11.7.09

ΟΔΟΣ: Πρώτα η Κοζάνη

Ενίσχυση υφιστάμενων και τοποθέτηση νέων πινακίδων
στην Εγνατία οδό για τον νομό Καστοριάς 


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του αντινομάρχη κ. Παναγιώτη Βασάλου και τους εκπροσώπους της Εγνατίας α.ε. κ.κ. Κ. Παρδάλης διευθυντής περιφερειακής υπηρεσίας Γρεβενών, Ν. Μπαλοδήμος αναπληρωτής διευθυντής περιφερειακής υπηρεσίας Γρεβενών, Ν. Τασκάρης, πολιτικός μηχανικός «Εγνατία αε», Γ. Εμμανουηλίδης, αναπληρωτής γενικός επιβλέπων. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της υφιστάμενης σήμανσης αλλά και η τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης. Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε και θα υλοποιηθεί το αμέσως χρονικό διάστημα η τοποθέτηση πινακίδων, στην περιοχή του Δισπηλιού, στον κόμβο του Άργους Ορεστικού, αλλά και στον κόμβο Γρεβενών, με κατεύθυνση από Καλαμπάκα προς Καστοριά. Οι πινακίδες αυτές θα συνεισφέρουν στην καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών αλλά και ταξιδιωτών από και προς τον νομό μας, ένα διαπιστωμένο έλλειμμα στον τομέα αυτό.

[Δελτίο τύπου Ν.Α. Καστοριάς]

*** 



Στην συνάντηση του αντινομάρχη Καστοριάς κ. Παν. Βασάλου με παράγοντες της Εγνατίας Οδού, θα έπρεπε να τεθεί επιπρόσθετα ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς η άμεση αντικατάσταση των ανακριβών πληροφοριακών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί στα νέα τμήματα της Εγνατίας, ή υπάρχουν από καιρό τώρα στα ήδη παραδοθέντα.

Όπως και με άλλες αφορμές έχει σχολιαστεί στην ΟΔΟ, στις γνωστές πράσινες πληροφοριακές πινακίδες των πόλεων που υπάρχουν στην Εγνατία, ενώ δίπλα στην λέξη «Κοζάνη» εικονίζεται σε όλες τις περιπτώσεις το σήμα του αεροδρομίου, ακόμη μάλιστα και όταν στην ίδια πινακίδα είναι γραμμένες και οι άλλες πόλεις (πχ Γρεβενά, Φλώρινα, Ιωάννινα και Καστοριά) ωστόσο σε καμμιά απολύτως πινακίδα, δίπλα στην λέξη «Καστοριά» δεν έχει προστεθεί το σήμα του αεροδρομίου (αεροπλάνο).

Έτσι με δεδομένο ότι εκτός από την Κοζάνη και η Καστοριά είναι πόλη που διαθέτει αεροδρόμιο (και ενώ είναι ‘διεθνές’) δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι πινακίδες όχι μόνο δεν πληροφορούν, αλλά παραπληροφορούν (με την έννοια ότι δεν πληροφορούν ολοκληρωμένα και χωρίς διακρίσεις).

Για την ΟΔΟ, η παράλειψη αντικατάστασης ή συμπλήρωσης των πινακίδων δεν οφείλεται σε σύμπτωση η στην πασίγνωστη ελληνική τεμπελιά. Αποτελεί ένδειξη μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού, στο επίκεντρο του οποίου η Κοζάνη θα έχει συγκεντρώσει το σύνολο των υποδομών, χωρίς να αποκλείεται η κατάργηση του αερολιμένα Καστοριάς. Οι γνωστές πινακίδες που δεν εμφανίζουν το αεροδρόμιο, αποτελούν προάγγελο. 

Φορείς αυτού του σχεδίου είναι οι διανομαρχιακές υπηρεσίες και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που στελεχωμένη από κατοίκους άλλων περιοχών της περιφέρειας, δεν αποδεικνύει δυστυχώς ότι έμπρακτα μεριμνά για ισοκατανομή της ανάπτυξης.

Με αποτέλεσμα την σταδιακή και διαρκή υποβάθμιση της Καστοριάς που αν υποτεθεί ότι υπάρχει κάποια κλίμακα μεταξύ των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας ήδη μοιάζει να μένει στάσιμη στην τρίτη, ή ακόμη χειρότερα, στην τέταρτη θέση της βαθμίδας, πολύ πίσω από Κοζάνη, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα. Αποτέλεσμα προφανώς της πολιτικής του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ανδρέα Λεούδη, κατοίκου Κοζάνης, που επί των ημερών του δυστυχώς η Καστοριά μέρα με την μέρα υποβιβάζεται.

Αλλά αυτά επιφυλάσσονται σε όσους θεωρούνται αυτονόητοι Νεοδημοκράτες. Παρά ταύτα, όχι μόνο υπάρχει καιρός, αλλά επιβάλλεται να αντιστραφεί αυτή η φθίνουσα πορεία. Το μέτρο της άμεσης αποκατάστασης της απαράδεκτης αυτής παραπληροφόρησης, μπορεί να είναι μια καλή αρχή.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Ιουνίου 2009




Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Μπροστά στο καλό της πόλης δεν θα έπρεπε να μπαίνουν μικροκομματικά συμφέροντα από κανέναν. Επιτέλους πότε θα γίνει αυτό αντιληπτό; Πάψτε να σχεδιάζετε το μέλλον σας και σχεδιάστε το μέλλον της Καστοριάς. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το δικό σας!
    Γιώργος Λαζ.Παπαγεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ