24.2.13

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν


Αγαπητέ κ. διευθυντή,

Γιατί όταν ένας κάτοικος της Καστοριάς προσφεύγει στους χάρτες της google αυτόματα εμφανίζεται ως γεωεντοπισμός IP η Κοζάνη και όχι η Καστοριά; Γιατί όταν ερευνούν οι μηχανές αναζήτησης στο ίντερνετ βεβαιώνουν ότι οι Καστοριανοί έχουν έδρα την… Κοζάνη; (!).
Γιατί επιτρέπουν τις διάφορες ελληνικές εταιρίες παροχών διαδικτύου, οι δύο βουλευτές Καστοριάς, να συνεχίζουν αυτήν την τακτική της παραπληροφόρησης (;) και παραπλάνησης (;) του κόσμου και να αλλοιώνεται η ταυτότητά μας; Από πού αντλούν το δικαίωμα οι ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί να αλλάζουν τον τόπο διαμονής μας; Γιατί πάντα πάνω από το κεφάλι μας και μέσα στο σπίτι μας να βρίσκεται η Κοζάνη; ΄

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Κώστας Λ.

Υ.Γ. Προφανώς αξίζουν συγχαρητήρια στους βουλευτές Κοζάνης. Ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και παντού το αποδεικνύουν. Ακόμη και στις τεχνικές λειτουργίες του διαδικτύου. Εμείς μάλλον ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την Γάζα και το κους-κους με τους φραπέδες στην Βουλή.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/2/13

    Αγαπητέ κύριε Κώστα Λ.,
    λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτε από αυτά που γράφεις. Ποιο είναι το πρόβλημα; Καλά εσύ κι όλοι όσοι ξέρετε από κομπιούτερ, αλλά κι εμείς... δεν είχαμε πηγάδι στην αυλή μας.
    Πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις και δεν τα λέω χύμα, γιατί μπορεί και να μην ταιριάζει να γραφτεί δημοσιως.

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση
    Ελένη Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/13

    Ελενίτσααα, εσείς στην αυλή σας είχατε WC ? Γιατί το αναφέρεις το πηγάδι όπως κι η παροιμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστας Λ.25/2/13

    Αγαπητέ Ανώνυμε Νο1,
    Με εκπλήσσει το ότι δεν κατάλαβες την επιστολή μου. Προσπερνώ το ειρωνικό ύφος σου, και εξηγώ:
    Αν ένας χρήστης του ίντεντερ από την Θεσσαλονίκη θα πήγαινε στην αρχική σελίδα των Maps (Χαρτών) της Google, θα έβλεπε τον χάρτη της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή ο γεωεντοπισμός IP θα εντόπιζε ότι ο χρήστης μπαίνει στο ίντερνετ από την Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό βγαίνει ο χάρτης της Θεσσαλονίκης και όχι της Βέροιας. Το ίδιο συμβαίνει και με έναν από την Κοζάνη, βλέπει τον χάρτη της Κοζάνης, ένας από Πρέβεζα, τον χάρτη της Πρέβεζας, κ.ο.κ
    Ο Καστοριανός όμως δεν βλέπει τον χάρτη της Καστοριάς, αλλά της Κοζάνης!!
    Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους χάρτες, αλλά σε πολλές αυτόματους γεωεντοπισμούς IP. Δηλαδή με λίγα λόγια, η Καστοριά δεν υπάρχει και στην θέση της εμφανίζεται η Κοζάνη!!
    Το ίδιο γίνεται και με τις αυτόματες διαφημίσεις οι οποίες μας καλούν να κάνουμε chat στην πόλη μας, την... Κοζάνη, με τους συμπολίτες μας τους... Κοζανίτες!!!
    Η αλλοίωση της ταυτότητάς μας είναι απαράδεκτη να γίνεται επειδή έχουν το πάνω χέρι κάποιοι και μας καπελώνουν ακόμη και με την τεχνολογία.
    Αυτά παθαίνουν όσοι δεν έχουν πηγάδι στην αυλή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/2/13

    Αγαπητέ κύριε Κώστα Λ.,
    χαίρομαι που εκτός από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας αξιοποιείται και την ηλεκρονική και έτσι μπορέσατε να απαντήσετε ο ίδιος, κάτι που δεν περίμενα και μάλιστα τ'οσο γρήγορα.
    Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τον κόπο σας να τα γράψετε τόσο αναλυτικά και πιστεύω ότι θα οφεληθούν και άλλολι αναγνώστες. Γιατί κύριε Κώστα τα γραπτά μένουν και σίγουρα είμαστε πολλοί που δεν έχουμε αυτές τις γνώσεις (έχουμε όμως άλλες). Γι' αυτό ήθελα να πω ότι κι εμείς στο πηγάδι δεν κατ...ρήσαμε, αλλά το απέφυγα από ευγένεια, η οποία όμως παρεξηγήθηκε. ¨οπως παρεξηγήθηκε το ύφος μου σαν ειρωνία και το φύλλο μου σαν άνδρας. Δεν πειράζει και μη χειρότερα να λέμε!

    Ευχαριστώ
    Ελένη Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/2/13

    Τελευταίως αγαπητέ μου Κώστα ο γεωεντοπισμός* (και μπράβο σου που δεν λες gps!) καταδεικνύει την Καστοριά και τους Μανιάκους εντός της ...FYROMίας! Γλιτώνει η Λιθιά, το Βογατσικό και το Κωσταράζι (για την ώρα...). Πες ένα μπράβο και στα παιδιά εκεί!
    (*Εφαρμογές του National Geographic για iPad)

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/2/13

    karditsa
    στα γαλλικά το όνομά σου είναι passe-partout ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/2/13

    Οχι ΕΞΙπνο ΕΞΙ σχόλιο...
    Στα ελληνικά απλώς karditsa σημαίνει "παςπαντού"!

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ