Επειδή μία μικρή μικρή πόλη μαστίζεται από την ανεργία δημιούργησαν παράρτημα του Λούβρου
Ο γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ εγκαινίασε προχθές Τρίτη το Λούβρο-Λανς, ένα παράρτημα του μουσείου του Λούβρου στόχος του οποίου είναι η «αναγέννηση» του Πα-ντε-Καλέ, μιας πρώην περιοχής εξόρυξης άνθρακα, μέσω του πολιτισμού.
Το Λούβρο-Λανς ανοίγει για το κοινό στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Με κόστος κατασκευής πάνω από 150 εκατoμμύρια ευρώ, το νέο μουσείο έχει ως στόχο να προσελκύσει 500.000 επισκέπτες το χρόνο. Δεν έχει όμως δική του συλλογή.
Το Λούβρο του Παρισιού τού έχει δανείσει 205 έργα που χρονολογούνται από την κλασική αρχαιότητα έως τα μέσα του 19ου αιώνα, για μια έκθεση που θα ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια. Ανάμεσα στα έργα που έχει δανείσει το Λούβρο του Παρισιού είναι αριστουργήματα όπως το αναγεννησιακό έργο Η Παναγία με το θείο βρέφος και την Αγία Άννα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, και το πορτρέτο του Μπαλτάσαρ Καστιλιόνε του Ραφαήλ.
Η γαλλική κυβέρνηση επέλεξε την υποβαθμισμένη γαλλική πόλη Λανς, στα βορειανατολικά σύνορα της Γαλλίας, για να στεγάσει το νέο Λούβρο. Η Λανς, μια πόλη 35.000 ανθρώπων που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μαστίζεται από την ανεργία μετά το κλείσιμο του τελευταίου ανθρακωρυχείου στην περιοχή, το 1990.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Δεκεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 669
Κάτι παρόμοιο δεν πρόκειται ποτέ να γίνει στην Ελλάδα από το κράτος των Αθηνών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δυνατόν να δημιουργηθεί παράρτημα-μουσείο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου των Αθηνών π.χ. στην Καστοριά, να το κτίσουν με 150 εκατομμύρια ευρώ (!!!) και να φιλοξενήσει π.χ. τον «Έφηβο των Αντικυθήρων»;
Επειδή έχουμε την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα;
Ποτέ, ποτέ των ποτών!!!
Το θλιβερό είναι, όχι ότι δεν γνωρίζουμε, αλλά ότι εξακολουθούμε να μην μαθαίνουμε…
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει βρεθεί το αντίδοτο στη θλίψη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά τ' αυγά! Πόσα εκθέματα ελληνικά έχει το Λούβρο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ξένα κόλλυβα όλοι ξέρουν να κάνουν μνημόσυνο.
Νο 4, ξέρεις γιατί μιλάς;
ΑπάντησηΔιαγραφή