.09

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα # 8 ΜΑΡΙΓΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΨΥΧΟΓΡΑΦΙΑ
Νέα γενιά

Εισέβαλε στα σπίτια των κατοίκων της Καστοριάς, κυρίως μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες. Παρουσιάστρια ειδήσεων του Flash μερικές φορές, ξεχώρισε ωστόσο μέσα στο 2008 για τις καθημερινές απογευματινές εκπομπές της στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, διάρκειας 1,5 ώρας με τον τίτλο «Διάγνωσις».

Η κ. Αναγνωστοπούλου αποτελεί μια νέα προσωπικότητα στον χώρο του τύπου και της τηλεόρασης στην Καστοριά και εκπροσωπεί την νέα γενιά αυτών που ασκούν δημοσιογραφία σε τοπικό επίπεδο. Συμπαθής, ευχάριστη και χαμογελαστή, δεν υπολείπεται καθόλου σε ουσία και περιεχόμενο και κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι απλώς να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί, αλλά και σε κάποιο μέτρο να συμβολίσει το μέλλον.

Στις εκπομπές της, εκπομπές διαλόγου, ερωτήσεων και ανταλλαγής απόψεων, εκπλήσσει ευχάριστα για το εύρος των θεμάτων που μπορεί να τα παρουσιάσει ως ενδιαφέροντα. Προσκαλεί σε καθημερινή βάση, πρόσωπα της Καστοριάς, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, για να εμβαθύνουν μαζί στην ειδικότητα του καλεσμένου της.

Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, το να βρίσκεις καλεσμένο σε μια πόλη σαν την Καστοριά σε καθημερινή βάση για ένα τόσο μακρύ χρονικό διάστημα, απαιτεί ικανότητες και φαντασία, αλλά και τόλμη, τις οποίες διαθέτει καθώς φαίνεται η κ. Αναγνωστοπούλου.

Απαιτεί βεβαίως και θάρρος, που είναι φανερό στην νεαρή δημοσιογράφο, ιδίως όταν προσπαθεί να «σηκώσει» την κουβέντα στις περιπτώσεις που αυτή ίσως να είναι κάπως άψυχη, ή ίσως να έχει κάνει «κοιλιά».

Ξεχωριστή είναι και η δυνατότητα της, να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες μιας τέτοιας συζήτησης για ζητήματα που μπορούν να αφορούν την μαγειρική και την οικοκυρική μέχρι την πολιτική, επιστήμη και τις τέχνες. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους την ξεχώρισαν αναγνώστες της ΟΔΟΥ, ως ένα από τα πρόσωπα του 2008.

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η εφημερίδα, η οποία δεν μπορεί παρά να υπογραμμίσει και το ιδιαίτερο σθένος, αλλά και την σπάνια αντοχή της να επιβιώνει στην πολύ ενδιαφέρουσα για την Καστοριά εκπομπή της, ακόμη και όταν οι καλεσμένοι της μιλούν βαρετά, ακατανόητα, ή προκαλούν υπνηλία.

Με τόσους ανθρώπους, και τόσες συνεντεύξεις και εκμυστηρεύσεις, η κ. Μαριγώ Αναγνωστοπούλου θα μπορούσε κάλλιστα να ψυχογραφήσει την καστοριανή κοινωνία. Και μερικές φορές το κάνει, ακόμη και με ένα απλό μειδίαμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλές νέες γυναίκες στην Καστοριά που αντλούν παραδείγματα απ’ αυτή.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1.1.2009

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/2/09

    Δυστυχώς, από τότε που έγινε "πρόσωπο της χρονιάς" δεν πέρασαν παρά δύο μήνες και ήδη έχασε τον προσανατολισμό της, με την γλυκειά θηλυκή εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/11

    Μπορεί τότε που τα γράφατε αυτά, να ήταν έτσι. Σήμερα όμως δεν ισχύουν και σας διέψευσε. Η Μαριγώ, όπως και πολλές άλλες δημοσιογράφοι στην Καστοριά, έχουν ταυτιστεί με το σύστημα και είναι εξαρτημένες από τα τοπικά ΜΜΕ και τις ίντριγκες κλπ. Μία δημοσιογραφία που κουράζει αφάνταστα, με την επανάληψη και την μίμηση, και προβληματίζει για τους σκοπούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/13

    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A11%CE%93-67%CE%A9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/13

    Τι νόημα έχει το έγγραφο που κοινοποιείται στο τρίτο σχόλιο; Ωραία, ένας άνθρωπος βρήκε δουλειά. Σημασία έχει να είναι εντάξει στα καθήκοντα.
    Μήπως η ζήλεια και η κακία περίσσεψαν και θόλωσαν τα μάτια; Τέτοιες κινήσεις απογοητεύουν προκαταβολικά και αποθαρρύνουν γενικά.
    Αποδεικτικά συνέπειας (ή ενοχής) μας χρειάζονται και όχι διοριστήρια.
    Ο σύ μισείς, ετέρω μή ποιήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ